Η πίτσα του Odori, δεν παίζεται, και ξέρουμε γιατί!
Στο κέντρο της Αθήνας, για απανωτές επισκέψεις
Αν γνωρίζετε κάποιον άνθρωπο που δεν του αρέσει η πίτσα, παρακαλώ να μας τον δείξετε και εμάς που δεν μπορούμε να αντισταθούμε με τίποτα στη νοστιμιά της. Σπάνια μια πίτσα δεν είναι νόστιμη αλλά σπανιότερα μια πίτσα είναι «το κάτι άλλο»… Προσωπικά, μέχρι και που ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Ιταλία, θεωρούσα ότι όλες οι πίτσες είναι νόστιμες. Όταν όμως δοκίμασα τις παραδοσιακές ιταλικές ζύμες με τα φρέσκα υλικά, κατάλαβα τη διαφορά.
Ναι, η πίτσα δεν πρέπει να είναι ψωμένια. Όχι, στην πίτσα δεν βάζουμε τυρί, ντομάτα, μπέικον, μανιτάρι, σουτζούκι, καλαμπόκι, ανανά, ταμπάσκο, κρέμα γάλακτος… Δεν θα ξεχάσω ποτέ έναν Ιταλό μάγειρα σε ένα ταβερνάκι κρυμμένο στα σοκάκια της Ρώμης που μου είχε πει «Να τα σέβεσαι τα υλικά, να τα αγαπάς και να βάζεις τόσο-όσο».
Τις υπέροχες γευστικές αναμνήσεις της γείτονος, μου επανέφερε η τυχαία συνάντησή μου με την πίτσα στο Odori. Μα καλά, αυτό δεν είναι μπαράκι – βερμουτερία στο κέντρο; Το Odori δεν είναι μόνο αυτό. Έχει έναν συμμαζεμένο, καλοδουλεμένο και προσεγμένο κατάλογο με επιλογές της ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας όπου, μεταξύ άλλων, διαθέτει και πίτσα. Όχι οποιαδήποτε πίτσα αλλά μία από τις καλύτερες της Αθήνας, το εγγυώμαι.
Οι λόγοι είναι δυο: Ο ένας είναι ο ειδικός ξυλόφουρνος, μοναδικός στην Ελλάδα, που έχουν φέρει απευθείας από τη Νάπολη και ψήνει τη λεπτή ζύμη σε λιγότερο από ένα λεπτό. Ο δεύτερος είναι η απόλυτη προσήλωση στον κανόνα «less is more». Από την Ιταλία δεν ήρθε μόνο ο φούρνος αλλά και ο σεφ Walter Speranza, ο οποίος επιμελήθηκε το μενού και εκπαίδευσε τον ταλαντούχο Αλμπέρτο Σιμιλίδη. Από το ακαταμάχητο δίδυμο «φιλοτεχνήθηκαν» οι Fungi e tartufo με μοτσαρέλα, φρέσκα μανιτάρια, λάδι τρούφας, η φλογερή Vezuvio μεDiavolo σος, πεπεροντσίνι, σαλάμι Napoletano, πανσέτα, η μεσογειακή Ortolana με μοτσαρέλα, φρέσκα μανιτάρια, πιπεριά, τομάτα, κρεμμύδι, ανθότυρο, η συγκλονιστική παραδοσιακή με ντοματούλα, μοτσαρέλα, φρέσκια ρόκα, φρέσκο προσούτο, όλες με λεπτή και τραγανή ζύμη και το βασικότερο, με την «αφρόκρεμα» των υλικών.
Ο φούρνος φιλοξενεί εκτός από τις πίτσες και πληθωρικές μακαρονάδες φούρνου και αφράτα calzone, όλα χειροποίητα, ζυμωμένα και μαγειρεμένα με αγάπη. Κάντε το εικόνα: Βόλτα κάτω από τον ξάστερο ουρανό, καλοκαιράκι, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε τραπεζάκι στον πεζόδρομο της Σκουλενίου, με δροστικό κοκτέιλ και υπερ-μαγευτική πίτσα… Αξία ανεκτίμητη, όχι;
Odori vermuteria di Atene, Σκουλενίου 2, Αθήνα, 210 3314674
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.