- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τα Nice ‘n’ Easy είναι από τα πιο αγαπημένα στέκια εδώ και χρόνια, τόσο στο Κολωνάκι όσο και πάνω στην Κηφισιά. Και είναι αλήθεια πως το δίδυμο Δημήτρης Χριστοφορίδης και Χρήστος Αθανασιάδης, επιχειρηματίες αλλά και σεφ (μιλώντας για τον Χρήστο) στήνουν μαγαζιά (σε Αθήνα αλλά και στη Μύκονο) που χαρακτηρίζονται από ωραία χαλαρή ατμόσφαιρα, προσεγμένα πιάτα που πιάνουν τον παλμό των σύγχρονων τάσεων, προσιτές τιμές.
Εδώ και λίγο καιρό ασχολούνται πυρετωδώς με την καινούργια τους πρόταση, το ιταλικής κουζίνας Frankie, όνομα που έλκει την έμπνευση από τον συναρπαστικό Φράνκ Σινάτρα, τον Αμερικανό σταρ με την ιταλική καταγωγή.
Το καινούργιο, που ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό σήμερα Δευτέρα 11/12 θα το βρείτε εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν το Rosebud, και είναι πανέμορφα φτιαγμένο από την αρχιτεκτόνισσα Δήμητρα Κορομπίλη και τον designer Σπύρο Κοντάκη. Ξύλο, μπρούτζος, πράσινα μάρμαρα, πινελιές από φωτεινά χρώματα και πολλή πρασινάδα παραπέμπουν σε μια ζεστή ιταλική τρατορία όπως θα τη συναντούσαμε στη Little Italy της Νέας Υόρκης.
Στα της κουζίνας του Frankie που θα ανοίγει από τις 9 το πρωί προσφέροντας καφέ, ροφήματα, πανίνι και διάφορα ιταλικά snacks, θα παίζουν πολύ τα ωραία ιταλικά antipasti, οι πίτσες από ξυλόφουρνο, μια μεγάλη γκάμα από φρέσκα ζυμαρικά που θα φτιάχνονται καθημερινά επί τόπου, τα κρεατικά και άλλα πολλά της αγαπημένης σε όλους τους Έλληνες ιταλικής κουζίνας.
Μεγάλη σημασία δίνεται και στον υγιεινό τρόπο ζωής με σαλάτες με superfoods, με gluten free άλευρα (αν θες) τόσο στις πίτσες όσο και στα ζυμαρικά, όχι ότι δεν θα υπάρχουν και κολασμένα νόστιμες προτάσεις όπως η πίτσα με την καπνιστή πανσέτα Δράμας, αυγό μάτι και provolone ή τα βουβαλίσια κεφτεδάκια με πεπεροντσίνο και παρμεζάνα. Θα υπάρχει και aperitivo (5-8μ.μ.) με μειωμένες τιμές στα ποτά και τα κοκτέιλ και κεραστά διάφορα ιταλικά μεζεδάκια. Καλή αρχή!
Σκουφά 40, Κολωνάκι, 2103647052
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.