- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Mexha: Ρεβεγιόν με τη μεξικάνικη κουζίνα στα καλύτερά της
Τσέκαρε τα γιορτινά μενού! Θα τα λατρέψεις
Mexha, το μεξικάνικο στο Μαρούσι που συστήνει εκ νέου τη μεξικάνικη κουζίνα σε light αλλά απίστευτα γευστική εκδοχή.
Το Mexha δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις - οι μυημένοι ξέρουν. Εάν δεν ανήκεις σε αυτό το group ήρθε η ώρα να μπεις! Γιατί σε αυτό το γευστικό στέκι θα αναθεωρήσεις όσα ξέρεις για τη μεξικάνικη κουζίνα που σίγουρα είναι συνυφασμένη στο νου σου με παρασκευές πολύ βαριές για το στομάχι σου, που θυμίζουν κυρίως dirty street food. Εκεί η φιλοσοφία δεν είναι καθόλου αυτή.
Εκεί η Αγγελική Πανταλέων, ο Χάρης Βέντης και η Αφροδίτη Βέντη, αφού εμπνεύστηκαν σε ένα ταξίδι τους στο Παρίσι από μια μεξικάνικη τακερία, λίγο πριν την δεύτερη καραντίνα αποφάσισαν να εφεύρουν εκ νέου τη μεξικάνικη κουζίνα σε light αλλά απίστευτα γευστική εκδοχή, "παντρεύοντας" τις αυθεντικές συνταγές με αγνά υλικά που κυκλοφορούν εν αφθονία στα εγχώρια περιβόλια μας. Το αποτέλεσμα αυτής της έμπνευσης είναι γευστικά άρτιο για αυτό και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το απολαύσεις ειδικά αυτή την εορταστική περίοδο που διανύουμε. Εκεί να ξέρεις ότι δεν θα φας τίποτα που δεν είναι χειροποίητα παρασκευασμένο στην ανοιχτή κουζίνα τους και δεν περιέχει απόλυτα φρέσκα και πρώτης κατηγορίας υλικά.
Το Mexha θα το βρεις σε έναν φανταστικό χώρο minimal τροπικής αισθητικής χωρίς φανφάρες και "κιτς" φολκλόρ στοιχεία που συνήθως έχουν τα μεξικάνικα εστιατόρια, στη συμβολή της Αγίου Κωνσταντίνου με την Κηφισίας, πολύ κοντά στο "δαχτυλίδι". Κάθε Τετάρτη για όλη την εορταστική περίοδο προετοιμάζουν τη διάθεση με pre-xmas parties που περιλαμβάνουν όσα θες για να περάσεις φανταστικά: dj sets με την Εύη Σιδηροπούλου, τέλεια εδέσματα και σούπερ cocktails με τεκίλα Rooster Rojo.
Όμως επειδή οι βασίλισσες των ημερών είναι οι παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα παιδιά του Mexha έχουν εντάξει πλέον στην ομάδα τους τον ταλαντούχο σεφ Μιχάλη Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει δημιουργήσει με απίστευτη έμπνευση δύο μοναδικές γαστρονομικού περιεχομένου και όχι μόνο εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις. Στις 24 Δεκεμβρίου γύρω στις 9 το βράδυ θα σε υποδεχτούν με Christmas Margaritas και Sangrias Rojas σαν welcome drinks. Το μενού είναι για δύο και θα απολαύσεις ειδικά για την ημέρα εμπνευσμένα mex πιάτα. Τραγανή Κροκέτα με καρδιά Chili Con Carne για να ανοίξει την όρεξη σου πριν περάσεις στην Spicy Σούπα κολοκύθας, με κρουτόν και chili oil. Η σαλάτα του μενού περιλαμβάνει πράσινα λαχανικά, σύκο και καρύδια, με βινεγκρέτ από γλυκό κρασί. Θα δοκιμάσεις ακόμα υπέροχα Tacos με σιγομαγειρεμένο χταπόδι και chutney mango. Στα κυρίως θα γευτείς αυθεντικό Mixiote με σιγομαγειρεμένο χοιρινό και λαχανικά, αλλά και γαρίδες με λαχανικά, αβοκάντο, lime και άγριο ρύζι Μία κρέμα καταλάνα με κρούστα καραμέλας και φρούτα του δάσους θα είναι ό,τι πρέπει για το τέλος του γεύματος. Και επειδή οι γιορτές είναι πάντα ξύπνημα όλων των αισθήσεων, η βραδιά θα είναι γεμάτη έξοχες μουσικές και αγαπημένα τραγούδια ζωντανά από την Αναστασία Βελισσαρίου και τη μπάντα της.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Εκείνη την ημέρα θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς Mexican flautas με μοσχάρι barbacoa και εξαιρετική βελουτέ σούπα καλαμποκιού, με αρωματικά κρουτόν. H σαλάτα που σε περιμένει είναι πράσινη, έχει ρόδι και καρύδια, με βινεγκρέτ από φρούτα του δάσους. Θα δοκιμάσεις ακόμα τραγανή Tostada με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι σε μπύρα ΙΡΑ. Θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις κλασική Παέγια Θαλασσινών ή τραγανή porchetta, με πουρέ γλυκοπατάτας. Στο γλυκό μία Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φρούτα του δάσους θα σε ενθουσιάσει. Η βραδιά θα απογειωθεί μουσικά με live από τους Scarlet Nights και την Rosey Blue στα vocals.
Γεύση τσεκ, διάθεση τσεκ, μουσική τσεκ, μόλις σου βρήκαμε τον δικό σου εναλλακτικό προορισμό για αυτές τις γιορτές! Κάνε την κράτησή σου το συντομότερο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο rooftop του ξενοδοχείου Athens Was κάνει θαύματα
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.