Γευση

O ελληνικός Freddo στους δημοφιλέστερους καφέδες του κόσμου

Καλύτερος από τον Ιταλικό Cappuccino

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Taste Atlas: Τρεις ελληνικοί καφέδες στο top 10 παγκοσμίως - Πώς εκτοπίσαμε τους Ιταλούς;
Ο ελληνικός Freddo Espresso στο top 10 πάνω από τον ιταλικό Cappuccino © YouTube/TheHungryBitesGR

Taste Atlas: Τρεις ελληνικοί καφέδες στο top 10 παγκοσμίως - Πώς εκτοπίσαμε τους Ιταλούς;

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται ο Freddo Espresso έχει ελληνική καταγωγή και αποτελεί, σύμφωνα με την έρευνα του Taste Atlas έναν από τους πιο δημοφιλείς καφέδες στον κόσμο.

Freddo Espresso, Freddo Cappuccino και Φραπέ στη δεκάδα του Taste Atlas

Αν και στη λίστα με τους 56 καλύτερους καφέδες του κόσμου η Ιταλία καταλαμβάνει 10 θέσεις η Ελλάδα έρχεται στην τρίτη θέση σε προτίμηση μετά την Κούβα και την Ινδία. Η μεθοδολογία του Taste Atlas είναι απλή. Οι επισκέπτες ψηφίζουν και το Taste Atlas μετρά τις ψήφους και δημοσιεύει  την κατάταξη.

Φρέντο εσπρέσσο (πως να τον φτιάξετε με σέικερ)

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο επίσης ελληνικός καφές Freddo Cappuccino. Η Ισπανία έρχεται πέμπτη με τον καφέ Bombon και η Ιταλία έκτη με τον κλασικό Cappuccino. Στην πρώτη δεκάδα μπαίνει και ο ελληνικός Φραπέ στην ένατη θέση που σύμφωνα με το Taste Atlas, αν και η λέξη φραπέ πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο αιώνα, αυτή η ελληνική ποικιλία καφέ εφευρέθηκε το 1957.

Η πρώτη εμφάνιση του Φραπέ

Η εφεύρεση του καφέ Φραπέ συνδέεται συνήθως με τον πρώην εργοδότη του Nescafé, Δημήτρη Βακόνδιο. Δημιούργησε το ποτό τυχαία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όταν ήθελε να φτιάξει στιγμιαίο καφέ, αλλά δεν υπήρχε ζεστό νερό. Ο καφές Φραπέ είναι ένα βασικό ελληνικό προϊόν, αλλά είναι επίσης δημοφιλής στην Κύπρο. Το ποτό προωθήθηκε αρχικά από τη Nescafé.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czp56rrclyox)

Ο Έλληνας θέλει να κάθεται και να απολαμβάνει τον καφέ του

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Ηλία Κούκο, ο κ. Μάκης Μικές ανέφερε ότι ο Freddo «γεννήθηκε» την δεκαετία του ’90. Είναι καθαρά προϊόν της ελληνικής κουλτούρας όπως είπε γιατί «ο Έλληνας θέλει να κάθεται και να απολαμβάνει τον καφέ του, σε αντίθεση με τους Ιταλούς που πίνουν στα όρθια τον καφέ τους».

Ο Freddo Espresso (και ο Cappuccino αντίστοιχα) κέρδισαν την δημοφιλία τους ένεκα τουρισμού αλλά και από τους φοιτητές μας στο εξωτερικό που τον ζητούσαν στα καταστήματα εστίασης, λέει ο κ. Μικές.

Μπορεί ο Freddo Espresso και Cappuccino με την 3η και 4η θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη να έχουν «εκθρονίσει» τον Φραπέ από την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών αλλά αυτό δεν του στερεί μια καλή θέση στις γευστικές προτιμήσεις παγκοσμίως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ