- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Hug έχει ανοίξει κάνα χρόνο τώρα μέσα στο Εμπορικό Κέντρο Λαιμού στο Κολωνάκι και είναι ήδη στέκι για πολλούς. Μέσα στην καρδιά της πολυσύχναστης περιοχής αυτό προτιμάει να είναι ήσυχο, έχει χαλαρό mood και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ηρεμήσουν στη μέση ή και στην άκρη μιας μέρας με έντονους ρυθμούς. Ο χώρος δεν θυμίζει τυπική ιταλική τρατορία, έχει πέτρα και γερές δόσεις ζεστού ξύλου, έχει έθνικ υφάσματα σε πορτοκαλί αποχρώσεις, έργα τέχνης, καναπεδάκια και ψηλά stands, κρυφούς φωτισμούς που αφήνουν ασημένιες και χρυσαφιές πινελιές πάνω στην άγρια πέτρα δίνοντας την εντύπωση της νεραϊδόσκονης! Έχει και μια κουζίνα ανοιχτή, το φαγητό εδώ είναι ο πρωταγωνιστής.
Στόχος του είναι να προσφέρει μια δημιουργική κουζίνα με εξαιρετικές πρώτες ύλες από Ιταλία αλλά και Ελλάδα. Έτσι παραλαμβάνουν κάθε βδομάδα από Ιταλία βουβαλίσια μοτσαρέλα, μοτσαρέλα cubetti για τις πίτσες, προσούτο, πέστο, bresaola, παρμεζάνα, αυθεντικό ρύζι για ριζότο. Σ’ αυτά προσθέστε μανιτάρια και λάδι τρούφας από τη Δίρφη, γραβιέρα Νάξου, απάκι από την Κρήτη, καβουρμά από τη Δράμα και τόσα άλλα. Όλα συνθέτουν πιάτα με ιταλική έμπνευση και μαεστρία που κερδίζουν παραπάνω πόντους με την προσθήκη μερικών από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα. Στην αρχή σε υποδέχονται με ένα «welcome», ένα ντιπ, ας πούμε, για να αλείψεις στο ζεστό χειροποίητο ψωμάκι (τα φτιάχνουν καθημερινά και είναι πραγματικός πειρασμός), ή κάτι τοσοδούλικες πιπερίτσες γεμιστές με μαλακό τυρί που πέτυχα τη βραδιά που πήγα. Μετά έρχονται τα ορεκτικά, μπρουσκέτες δηλαδή αλλά και φοκάτσιες, μανιτάρια με χαλούμι, χοιρινά φιλετάκια με sambucca και λιαστή ντομάτα, speck σε «φακελλάκι» στο τηγάνι με γέμιση από κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένο μπαλσάμικο που στο τραπέζι μας τουλάχιστον έγινε ανάρπαστο. Υπάρχουν σαλάτες, από την ελληνική bio με τα κρίθινα παξιμάδια μέχρι την ομώνυμη Hug με αυγό ποσέ, μπισκότο παρμεζάνας και τραγανό προσούτο, φυσικά και ριζότα και κριθαρότα. Όλοι πέφτουν ηρωικά πάνω στις πίτσες (τέλεια η Cipolle με κρεμμύδια καραμελωμένα, κοπανιστή, σύκα, καρύδια και ρόκα), αλλά και σε μακαρονάδες, εμείς πήραμε μια φινετσάτη με φρέσκο σολομό, αβοκάντο, κόλιανδρο και ωραία κρέμα λεμονιού και μια έξτρα πληθωρική με καβουρμά και μανιτάρια πορτσίνι.
Αξίζει να κρατήσει κανείς λίγο χώρο και για τα κυρίως, πράγμα που εμείς δεν καταφέραμε οπότε έχουμε στα υπ’ όψιν το κοτόπουλο με τις λιαστές ντομάτες και το ζεστό μανούρι αλλά και την saltibocca, το μοσχαρίσιο εσκαλόπ με προσούτο, φασκόμηλο και σος κρασιού. Να πάτε, το Hug, όπως το όνομά του δηλώνει, είναι μια πραγματικά ζεστή αγκαλιά με εντελώς value for money τιμές (€20-25 το άτομο και με κρασί). Εμείς μέσα σε ωραίες μουσικές και με καλό κρασί (σωστή λίστα, και χύμα, και ποτήρι), μ’ ένα απίθανο choco cake και κερασμένα τα λικέρ, το φτάσαμε μέχρι πολύ αργά...
Καρνεάδου 25-29, Κολωνάκι, 2107248916, από το μεσημέρι, σερβίρει μέχρι τις 12.00, κλειστά Κυριακή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.