- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δεκαοχτώ χρόνια ιστορία πια η L’ Artigiano, με είκοσι πέντε και βάλε καταστήματα και με μεγάλη λίστα διαφορετικών πιάτων να κρατάει συντροφιά στις παρέες μας, στα ματς και στις φιλικές βραδιές μας.
Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο εντυπωσιάζεσαι από την ποικιλία, ενώ τρώγοντάς τα ανακαλύπτεις την ιταλική κουζίνα που είναι κοντά στη γεύση του Έλληνα. Η φιλοσοφία τους βασίζεται στο τρίπτυχο ποιότητα - εξυπηρέτηση - ποικιλία και πραγματικά τα έχουν καταφέρει. Η ποιότητα βασίζεται στο ότι τα υλικά τους είναι πάντα φρέσκα και επώνυμα –τυριά, αλλαντικά κ.λπ.–, στην εξυπηρέτηση που τη νιώθεις όταν το φαγητό που έχεις παραγγείλει έρχεται λαχταριστό και ζεστό (ούτε παπαριασμένα μακαρόνια ούτε πίτσα που έχει νοτίσει η ζύμη, άσε οι σαλάτες που είναι πάντα φρεσκοκομμένες), όσο για την ποικιλία… είναι τόσες πολλές οι επιλογές που σε κάνουν να μη βαριέσαι ποτέ. Έχει λοιπόν για όλους ο… μπαξές των L’ Artigiano: oρεκτικά ιταλικά και με κέφι διαλεγμένα ένα-ένα, σαλάτες καμιά δεκαριά περίπου για να τις συνδυάσεις με τα κυρίως σου ή αν είσαι λιτοδίαιτος να αποτελέσουν το κεντρικό σου γεύμα. Από πίτσες, εκεί πια έχεις να διαλέξεις μέσα από τέσσερις κατηγορίες: classic, vegetarian, premium και τις άρτι αφιχθείσες σικάλεως. Εμένα η αγαπημένη μου είναι η σπέσιαλ –ζαμπόν, μανιτάρια, μπέικον, σουτζούκι, ντοματοπιπεριά (σηκώνει ντέρμπι και πολλές μα πολλές μπίρες)–, αλλά και όταν είμαι σε δίαιτα… κάνω αγαπημένη μου την caprese με ζύμη από σίκαλη, φρέσκια ντομάτα, μοτσαρέλα πέστο. Στις μακαρονάδες, μια μεγάλη σειρά από πάστες (σπαγγέτι, ταλιατέλες, ριγκατόνι) με yami συνδυασμούς, από veg version μέχρι με θαλασσινά ή αλλαντικά δεν θα σ’ αφήσουν ποτέ ανικανοποίητο. Αλλά και στα κρεατικά, κάπου θα σε πετύχουν… Θες στο νοστιμότατο κοτόπουλο, στις μπριζόλες, στα σνίτσελ ή σε κάποιο από τα gurmet ψαρονέφρια; Όπως και να ’χει δοκίμασε το «Λοντσίνο μπρόκολι», ψαρονέφρι με μπρόκολο, μανιτάρια, μουστάρδα, κρέμα. Τελευταία έχουν προσθέσει στη λίστα και τα mafia burgers, πολύ δυνατά επίσης.
Κι αν δεν σου πάει τίποτα από τα παραπάνω, ένα κλαμπ σάντουιτς, μια αλμυρή κρέπα ή μια περιποιημένη ομελέτα θα κατευνάσουν την πείνα στο γραφείο.
Μέσα σε αυτή την τεράστια ποικιλία μην τρομάζεις εσύ που προσέχεις πολύ τη διατροφή σου, υπάρχει και κατηγορία ελαφρών πιάτων που σε κάνουν να μη χάνεις την απόλαυση ούτε τη γραμμή σου.
L’ Artigiano, καθημερινά από 12.00 - 00.30, τηλεφωνικό κέντρο 210 9716.616
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.