- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στο Odori για brunch, βερμούτ και dolce vita
Η ομάδα του The Clumsies,του Theory Bar & More και του Odori ξέρει πώς να μας κάνει να περνάμε καλά
Κυριακή μεσημέρι και δεν πέφτει καρφίτσα. Παρέες, ζευγάρια, κολλητές φίλες έχουν ήδη πάρει θέση στα τραπέζια της οδού Σκουλενίου, οι συζητήσεις και τα γέλια στήνουν ευχάριστο μουρμουρητό, υπάρχει μια έξαψη και μια προσμονή, που ξέρω ακριβώς τι σημαίνει. «Επιτέλους θα φάω ΑΥΤΟ το brunch» λένε τα πρόσωπα όλων. Όχι, δεν είμαι υπερβολική, οι κυριακάτικες λιχουδιές του Odori κέρδισαν με το σπαθί τους τα κεφαλαία.


Μπαίνω στο ψητό, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η pizza. Πίτσα σπιρτόζα και πληθωρική, όπως το συνηθίζουν οι ιταλιάνες, με χειροποίητο ζυμάρι, ψημένη στον ξυλόφουρνο. Τη βρίσκεις σε τρεις εκδοχές. Εγώ θα τις πω, εσύ προσπάθησε να μην κλάψεις. Νο 1. Carbonara. Με τραγανή pancetta, μανιτάρια, αυγό ποσέ, σάλτσα carbonara, φρέσκο θυμάρι και μαύρη τρούφα (μεγάλη €12,50, μικρή €10,50). Νο 2. Rachetta Croque Monsier, η μεγάλη ντίβα. Με prosciutto cotto, salami picante, κρέμα παρμεζάνας, ρικότα, μοτσαρέλα, μπεσαμέλ, αυγό μάτι και σχοινόπρασο (€14,50). Ο φίλος που με έστειλε εδώ, είπε «ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις τη Rachetta». Οκ, αυτός είναι εθισμένος, μην του δίνετε σημασία. Εντυπωσιακή πίτσα ωστόσο. Όταν ήρθε στο τραπέζι μας, έκανε κεφάλια να γυρίζουν σε όλη τη διαδρομή από την κουζίνα. Νο 3. Margheritta. Με San Marzano sauce, mozzarella fior di latte και φύλλα φρέσκου βασιλικού (μεγάλη €9,50, μικρή €7,50).


Πεινάσατε; Και δεν έχουμε καν ζεσταθεί... Στον κατάλογο του brunch με την υπογραφή του σεφ Αλμπέρτο Σιμιλίδη, περίοπτη θέση έχουν τα αυγά, με 8 προτάσεις σε κάθε δυνατή εκδοχή (από €6,50), λουκούλλεια burgers (από €10,50), μια λαχταριστή focaccia (€10,50), και η Piadina con Pollo (€7), δηλαδή τραγανό κοτόπουλο, αυγά ποσέ, παρφέ μανιταριών, crispy pancetta και baby ρόκα. Χώρια τα κολασμένα γλυκά (από €6,50). Για να…κατέβει το brunch, θα βρεις 2 smoothies και φυσικά cocktails, την καρδιά του Odori που πάνω απ’ όλα είναι μια φίνα βερμουτερία της Αθήνας.



Πώς είναι το brunch; Φαντάσου όλες αυτές τις φωτογραφίες από κολασμένα πρωινά που χαζεύεις στο Instagram και κολλάς με τις ώρες. Αυτό ακριβώς. Μόνο που στην περίπτωση του Odori η γεύση είναι εξίσου εντυπωσιακή με την εικόνα (κάτι που δεν συμβαίνει συχνά είναι η αλήθεια). Άριστα υλικά (πραγματικά μπράβο), ωραίες ιδέες, άψογη εκτέλεση. Όχι, δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από την ομάδα που έφτιαξε και το The Clumsies και έστειλε την αθηναϊκή, νυχτερινή ζωή στο Νο. 6 της λίστας με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, ο Λευτέρης Γεωργόπουλος, ο Γιώργος Καίσαρης και ο Θάνος Τσουνάκας είναι οι άνθρωποι πίσω από το επιτυχημένο στέκι. Θα μπορούσαμε να περιγράφουμε ώρες το design του Odori (υπεύθυνος για αυτό είναι ο Θάνος) με τη retro αισθητική, την ατμόσφαιρα αριστοκρατικής εποχής και τις λεπτομέρειες που σταματάνε το βλέμμα σε κάθε γωνία, αλλά δεν έχει νόημα. Πριν πιούμε το επόμενο νοσταλγικό βερμούτ, ας πούμε μόνο πως μια άχαρη γωνιά μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο ζωντανά και ενδιαφέροντα σημεία της πόλης,.

Σκουλενίου 2, 210 3314674, Fb: Odori Vermuteria Di Atene
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.