- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Duck Soup: Ένα cine-παρμένο café
Άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο κι έβαλε χρώμα σε μια γκρίζα γωνιά της στοάς Πεσμαζόγλου. Καλαίσθητο και τριγυρισμένο από ροδιές, λεμονιές και διάφορα δενδρύλλια προσελκύει αμέσως το βλέμμα των περαστικών.
Χρωστάει το όνομά του στο ομότιτλο αριστούργημα των αδελφών Μαρξ από το οποίο αντλήθηκε έμπνευση και για τη διακόσμηση που φέρει την υπογραφή της Κατερίνας Μαρινοπούλου, μιας εκ των δύο ιδιοκτητών. Έξω, «κοντοστέκεται» στον τοίχο ο κύριος Ιλό του Ζακ Τατί, ενώ μέσα ο Γκράουτσο Μαρξ «δείχνει την ώρα», δηλώνοντας έτσι και το ύφος του χιούμορ που είναι διάχυτο στο χώρο.

Καθημερινά υποδέχεται κόσμο από τις 9:00 το πρωί προσφέροντας καλό καφέ με την υπογραφή της taf, σπιτική λεμονάδα με φρέσκο δυόσμο, και πολλά ροφήματα, δίνοντας έμφαση στα τσάγια -των οποίων η ποικιλία εξαπλώνεται μέχρι το κυνόροδο-, αλλά και σε βότανα χωρίς τεΐνη. Για τους λάτρεις των φρούτων μάλιστα, δημιουργούν διάφορα smoothies με αγαπημένο εκείνο που περιέχει φράουλα, μπανάνα και πορτοκάλι.

Το μενού είναι πλούσιο αλλά εκλεπτυσμένο. Περιλαμβάνει σαλάτες, τορτίγιες, πλατό τυριών ή αλλαντικών, μπρουσκέτες, πίτες ημέρας με χειροποίητο φύλλο και σάντουιτς. Αλλά τι σάντουιτς (!). Το ψωμί που χρησιμοποιούν προέρχεται από έναν ξεχωριστό φούρνο στα Πετράλωνα και ραντίζεται μόνο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα υπόλοιπα υλικά που το συνοδεύουν είναι όλα ένα κι ένα. Το jamon Ισπανίας, η bresaola, το παστράμι μόσχου Δράμας και το taleggio Ιταλίας αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα της ανεξάντλητης ποικιλίας των τυριών και των αλλαντικών που φιγουράρουν στη βιτρίνα του ψυγείου. Και παρόλο που έχει μεγάλο μενού, δε σταματά ποτέ να πειραματίζεται με νέες γεύσεις ακολουθώντας ένα concept που το αποκαλεί «Προϊόν του Μήνα». Σύμφωνα με την «παπιοσούπεια μέθοδο», κάθε μήνα υπάρχει κάποιο νέο τυρί ή κάποιο νέο αλλαντικό το οποίο παρουσιάζεται σε δύο διαφορετικές εκδοχές και εντάσσεται στο μενού καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Για του λόγου το αληθές, αυτές τις μέρες συναντήσαμε ένα καπνιστό μοσχαρίσιο μπούτι με ελιά και λιαστή ντομάτα από μια οικογενειακή μονάδα αλλαντοποιίας της Καρδίτσας, σε δύο βερσιόν. Η πρώτη περιλαμβάνει ένα σάντουιτς με το καπνιστό μπούτι, προβολόνε, ντομάτα και πέστο και η δεύτερη ένα σάντουιτς με το καπνιστό μπούτι, guacamole sauce, ψητές κόκκινες πιπεριές και τυρί κρέμα. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς και τις δυο συνοδεύοντάς τις με κάποια από τις ιδιαίτερες μπίρες που με μετά από μεγάλη έρευνα έχει εντάξει στη λίστα του, αναμειγνύοντας μικρές ελληνικές ζυθοποιίες και ετικέτες του εξωτερικού.

Πράσινη σαλάτα με σολομό

Bruschetta με gorgonzola, μέλι και καραμελωμένα κρεμμύδια

Bruschetta με προσούτο

Bresaola με σος λεμονιού και ρόκα
Μια και εδώ τίποτα δεν είναι συνηθισμένο θα πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία στα πουγκάκια με τα σπιτικά cookies που συντροφεύουν τέλεια τα ροφήματα, στο ζεστό κρασί που σερβίρεται με μπαχαρικά και πορτοκάλι, στη χαλαρωτική μουσική που γεμίζει το χώρο αλλά και στο σερβίρισμα, αφού τα σάντουιτς προσφέρονται σε πλατό από ξύλο ελιάς ενώ ο λογαριασμός στο τέλος έρχεται με ένα «μασκαρεμένο» μανταλάκι.

Info: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), 210 3233916, Fb: DUCK SOUP CAFEΑνοιχτά: Καθημερινά 9:00 – 19:00, Σάββατο: 9:00 – 17:00, Κυριακή: Κλειστά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιταλικά υλικά, χειροποίητο ζυμάρι κι απίστευτη νοστιμιά!
Λατρεμένες πίτσες, αξέχαστες μπουγάτσες, τυρόψωμα, ριγανόψωμα, σκορδόψωμα, ελιόψωμα κι άλλα πολλά
Στο Umami, κάθε sandwich γίνεται viral με κάθε μπουκιά
Άνοιξε μέσα στο Δεκέμβριο και είναι ήδη στέκι
Ένα από τα πιο αγαπημένα ψητοπωλεία της πόλης
To Sam Burgers επιμένει στο αυθεντικό αμερικανικό grill burger, ψημένο στη σχάρα, χωρίς smash εκδοχές και πειραματισμούς
Το θρυλικό μπεργκεράδικο της Γλυφάδας συνεχίζει ακάθεκτο από το 1978
Η απόδειξη ότι το burger, εκτός από πεντανόστιμο, μπορεί να είναι και απόλυτα ποιοτικό
Φαγητό στο όρθιο, άραγμα με την παρέα και καλή μουσική
Δοκίμασε τραγανά tenders, wings και μοναδικά combos με τηγανητές πατάτες
Σε κάθε παραγγελία σου ξέρεις ότι αυτό που θα φας θα είναι απολαυστικό και ποιοτικό
Στο Ancho το μεξικάνικο street food γίνεται όσο προσωπικό θέλεις
Το local burger house που έχει καταφέρει να ισορροπήσει ιδανικά ανάμεσα στη raw street αισθητική και τη ζεστασιά ενός συνοικιακού spot
Νέο εστιατόριο στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης, «ριζοσπαστικό» και νόστιμο
London dog, fish & chips και μαύρες βαρελίσιες μπίρες
Η επιστροφή της διάσημης οικογενειακής σουτζουκοτεχνίας
O σεφ Γιάννης Λιόκας μαγειρεύει την ιταλική κουζίνα με τον δικό του τρόπο
Γιατί όλοι μιλούν για το Wild Child στα Χανιά
Πήγαμε στο νέο street food στέκι στο Αιγάλεω, φάγαμε, ήπιαμε και σας το προτείνουμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.