- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γιατί το School Pizza Bar αρέσει τόσο;
Το πιο νόστιμο σχολείο της πόλης έχει μενού που σε στέλνει αδιάβαστο
School Pizza Bar: το νόστιμο ιταλικό σχολείο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης
Τα βράδια στο πιο ζωντανό σημείο του κέντρου δεν μοιάζουν με τα υπόλοιπα. Τι και αν είναι καθημερινή, τι και αν έχει πάει 10, η πλατεία Αγίας Ειρήνης βρίσκεται σε έξαρση. Κόσμος που πηγαινοέρχεται, ξαφνικά γέλια που σκάνε απ' τα στενά, μουσική που σε σπρώχνει σ' ένα μικρό χορευτικό βήμα στο πεζοδρόμιο. Και η φίλη Αναστασία απόψε είναι απτόητη. «Πάμε για πίτσα στο School Pizza Bar και δεν σηκώνω κουβέντα» (δεν σηκώνει, είναι αλήθεια).
Δεν της χαλάω το χατίρι γιατί ποτέ δεν λέμε όχι στην πίτσα και γιατί ειδικά στο «School», όπως το φωνάζουν όλοι, θέλω και εγώ να πάω. Καθόμαστε κάτω από ένα τεράστιο παγκόσμιο γεωφυσικό χάρτη (συνειδητοποιώ ότι δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που είπα τη φράση «γεωφυσικός χάρτης») και χαζεύουμε με νοσταλγία τα θρανία, τις ξύλινες καρέκλες, τις υδρόγειους σφαίρες. Και τότε έρχεται ο σερβιτόρος που θα μπορούσε να είναι ο κολλητός σου στο σχολείο. Χαμογελαστός, με χιούμορ, έτοιμος να σου δώσει το... σκονάκι.


Το καινούργιο μενού (σ.σ. που στο School Pizza Bar αλλάζει ανάλογα με την εποχή) είναι όσο πληθωρικό ονειρεύεσαι. Από ορεκτικά παίρνουμε το αλμυρό Cheesecake, δηλαδή ένα χειροποίητο μπισκότο χαρουπιού με κρέμα τυριού, μαρμελάδα ντομάτας και τραγανό προσούτο. Η εμφάνισή του έχει τόση ομοιότητα με το δημοφιλές γλυκό που μπερδεύεσαι! Στις σαλάτες μας γυαλίζουν η Rucola & Gorgonzola με ρόκα, σπανάκι, αχλάδι, καραμελωμένα καρύδια, gorgonzola, τραγανό προσούτο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, και η Insalata con carne με πράσινη λόλα, ρόκα, κομμάτια χοιρινού, ντοματίνια και flakes παρμεζάνας. Διαλέγουμε την πρώτη και είναι ε-ξαι-ρε-τι-κή!

Ήρθαμε για πίτσα αλλά οι λιγουρεύτηκες μακαρονάδες που κατευθύνονται στα γύρω τραπέζια μάς κάνουν να λυγίσουμε και να παραγγείλουμε (και) τις ταλιατέλες με ντοματίνια cherry, κιμά από ιταλικό λουκάνικο (salsiccia) και αρωματικό εστραγκόν. Άξια επιλογή, ήταν πραγματικά από τις πιο ωραίες μακαρονάδες που έχω φάει. Στο καινούργιο μενού θα βρεις και άλλες προτάσεις, όπως τα ωραία Rigatoni con Carne, τις ταλιατέλες vitello με μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα, μανιτάρια porcini και φρέσκο κόλιανδρο ή την εκρηκτική Amatriciana, που κάθε φορά που την παραγγέλνεις θα δίνεται €1 στο ομώνυμο ιταλικό χωριό που πλήγηκε από τον σεισμό τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι βέρες ιταλιάνες πίτσες με την τραγανή και λεπτή ζύμη είναι το μεγάλο ατού του School Pizza Bar. Θα βρεις πολλές προτάσεις και σίγουρα καμία τους δεν θα σε αφήσει αδιάφορο. Πήραμε τη Frescesa με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, ψητό χοιρινό gourmet ανώτερης ποιότητας, μανιτάρια και φρέσκα ρόκα, αλλά το ίδιο νέες και ωραίες είναι και η Mortadella (σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, πράσινη πιπεριά και ιταλική μορταδέλα) και η Tacchino (σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, γαλοπούλα ψητή και παρμεζάνα). Για τους μετεξεταστέους υπάρχουν και «δυο μαθήματα στα αμερικάνικα» “The meat lovers” και “The bbq project”), εξίσου νόστιμα και χορταστικά.


Για να μη μακρηγορώ, αν βρίσκεσαι στο κέντρο και η ψυχή σου λαχταράει λίγο ιταλικό ταμπεραμέντο μαζί με ένα τέλειο cocktail ή ένα ποτήρι κρασί από μια καλά ενημερωμένη λίστα, το School Pizza Bar είναι ακριβώς αυτό που θες και μάλιστα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ. Αυτό θα πει ενισχυτική διδασκαλία!

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Μοναστηράκι, 2103251444, Fb: School Pizza Bar
INFO
All day, με χαρούμενο ντεκόρ και θρανία για τραπέζια. Και για καφέ αλλά κυρίως για πίτσα, λεπτή τραγανή και πεντανόστιμη. Και ωραία κοκτέιλ.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.