- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
O Ogier πλησιάζει την άνευ προηγουμένου 10η νίκη του στο εμβληματικό Ράλλυ Μόντε-Κάρλο
Στη 2η θέση ο Elfyn Evans – Τρίτος ο Adrien Fourmaux


Αν και οι θερμοκρασίες ήταν ήπιες, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε ανησυχία για χιόνι ή πάγο, οι διαδρομές ήταν «βρώμικες» με λάσπη και πέτρες
Η τρίτη ημέρα του Ράλλυ Μόντε-Κάρλο συμπεριλάμβανε έξι Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.), τρεις στο πρωινό σκέλος οι οποίες επαναλαμβάνονταν το απόγευμα μετά το σέρβις στο Gap.

Η ημέρα ξεκίνησε και τελείωσε με τον Γάλλο, 8 φορές πρωταθλητή, Sebastien Ogier (Toyota Yaris), να ηγείται του ράλλυ, ξεκινώντας την ημέρα με προβάδισμα 16,8 δευτερολέπτων έναντι του ομόσταυλού του Elfyn Evans, και τελείωσε με το προβάδισμά του να φτάνει τα 20,3 δευτερόλεπτα.
Σε τρεις από τις 6 Ε.Δ. ο Adrien Fourmaux (Hyundai i20) κατάφερε να περάσει τον Evans και ανέβηκε στη 2η θέση γενικής, αλλά στην τελευταία Ε.Δ. της ημέρας ο Evans έκανε ταχύτερο χρόνο και άφησε τον Fourmaux στην 3η, 4,3 δευτερόλεπτα πίσω.

Αν και οι θερμοκρασίες σήμερα ήταν πιο ήπιες, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε ανησυχία για χιόνι ή πάγο, οι Ε.Δ. ήταν «βρώμικες» με λάσπη και πέτρες, αλλά η πολυετής εμπειρία του Ogier στους δρόμους αυτούς του πρόσφερε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Στην 4η θέση, μονάχα 2,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fourmaux τελείωσε την ημέρα ο Εσθονός Ott Tanak (Hyundai i20), ο οποίος είναι ξεκάθαρα αποφασισμένος να παλέψει για μια θέση στο βάθρο, αύριο Κυριακή.
Ο νεαρός πρωταθλητής Kalle Rovanera (Toyota Yaris), δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο σήμερα, και τελείωσε την ημέρα στην 5η θέση, σχεδόν μισό λεπτό πίσω από τον Tanak. Πίσω του στην 6η θέση βρίσκεται ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris), και στην 7η ο Sami Pajari (Toyota Yaris). Περισσότερο από ένα λεπτό πίσω από τον Pajari τελείωσε την ημέρα ο Thierry Neuville (Hyundai i20) ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στην πρώτη Ε.Δ. της ημέρας και σταμάτησε, χάνοντας 50 δευτερόλεπτα. Πέρασε την υπόλοιπη ημέρα απλά προσπαθώντας να βρει ρυθμό και να τερματίσει με ασφάλεια.

Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνουν τα πληρώματα της κατηγορίας WRC2 Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2), και Nikolay Gryazin (Skoda Fabia RS Rally2). Στην 11η βρίσκεται ο νεόφερτος στην κορυφαία κατηγορία, Josh McErlean με το Ford Puma Rally1, ο οποίος αν και σημείωσε χθες για πρώτη φορά τον ταχύτερο χρόνο σε μια Ε.Δ., έπρεπε να αποσυρθεί σε απλή διαδρομή στην επιστροφή του στο Service Park μετά την τελευταία Ε.Δ. της ημέρας λόγω τεχνικού προβλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Takamoto Katsuta χάνει την ευκαιρία να αρπάξει τη νίκη
Με τα εξελιγμένα συστήματά του το Avenger είναι σύμμαχος του οδηγού
O Adrien Fourmaux εκτός συναγωνισμού
Evans, Katsuta και Tanak στην πρώτη τριάδα
Κατέρρευσαν τα σχέδια για τη δημιουργία της υπ' αριθμόν 3 αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο
Βασικό του πλεονέκτημα οι μικρές του διαστάσεις και ο πλούσιος εξοπλισμός που συμβάλλει στις άνετες μετακινήσεις
Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την κρίση στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και το πώς φθάσαμε ως εδώ. Γιατί πίσω από όλα, υπάρχουν εξηγήσεις
Mισθώνεις αυτοκίνητο από το κινητό, μόνο για τη διαδρομή σου!
Γιατί φαίνεται να χαλάει το deal
Πωλήθηκε έναντι 46 εκατ. ευρώ
Καταλαβαίνουμε γιατί είναι best seller
Οι συνθήκες του αγώνα, οι Ειδικές Διαδρομές, η νίκη του Sebastien Ogier και οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών
Μοντέρνα σχεδίαση εξωτερικά, πρωτότυπες εσωτερικά επιλογές σε επίπεδο αισθητικής, κορυφαίες τεχνολογίες και ισχύ που ξεπερνά τα 200 ίππους
Οδηγώντας ένα Toyota GR Yaris Rally1, ο Ogier εξασφάλισε μια σημαντική νίκη
Στη 2η θέση ο Elfyn Evans – Τρίτος ο Adrien Fourmaux
Αφετηρία στην εμβληματική πλατεία Καζίνο του Μονακό
Μια ισορροπημένη πρόταση που συνδυάζει οικονομία καυσίμου, επιδόσεις και πρακτικότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.