- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
O ελληνικός Freddo στους δημοφιλέστερους καφέδες του κόσμου
Καλύτερος από τον Ιταλικό Cappuccino
Taste Atlas: Τρεις ελληνικοί καφέδες στο top 10 παγκοσμίως - Πώς εκτοπίσαμε τους Ιταλούς;
Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται ο Freddo Espresso έχει ελληνική καταγωγή και αποτελεί, σύμφωνα με την έρευνα του Taste Atlas έναν από τους πιο δημοφιλείς καφέδες στον κόσμο.
Freddo Espresso, Freddo Cappuccino και Φραπέ στη δεκάδα του Taste Atlas
Αν και στη λίστα με τους 56 καλύτερους καφέδες του κόσμου η Ιταλία καταλαμβάνει 10 θέσεις η Ελλάδα έρχεται στην τρίτη θέση σε προτίμηση μετά την Κούβα και την Ινδία. Η μεθοδολογία του Taste Atlas είναι απλή. Οι επισκέπτες ψηφίζουν και το Taste Atlas μετρά τις ψήφους και δημοσιεύει την κατάταξη.
Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο επίσης ελληνικός καφές Freddo Cappuccino. Η Ισπανία έρχεται πέμπτη με τον καφέ Bombon και η Ιταλία έκτη με τον κλασικό Cappuccino. Στην πρώτη δεκάδα μπαίνει και ο ελληνικός Φραπέ στην ένατη θέση που σύμφωνα με το Taste Atlas, αν και η λέξη φραπέ πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο αιώνα, αυτή η ελληνική ποικιλία καφέ εφευρέθηκε το 1957.
Η πρώτη εμφάνιση του Φραπέ
Η εφεύρεση του καφέ Φραπέ συνδέεται συνήθως με τον πρώην εργοδότη του Nescafé, Δημήτρη Βακόνδιο. Δημιούργησε το ποτό τυχαία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όταν ήθελε να φτιάξει στιγμιαίο καφέ, αλλά δεν υπήρχε ζεστό νερό. Ο καφές Φραπέ είναι ένα βασικό ελληνικό προϊόν, αλλά είναι επίσης δημοφιλής στην Κύπρο. Το ποτό προωθήθηκε αρχικά από τη Nescafé.
Ο Έλληνας θέλει να κάθεται και να απολαμβάνει τον καφέ του
Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Ηλία Κούκο, ο κ. Μάκης Μικές ανέφερε ότι ο Freddo «γεννήθηκε» την δεκαετία του ’90. Είναι καθαρά προϊόν της ελληνικής κουλτούρας όπως είπε γιατί «ο Έλληνας θέλει να κάθεται και να απολαμβάνει τον καφέ του, σε αντίθεση με τους Ιταλούς που πίνουν στα όρθια τον καφέ τους».
Ο Freddo Espresso (και ο Cappuccino αντίστοιχα) κέρδισαν την δημοφιλία τους ένεκα τουρισμού αλλά και από τους φοιτητές μας στο εξωτερικό που τον ζητούσαν στα καταστήματα εστίασης, λέει ο κ. Μικές.
Μπορεί ο Freddo Espresso και Cappuccino με την 3η και 4η θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη να έχουν «εκθρονίσει» τον Φραπέ από την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών αλλά αυτό δεν του στερεί μια καλή θέση στις γευστικές προτιμήσεις παγκοσμίως.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.