- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Tzaki'Ho: Όπως λέμε βόλτα στο βουνό!
Αρνίσια παϊδάκια Κρήτης, φιλέτα και T-bone Αργεντινής και ζαρζαβατικά από τον λαχανόκηπο
Αν έχεις περιηγηθεί στις εξοχές της κεντρικής Ιταλίας ή έστω αν τις έχεις διαβάσει σε βιβλία που τις περιγράφουν ή ακόμα περισσότερο αν έχεις ζηλέψει τα μεγάλα εστιατόρια κοντά σε οινοποιεία του Bordeaux ή του Chablis, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς ένα αντίστοιχο εγχώριο εστιατόριο, τριάντα λεπτά μόνο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον ορεινό και ήσυχο, μα σταθερά γοητευτικό, Χορτιάτη.
Εκεί θα βρεις διαλεχτά κρέατα νεροβούβαλων από την Κερκίνη, αρνίσια παϊδάκια Κρήτης, φιλέτα και Τ-bone Αργεντινής, Ουρουγουάης και Νέας Ζηλανδίας, Tomahawk Δανίας και Αμερικής καθώς και τη μοναδική Rubia Gallega. Αυτά είναι μερικά από τα best seller πιάτα που ξεχωρίζουν. Το Tzaki’Ho αναπτύσσει και τον δικό του λαχανόκηπο για φρέσκα ζαρζαβατικά εποχής, με στόχο σύντομα να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του εστιατορίου που επιμελείται ο σεφ Ανέστης Πασχάλης. Ο χώρος παραπέμπει σε ένα χαλαρό εστιατόριο βουνού με το μεγάλο επιβλητικό τζάκι να είναι ο πρωταγωνιστής. Την εντυπωσιακή λίστα κρασιών που πραγματικά ενθουσιάζει τους οινόφιλους επιμελείται ο Ανέστης Χαϊτίδης, έχοντας πάντα αναφορές σε στρατηγικές συνεργασίες όπως του Απόστολου Πλάχουρα, που κι αυτός έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο του κρασιού.


Ηθικός και φυσικός αυτουργός του «Tzaki’Ho» είναι ο δραστήριος Νίκος Νυφούδης, ο οποίος έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων τα περίφημα Life Goddess στο Λονδίνο ενώ στη Θεσσαλονίκη «τρέχει» το Winehouse, έναν πολυχώρο κρασιού στην Πυλαία που δραστηριοποιείται εντός και εκτός συνόρων. «Νονά» και υπεύθυνη για το πιασάρικο όνομα είναι η σύζυγος του και δημοσιογράφος Χριστίνα Κανατάκη. Μαζί τους, ο Βάιος Αγγελινούδης, ο Γιώργος Χρυσόμαλλος και ο Άγγελος Κυρίμης που εργάζονται για την επίτευξη του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από το να προσφέρουν νόστιμο φαγητό.
Να μην παραλείψουμε να πούμε ότι τον ζεστό χώρο διακόσμησε έτσι όμορφα ο Νίκος Λέτσας, ενώ η παιχνιδιάρικη γραφιστική ταυτότητα είναι της Ελένης Κουκίδου. Παρελθόν και μέλλον λοιπόν σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι που θέλουμε να επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τη Θεσσαλονίκη.

Δράγου Αποστόλου 2, Χορτιάτης, 231 0349266
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.