- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σαν νερό πέρασαν τα 3 χρόνια από τότε που το υπέροχο κτίριο ψηλά στην Κηφισίας μεταμορφώθηκε στο καλλιτεχνικής αύρας σύγχρονο εστιατόριο του Φώτη Σεργουλόπουλου. Ένας καταπληκτικός κήπος με όμορφες γωνιές χαλάρωσης μέσα στο πράσινο, η περίφημη orangerie με τα τζαμιλίκια να δημιουργούν ατμόσφαιρα γαλλικής εξοχής, μια εσωτερική σάλα διακοσμημένη σαν κομψότατο vintage σαλόνι κηφισιώτικου σπιτιού, κι ένας εξαίρετος σεφ, ο Δημήτρης Δημητριάδης να απλώνει το ταλέντο του σε γαστρονομικές προτάσεις με μεσογειακό υπόβαθρο.

Φέτος, το καλό εστιατόριο ανανεώνεται, ποντάρει στην ομορφιά και την αξία της απλότητας, προτείνει πιάτα που αποθεώνουν την τάση της εποχής, που δεν είναι άλλη από το «μοιράζομαι». Ο Θεσσαλός Δημητριάδης στήνει ένα μενού γεμάτο γήινα υλικά, πιάτα που του θυμίζουν τον τόπο του, με αναφορές σε γεύσεις-ρεβίθια, τραχανάς, φακές-, που είναι σε όλους μας οικείες. Ο κατάλογος μεγαλώνει, πολλά καινούργια προστίθενται ενώ αυτό που αποφεύγεται είναι τα περιττά στολίδια που κλέβουν μεν τις εντυπώσεις αλλά ανεβάζουν τα κόστη-οι τιμές στα περισσότερα είναι προσιτές και εντελώς value for money.

Ανεβασμένο είναι και το (τόσο μοδάτο τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα) brunch που σερβίρεται Σάββατα και Κυριακές μέχρι τις 6 το απόγευμα. Και περιλαμβάνει ωραιότατες γεύσεις όπως βιολογικό αυγό με κρέμα πατάτας, σέσκουλα και απάκι (8€), seafood burger με καλαμάρι, γαρίδα, σος ταρτάρ με αβοκάντο (12€), πεϊνιρλί Δροσιάς με κιμά, κασέρι και αυγό (9€), τραχανά με καπνιστό χοιρινό και γραβιέρα (8€), καγιανά σε χωριάτικο ψωμί (7€), σαλάτα ρεβίθια με πιπεριά Φλωρίνης, κύμινο, φέτα Βυτίνας, μπρουσκέτα κόκορα (9€), γλυκό Αλάσκα με εσπεριδοειδή, φουντούκια, κανέλα (για 2 άτομα) (14€).

Είναι και η Τέχνη που «ακουμπάει» ακόμα πιο πολύ φέτος το Artisanal μια και η σάλα του εστιατορίου θα γεμίζει τους τοίχους της με έργα καλλιτεχνών που θα εναλλάσσονται. Η 1η έκθεση ζωγραφικής έχει τίτλο “Faces” και διαρκεί μέχρι 15 Ιανουαρίου. Τη διοργάνωση και επιμέλεια έχει αναλάβει ο επιμελητής - σύμβουλος τέχνης Μάξιμος Στεργίου. Απολαύστε ένα ωραίο δείπνο, σαββατοκυριακάτικο brunch ή απλά ένα ωραίο κοκτέιλ στο μπαρ με θέα στους «Μυστηριώδεις νέους» του Νίκου Βαβάτση, τη «Νεαρή κυρία» του Νικόλα Ζήσιμου, τα κουτάκια Diorama Boxes του Θεόδωρου Μπρουσκομάτη.

Ζηρίνη 2, Κηφισιά, 2108086111
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.