Market

Ο Caffè Vergnano προωθεί το μήνυμα για την ισότητα και τη συμπερίληψη των γυναικών

Για αυτό το έργο κοινωνικής ευθύνης και τη διάδοση του μηνύματος σεβασμού, ενίσχυσης και συμπερίληψης των γυναικών ενώνει τις δυνάμεις του με το Fairytale Athens

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
women_in_coffee

O Caffè Vergnano παρουσιάζει στη χώρα το πρόγραμμα Women in Coffee (WIC)

Σε μια συμβολική ημέρα, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Caffè Vergnano παρουσιάζει στη χώρα το πρόγραμμα Women in Coffee (WIC), εγκαινιάζοντας παράλληλα τη συνεργασία του με το Fairytale Athens, μια επιχείρηση που πρεσβεύει τις αξίες της πρωτοβουλίας αυτής και προωθεί στην πράξη τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα. ToWomen in Coffee αποτελεί ένα έργο κοινωνικής ευθύνης, το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποιεί η Carolina Vergnano, Διευθύνουσα Σύμβουλος του coffeebrand και απόγονος των ιδρυτών της εταιρείας. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να φέρει στο προσκήνιο την αλληλοϋποστήριξη των γυναικών και να διαδώσει το μήνυμα της ισότητας και της συμπερίληψης μέσα από κάθε φλυτζάνι καφέ, ισχυροποιώντας έτσι τη θέση των γυναικών στην κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία του κορυφαίου ιταλικού καφέ Caffè Vergnano με το Fairytale, ενισχύεται στην πράξη το πολύτιμο έργο του Women in Coffee για την υποστήριξη μικρών κοινοτήτων από γυναίκες παραγωγούς καφέ, σε συνεργασία με το Διεθνή Συνασπισμό Γυναικών του Καφέ (International Women Coffee Alliance). Συγκεκριμένα, κάθε φλυτζάνι καφέ του Women In Coffeeblend καθώς και κάθε αγορά των branded αντικειμένων – κούπες, mokapotκτλ. – της πρωτοβουλίας από τα καταστήματα Fairytale σε Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια και Χαλάνδρι συνεισφέρουν στα έσοδα του προγράμματος.

Με στόχο την περαιτέρω διάδοση του μηνύματος της γυναικείας ενδυνάμωσης και συμπερίληψης που πρεσβεύει το πρόγραμμα Women In Coffee, ένα μοναδικό, βιωματικό event διοργανώθηκε στο Fairytale στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας ως πρεσβευτές προσωπικότητες από διαφορετικούς κλάδους που κάνουν καθημερινά πράξη τις αξίες αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Women in Coffee ξεκίνησε το 2018 ως απάντηση στο χάσμα που υπήρχε στην εκπαίδευση, την αναγνώριση και τις ευκαιρίες των γυναικών στις καλλιέργειες καφέ, παρά την πλειοψηφία τους ωςιδιοκτήτριες και εργατικό δυναμικό. Στόχο έχει να ενδυναμώσει ουσιαστικά αυτές τις κοινότητες γυναικών, αλλά και να επιφέρει ευρύτερα θετικές αλλαγές στις ζωές των γυναικών παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη πρωτοβουλία του προγράμματος αφορούσε στον πλήρη εξοπλισμό φυτείας καφέ που διαχειρίζονται γυναίκες στον Άγιο Δομίνικο. Έκτοτε το έργο και το όραμα μεγάλωσε υποστηρίζοντας και υλοποιώντας δράσεις όπως η δημιουργία της  «Οικογενειακής Βιβλιοθήκης της Υπαίθρου», μιας βιβλιοθήκης για τους κατοίκους της Marcalaστην Ονδούρα, καθώς και η ίδρυση Ακαδημίαςγια την εκπαίδευση και ενίσχυση των δεξιοτήτων των γυναικών της περιοχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ