- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Λετονίας: Όλα όσα έγιναν στην πρώτη μέρα του εντυπωσιακού αγώνα
Το ΤΕΤ Ράλλυ Λετονίας ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου με μία Σούπερ Ειδική Διαδρομή όπου ταχύτερο χρόνο έκανε ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris), και στην 2η και 3η θέση τερμάτισαν οι Thierry Neuville (Hyundai i20) και Sebastien Ogier (Toyota Yaris) αντίστοιχα. Το ντεμπούτο του Ράλλυ Λετονίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA σηματοδοτεί κάτι σαν επιστροφή στην πατρίδα για τον 23χρονο Φινλανδό Rovanpera, καθώς ξεκίνησε το πρώτο του ράλλυ σε ηλικία 12 ετών στους δρόμους αυτής της χώρας της Βαλτικής.
Ράλλυ Λετονίας: Η πρώτη μέρα του κρίσιμου αγώνα στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
Ο αγώνας όμως ουσιαστικά ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, με 7 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.), 3 στο πρωινό σκέλος και 4 στο μεσημεριανό. Η ημέρα ξεκίνησε και τελείωσε με τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Kalle Rovanpera, να βρίσκεται στην πρώτη θέση γενικής και να αυξάνει αργά αλλά σταθερά το προβάδισμά του, από 3,7 δευτερόλεπτα έναντι στον Ogier στην 1η Ε.Δ. της ημέρας, στα 15,7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον εκπληκτικό «newbie» Martins Sesks (Ford Puma) ο οποίος είχε εξαιρετικές επιδόσεις για ακόμα μία φορά, αφήνοντας τον Ogier στην 3η θέση γενικής, 5,9 δευτερόλεπτα πίσω του.
Ο 24χρονος Sesks, του οποίου είναι μονάχα ο δεύτερος αγώνας στη κορυφαία κατηγορία, και η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα στο M-Sport Ford Puma Rally1, εξέπληξε τους πάντες και σίγουρα χαροποίησε ιδιαίτερα την ομάδα του, ιδιαίτερα όταν με τον συνοδηγό του, Renārs Francis , έκαναν τον ταχύτερο χρόνο όχι μόνο σε μία, αλλά σε δύο Ε.Δ. της ημέρας (την 2η και την 3η).
«Είναι καταπληκτικό», είπε ο Sesks, στο τέλος της ημέρας, «ήταν τόσο συγκινητικό σήμερα, αλλά και χθες. Νομίζω ότι αυτές οι επόμενες δύο μέρες θα είναι το ίδιο».
Η all-in προσέγγιση του Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) στον τελευταία Ε.Δ. Talsi βοήθησε τον οδηγό της Toyota να «προσπεράσει» τον Ott Tänak (Hyundai i20) και να πάρει την τέταρτη θέση συνολικά. Τερμάτισε 11,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier, με τον Adrien Fourmaux (Ford Puma), ο οποίος επίσης προσπέρασε τον Tänak στην ίδια Ε.Δ., να τερματίζει 5,3 δευτερόλεπτα πίσω του. Ο Tanak στην 6η θέση και μόνο 0,3 πίσω από τον Fourmaux βρίσκεται 13,9 δευτερόλεπτα μακριά από τον 7ο στην κατάταξη Elfyn Evans (Toyota Yaris). Ο Tänak έπεσε από την τέταρτη στην έκτη θέση μετά από μια δύσκολη μέρα. Ο Εσθονός ανέφερε από νωρίς έλλειψη αυτοπεποίθησης καθώς και ένα πρόβλημα στα φρένα που διόρθωσε στην άκρη του δρόμου μετά την προτελευταία Ε.Δ.
Ο ηγέτης του πρωταθλήματος Thierry Neuville, ξεκινούσε δεύτερος στην σειρά εκκίνησης και δυσκολεύτηκε να βρει πρόσφυση χωρίς έχει καθαρές γραμμές να ακολουθήσει. Ζημιά στα ελαστικά κόστισε στον Esapekka Lappi (Hyundai i20) αρκετό χρόνο στην 4η Ε.Δ. της ημέρας, αλλά έσπευσε να επισημάνει ότι τα κύρια προβλήματά του ήταν «μεταξύ του τιμονιού και του καθίσματος». Έπεσε στη 10η, παραμένοντας πίσω από τους Grégoire Munster (Ford Puma) και Neuville.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «ηλεκτρικό pop icon της αγοράς, 100% ηλεκτρικό με ρετρό-φουτουριστικό σχεδιασμό και pop χρώματα»
Η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση
Το νέο 5008 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες, έχοντας την δυνατότητα να προσαρμόζεται σε κάθε ανάγκη
Η τιμή του ξεκινάει από τα 22.990 ευρώ
Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα Οδηγών
Προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας οικογένειας και με αρμονική ενσωμάτωση του νέου λογότυπου
Ξεχώρισαν τα Juke & Qashqai
Μικρά μυστικά και απαραίτητοι έλεγχοι για να ταξιδέψετε με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις στον δρόμο
Ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό, την τεχνολογία και την αποδοτικότητά του.
Με αναβαθμισμένο εξοπλισμό και μέγιση ισχύ ηλεκτροκινητήρα στους 14 ίππους
Φθηνά αλκοτέστ γίνονται τάση - Αμφισβητείται η αξιοπιστία και αυξάνεται ο κίνδυνος
Νέες τεχνολογίες και εντυπωσιακό πλαίσιο
Με αμετάβλητη αισθητική από το 2015
Πρώτος ο 19χρονος Ιταλός με Mercedes, δεύτερος ο Πιάστρι με ΜcLaren, τρίτος ο Λεκλέρ με Ferrari
Παρακολουθήσαμε την πανελλήνια «πρώτη» παρουσίαση του 7GT, του αμιγώς ηλεκτρικού Grand Tourer της Zeekr στην Ελλάδα.
Πόσο εφικτή είναι η καθημερινή χρήση των ηλεκτροκίνητων ΙΧ και ταξί;
Η υβριδική τεχνολογία SHS και η ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία υψηλών επιδόσεων
Υβριδική τεχνολογία και πρακτικότητα σε ένα σύγχρονο οικογενειακό SUV
Ο Φερστάπεν εγκαταλείπει λόγω τεχνικού προβλήματος, με τον 20χρονο Αντονέλι πρώτο και τον Τζορτζ Ράσελ στη δεύτερη θέση
Είναι ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός που κερδίζει αγώνα ράλι από το 1992
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.