- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αλέξης Γεωργούλης μόλις άνοιξε δικό του εστιατόριο
Η «Μισιρλού» του ανάβει φωτιές στην καρδιά του Χαλανδρίου
Μισιρλού μου, η γλυκιά σου η ματιά
Φλόγα μου’ χει ανάψει μες στην καρδιά.
Αχ γιαχαμπίμπι, αχ γιαλελέλι, ααααααχ
Τα δυο σου χείλη στάζουνε μέλι…
Το καινούργιο μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι δεν στάζει μόνο μέλι, αλλά και οινόμελο, τσίπουρο Τυρνάβου και λογιών-λογιών μοσχομυριστά μεζεδάκια που βάζουν φωτιές στην αδυναμία μας για σπιτικό φαγητό. «Μισιρλού» το βάφτισαν οι ιδιοκτήτες του και υπόσχονται νόστιμη, αυθεντική ελληνική κουζίνα. Όπου ιδιοκτήτες βάλε τον σεφ Αδάμ Παπαδάκη, τον Κώστα Μπερτόλη και τον…Αλέξη Γεωργούλη (ναι, ναι!).

Ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος, σε περιμένει από τη 13.00 το μεσημέρι καθημερινά. Κάπου εκεί η όρεξη ανοίγει με φάβα Σαντορίνης, μπουρεκάκι με τυρί μαριναρισμένο σε οινόμελο και θυμαρίσιο μέλι, τηγανιά με τσίπουρο Τυρνάβου και έρω(ν)τα Κρήτης, λουκάνικο Αγράφων με παλαιωμένο μοσχοφίλερο και μυρωδικά. Τα κυρίως αγαπάνε και αυτά την πλούσια ελληνική γη αλλά και την παράδοση που κάποιες φορές εμφανίζεται με μια σύγχρονη ματιά. Θα βρεις από κατσικάκι στη γάστρα (με παλαιωμένο κρασί), αρνάκι γάλακτος σοφρίτο και σμυρνέικα σουτζουκάκια μέχρι αρωματισμένο μπιφτέκι γαλοπούλας και μαριναρισμένο σε βότανα παϊδάκι κοτόπουλο. Καλά θα κάνεις να κρατήσεις χώρο για το μιλφέιγ πορτοκαλιού με αρωματισμένη κρέμα μπισκότου, το παραδοσιακό γιαούρτι Βόνιτσας με γλυκό του κουταλιού και την κρέμα nutella με φιστίκι Αιγίνης.

Να ξέρεις ότι υπάρχει μια (πολύ) δελεαστική κάβα, γεμάτη με ούζο (Τυρνάβου και Βαρβαγιάννη), μπίρα ΕΖΑ με βότανα, πολύ τσίπουρο (μέχρι και το παλαιωμένο για πέντε χρόνια σε δρύινα βαρέλια εξαιρετικό Dark Cave) και κάποιες καλές ετικέτες κρασιών. Δίπλα σε αυτά βάλε και τα ελληνικά τραγούδια των δεκαετιών ’50, ’60 και ’70, τα ρεμπέτικα και τα απρογραμμάτιστα live και έχεις μια Μισιρλού με τα όλα της.

Κολοκοτρώνη 13, Χαλάνδρι, 210 6891368, Fb: Μισιρλού
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοσμική χασαποταβέρνα με ένα μενού που θα έρθεις ξανά και ξανά, να το δοκιμάσεις όλο, να μη χάσεις ούτε μία γεύση του
Το φιλόξενο σπίτι στις Τζιτζιφιές είναι βασικά «νεομπακάλικο» κι όταν θέλει γίνεται και μεζεδοπωλείο
Εδώ και 18 χρόνια το μαγαζί του Κώστα Βαλσάμη κλέβει καρδιές με την ποιότητα, τις γεύσεις και την ιδιαίτερα φιλική του διάθεση
Για καφέ, για brunch, για dinner και τέλεια cocktails
Nachos, burritos, quesadillas, enchiladas, tacos και frozen Margaritas!
Από την Αντίπαρο και την Αθήνα στην Ιταλία, μια pinsa δρόμος
Σταθερή επιλογή για όσους αναζητούν τον απόλυτο συνδυασμό καλής μπίρας και ποιοτικού φαγητού
Στο μενού θα βρεις δύο μόνο burgers αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζονται και περισσότερα
Κυκλαδίτικος αέρας φύσηξε στα βόρεια προάστια
Θυμάστε εκείνο το καλοκαίρι που επισκεφθήκατε τη Νάξο και που φάγατε σε μια ταβέρνα που σας έμεινε αξέχαστη; Αυτό είναι ο Μαζωμός.
Η κουζίνα κινείται στη λογική του comfort fine dine, με πολλά μεσογειακά στοιχεία, έντονες γεύσεις και ιδιαίτερες τεχνικές
Η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για βραδινές εξόδους με φίλους, after work συναντήσεις και lunch breaks
Η ιδέα είναι περίπου ένα club που έχει και (ωραίο) φαγητό
Ένα νέο και εντελώς cool στέκι μόλις εμφανίστηκε στο Κουκάκι
Δύο σεφ, μία κουζίνα, μία βραδιά
Συστήνουμε ένθερμα τα λαχταριστά ντολμαδάκια και το υποδειγματικό πιλάφι
Ένα μεζεδοπωλείο στη Θεσσαλονίκη με άλλους ρυθμούς και γεύσεις
Βρίσκεται στα άδυτα μιας disco και για να μπεις πληκτρολογείς κωδικό στην είσοδο
Premium γεύσεις με έμπνευση από την ελληνική παράδοση, εμπλουτισμένες με κάποια twist απ’ όλο τον κόσμο
Υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μαμφρέδα και την τεχνική του σεφ Μιχάλη Σμιάρη, η πρώτη ύλη αντιμετωπίζεται με απόλυτο σεβασμό και zero-waste φιλοσοφία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.