Resto

Εφημερίδα

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318061-626449.jpg

Το πιο δύσκολο για ένα μπαρ είναι να σε πείσει για την ατμόσφαιρά του. Να φτιάξεις σενάριο στο κεφάλι σου, πως, ναι, μπορεί να μην βγήκες άλλη μια βραδιά έξω, αλλά παίζεις στη δική σου ταινία. Η Εφημερίδα, με περίμενε, ανηφορίζοντας την Ακαδημίας, στο ύψος της Νομικής, ένα τσικ από εκεί που αράζουν τα λεωφορεία. Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6, κάτι συμβαίνει. 

Μοιάζει με μπαρ. Ένας καλοφωτισμένος επιτοίχιος συνωστισμός νεκροκεφαλών μου τράβηξε το μάτι. Το μέρος είναι artsy ως τα μπούνια. Θυμίζει Kreuzberg αλλά όχι ακριβώς, θυμίζει Camden; Αρκετά λιγότερο. Θυμίζει νεοϋορκέζικο Lower East Side; Ίσως. H ελληνική εκδοχή του κοσμοπολίτικου και νεανικού, μου φαίνεται πως είναι η σωστή απάντηση.

Και για να απαντηθεί το σύνηθες ερώτημα «τίνος είναι βρε γυναίκα το παιδί;» θα σας πω πως ο ανατρεπτικός εικαστικός Γιώργος Τζινούδης και μια από τις μορφές της ελληνικής street art σκηνής, ο Apset, ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και υπογράφουν την αύρα του μέρους. Οι μισοί τοίχοι κρύβουν έργα τέχνης κι οι άλλοι μισοί είναι ζωγραφισμένοι από τους πελάτες. «Paint your own Shit», η επιγραφή που προτρέπει τους πάντες να ταγκάρουν το πέρασμά τους από το μέρος. Έβγαλα το μαρκαδοράκι μου και έγραψα ένα μότο του Τσακ Πόλανικ. «Όλη η προσπάθεια του κόσμου δεν αρκεί, αν δεν είσαι εμπνευσμένος».

Οι μουσικές είναι freestyle κι ο κώλος σου θα ξυθεί να λικνιστεί. Τα ποτά ήρθαν στην ώρα τους με χαμόγελο και ήταν καλοφτιαγμένα, εμπιστεύτηκα μια τζιν-τόνικ-αγγούρι κατάσταση, τα κοκτέιλ είναι τόσο φαντεζί όσο χρειάζεται-χωρίς κάλπικες φιοριτούρες. Μοιάζει με μπαρ, αλλά είναι κάτι παραπάνω.

Οι τρεις καλοφτιαγμένοι κατάλογοι-σαν λευκώματα γκαλερί, με ζόρισαν λίγο με τις πολλές επιλογές τους, αλλά οι γεύσεις ήταν πενιά. Ψήφισα μοσχαρίσιο μπέργκερ και δεν το μετάνιωσα. Ξαναψήφισα ένα πράσινο σαλατικό, που ξέχασα το όνομά του, αλλά θυμάμαι ακόμα τη γεύση του.

Ανοιχτή από νωρίς-νωρίς το πρωί, η Εφημερίδα διαλέγει τους καλύτερους τίτλους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με καφέ, να κάνεις ένα διάλλειμα για να τσιμπήσεις ή να το τερματίσεις μέχρι τα ξημερώματα. Με μια λέξη, ομορφιά.

Εφημερίδα ΑΤΗ: Tο πήρες είδηση;

Posted by Εφημερίδα ATH on Saturday, November 28, 2015

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ