- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Άνοιξε το καλοκαίρι που μας πέρασε, μια περίοδο ψιλονεκρή για openings εστιατορίων, παρόλα αυτά το Σπίτι στη Νέα Φιλοθέη τον έκανε τον ντόρο του και είναι από τα φαβορί του φετινού χειμώνα. Αρκετή αίσθηση έκανε το ιδιοκτησιακό του καθεστώς. Και καλά ο Δημήτρης Κοτζαμάνης, γιος Κίτσουλα της πασίγνωστης ταβέρνας του Χαλανδρίου, και ο Λουκάς Παπασπύρος με δικά του τα παλιότερα Il Buco-Darling κάτω στου Ψυρρή, αλλά και ένας γνωστός αρχιτέκτονας (Αναστάσης Σοτοβίκης) κι ένας επίσης γνωστός του Κολωνακίου κοσμηματοπώλης (Ζίρος Τζανικιάν-Serkos);
Η αγοροπαρέα ένωσε τις δυνάμεις και τα (φρέσκα) μυαλά της και έφτιαξε ένα στέκι ακριβώς πάνω στις τάσεις της εποχής- οι ίδιοι λένε ότι η βασική ιδέα ήταν ένα εστιατόριο της γειτονιάς που θα είναι τίμιο απέναντι στους πελάτες του. Όπως και να ‘χει, το Σπίτι είναι όμορφο (με εξαιρετικές αλλά χαλαρές αρχιτεκτονιές και ωραία δείγματα του design σπαρμένα αθόρυβα στο χώρο), είναι φιλικό και απλό, έχει «καθημερινό» αλλά πολύ καλό φαγητό, έχει πράγματι καλές τιμές...
Η κουζίνα είναι ανοιχτή σε κοινή θέα, κινείται σε αυθεντικές σπιτικές συνταγές και μοιράζεται ανάμεσα στα καλύτερα της ελληνικής και της ιταλικής γεύσης. Δηλαδή μπορεί κανείς να πετύχει ωραιότατες ελληνικές μαμαδίσιες νοστιμιές- κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, φασολάκια λαδερά, κεφτεδάκια κοκκινιστά, εξίσου όμως θα ευχαριστηθεί κι αν διαλέξει μια καλά ψημένη πίτσα, μια πάστα ή μια ταλιάτα. Ο κατάλογος είναι χωρισμένος σε «όσπρια και λαχανικά», «ζύμες και ζυμαρικά», κρέας και ψάρι», «γλυκά και φρούτα».
Όχι ότι δεν υπάρχουν και τα πάντα «εύκολα» και αγαπημένα σε όλους burgers…Δοκίμασα προχτές μια νόστιμη σαλάτα με αλμύρα και τυρί, ένα καρπάτσιο σωστά κομμένο και χωρίς (δόξα σοι) ρόκες από πάνω, μια πάαααρα πολύ καλή μακαρονάδα (που δεν την ονοματίζουν αλλά είναι καρμπονάρα, μάλιστα σε ρωτάνε αν την θες με ή χωρίς αυγό), ένα κριθαρότο με γαρίδες-σούπερ ( όντως μαμαδίσιο μια και ήταν μια σταλιά πιο παραβρασμένο), μια λεμονόπιτα απλή και σέξι για το τέλος. Στα κρασιά, ελληνικά και ξένα οι τιμές είναι και πάλι καλές, ήπιαμε ένα λευκό Vina Esmeralda από την Καταλωνία, ευρώ 15 το μπουκάλι.
Για να γνωρίζετε, οι καφέδες κινούνται από 1,5-2 ευρώ, τα σάντουιτς από 2,5 τα μικρά μέχρι 4 τα πιο πλούσια μεγάλα, τα πιάτα, για παράδειγμα τα φασολάκια 5 Ε, τα μύδια αχνιστά 7 Ε, η πίτσα από 8Ε, τα γλυκά από 1,5-7 ευρώ. Είναι ανοιχτά κάθε μέρα, φαγητό σερβίρουν από τη 1 το μεσημέρι, υπάρχει κι ένας πολύ χαριτωμένος κηπάκος που πολύ θα ήθελα να τον διαμορφώσουν κάπως για να καθόμαστε και τον χειμώνα.
ΣΠΙΤΙ: Καποδιστρίου 42, Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου, 2106850950
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο rooftop του ξενοδοχείου Athens Was κάνει θαύματα
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.