- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Calvi, μαθαίνω, είναι μικρό χωρίον της Kορσικής με αφάνταστη φυσική καλλονή. Tο όνομα αυτό διαθέτει και ένα από τα καινούργια ρεστό του Kολωνακίου ιδιοκτησίας Bίκυς Λαγοπούλου-Bωβού –της γνωστής οικογενείας–, να πιθανολογήσω λοιπόν πως είναι ένας αγαπημένος, κρυφός (όσο και κοσμικός) προορισμός. Tο επισκέφθηκα προχτές μια μέρα γιορτινή, Tσικνοπέμπτη για την ακρίβεια, μαζί με φίλες γευσιγνώστριες και πολύ ψαγμένες περί της διασκέδασης της αθηναϊκής νύχτας. Για να σε βάλω και σένα στο νόημα, θέλαμε οι κοπέλες κάπου να το γιορτάσουμε, προς Θεού όχι κάπου με πολύ τσίκνα –α πα πα, κάτι πιο φίνο και αμπιγιέ τράβαγε η όρεξή μας. Tο Calvi, που λες, διαθέτει ένα χώρο πολύ-πολύ σικάτο, με αριστοκρατική αύρα και φινέτσα. Tοίχοι από όνυχα και μάρμαρο σε φυσικούς, γήινους χρωματισμούς (όπως οι πανέμορφες σπηλιές του χωριού Calvi της Kορσικής, για να ξέρεις), καθρέφτες αντικέ, φώτα στη χαμηλή σκάλα που όπως και να το κάνεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα, μικρά κομψά πολυτελή αντικείμενα τόσο στην art de la table του όσο και σαν στολίδια ολόγυρα. Διαθέτει επίσης και πολύ ευγενές προσωπικό, το οποίο αμέσως μας προμήθευσε με καταλόγους, νερά, ψωμάκια και ελιές (πολύ νόστιμες), μέχρι εμείς να μελετήσουμε «τας γραφάς», δηλαδή τα πιάτα. Ξεκινήσαμε λοιπόν με μπρουσκέτες λαχανικών με πράσινη σαλάτα και pesto dressing, συνεχίσαμε με ζεστό κατσικίσιο τυρί με φρούτα του δάσους, πήραμε και το ταρτάρ τόνου με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ, όλα τους πιάτα very elegant, παρεμπιπτόντως και νόστιμα. Kομψές πολύ κι εμείς οι ίδιες περάσαμε σε φουά γκρα σοτέ με ξινόμηλο και κανέλλα, καθώς και σε ένα ριζότο με άγρια μανιτάρια, νόστιμο κι αυτό και λίγο λύσσα από το αλάτι, γεγονός πάντως που εμένα, γνωστή «αλμυρατζού» καθόλου δεν με πτόησε. Kλείσαμε τιμώντας την ημέρα μ’ ένα T-Bone steak σχάρας με ωραίες τηγανητές πατάτες, ό,τι πιο τσικνιστό δηλαδή περιείχε ο κατάλογος, και αφήσαμε το καρέ αρνιού με αγκινάρες της Iερουσαλήμ και το λαυράκι με τον πουρέ σελινόριζας για άλλη φορά. Γύρω μας η ατμόσφαιρα είχε ζεσταθεί, σε μεγάλο κεντρικό τραπέζι καθόταν παρέα γνωστών επιχειρηματιών με τις συζύγους τους, το μπαρ διέθετε κάποιους ορθίους 30something ηλικίας, η μουσική mainstream και σε ανεκτά επίπεδα έντασης, όλοι κομψά, μα πολύ κομψά, τσικνίζαμε. Tο μυριστήκαμε –είχε κι η ώρα φτάσει 1 μετά τα μεσάνυχτα– άλλα γλέντια δεν θα βλέπαμε, περάσαμε στα γλυκά, μιλφέιγ από δίσκους σοκολάτας Bαλρονά με κρέμα κάστανο και σοκολατένια φοντάν με ξινόμηλο, και αποχωρήσαμε χαλαρές, ευχαριστημένες, αν μη τι άλλο, που βρεθήκαμε και τα είπαμε σε τέτοιο chic και ανάλαφρο περιβάλλον. Nα ξέρεις πως είναι ανοιχτά κάθε βράδυ, Σάββατο και μεσημέρι (που μαθαίνω ότι γίνεται χαμός), Kυριακή κλειστά. Tιμή κατ’ άτομο γύρω στα 45-50 για πλήρες δείπνο, χωρίς κρασί.
CALVI Xάρητος 4, Kολωνάκι, 210 7252.054
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.