Αυτοκινηση

Ράλι Μόντε-Κάρλο: Ο Elfyn Evans στην 1η θέση, μόνο 4,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sebastien Ogier

Θα καταφέρει ο Evans να κρατήσει την 1η θέση ή θα «χαρίσει» στον Ogier τη 10η του νίκη στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο;

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Μόντε-Κάρλο: Ο Elfyn Evans στην 1η θέση, μόνο 4,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sebastien Ogier

Ράλι Μόντε-Κάρλο: Τι έγινε τη 2η ημέρα του αγώνα

Στο ξεκίνημα της Παρασκευής, ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) ήταν 21,6 δευτερόλεπτα μακριά από τον ομόσταυλό του Sebastien Ogier, αλλά στο τέλος της, μετά από δύο σκέλη και 6 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.), ο Ogier είναι τώρα εμφανής στον «καθρέφτη» του Ουαλού μετά από μια εκπληκτική οδήγηση στους δρόμους των γαλλικών Άλπεων κοντά στο Gap, και μονάχα 4,5 δευτερόλεπτα πίσω του.

Elfyn Evans
Elfyn Evans

Το ιστορικό του Evans μάς λέει ότι αυτό θα του ασκήσει μεγάλη ψυχολογική πίεση και ενδεχομένως να τον επηρεάσει στο υπόλοιπο του αγώνα. Ο Ogier σημείωσε τον γρηγορότερο χρόνο σε δύο από τις τρεις πρωινές Ε.Δ. και πήγε από την 3η στη 2η θέση όταν ο Thierry Neuville (Hyundai i20) έχασε για λίγο τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην 2η Ε.Δ. της ημέρας.

«Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα στο ράλλυ, αλλά το περιμέναμε με την θέση εκκίνησης που είχαμε», είπε ο Ogier, εννέα φορές νικητής του Ράλλυ Μόντε-Κάρλο. «Τώρα χαίρομαι που καταφέραμε να είμαστε πολύ κοντά - αύριο θα είναι διασκεδαστικό.» Ο Evans, ο οποίος δεν βρέθηκε ποτέ εκτός των τριών πρώτων θέσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες ήταν δύσκολες και απρόβλεπτες.

«Ποτέ δεν γίνεται πιο εύκολο αυτό το ράλλυ», είπε. «Η τελευταία Ε.Δ. ήταν πολύ δύσκολη στο σκοτάδι. Είχα πολλές πληροφορίες, αλλά δεν μπορούσα να δω πολλές από αυτές για να είμαι ειλικρινής - έπρεπε απλώς να τις εμπιστευτώ. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις τις συνθήκες στο δρόμο. Χάρηκα που τελείωσα την ημέρα χωρίς προβλήματα».

Ράλι Μόντε-Κάρλο: 2η ημέρα

Ο Neuville παρέμεινε ενεργός και δυναμικός στην 3η θέση όλη την ημέρα, και την τελείωσε 11,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier. Έκανε τον ταχύτερο χρόνο σε 3 από τις 6 Ε.Δ. της ημέρας και απήλαυσε μια απροβλημάτιστη ημέρα αγώνα με εξαίρεση το μικρό λάθος στην 4η Ε.Δ. του αγώνα.

Ο Ott Tänak (Hyundai i20) ήταν τυχερός που τελείωσε τη μέρα 57,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville στην 4η θέση, αφού ο πάγος σε μια δεξιά στροφή έκανε το Hyundai του να γλιστρήσει σε μια τάφρο κατά τη διάρκεια της 1ης Ε.Δ. της ημέρας. Οι θεατές χρειάστηκαν μόλις 40 δευτερόλεπτα για να επαναφέρουν τον Εσθονό στο δρόμο. Ο Grégoire Munster (Ford Puma) και ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) γλίστρησαν στον πάγο στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά ο Katsuta υπήρξε πολύ πιο άτυχος και έχασε πάνω από 5 λεπτά.

Ράλι Μόντε-Κάρλο: 2η ημέρα

Ο Adrien Fourmaux (Ford Puma) ανταπέδωσε την πίστη της M-Sport Ford σε αυτόν όταν χάρισε στην ομάδα του έναν εντυπωσιακό τρίτο καλύτερο χρόνο στην 3η Ε.Δ. της ημέρας. Ο 28χρονος επιστρέφει στο κορυφαίο επίπεδο του WRC έχοντας αγωνιστεί στο WRC2 το 2023 και συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), επίσης επιστρέφοντας στην κορυφαία κατηγορία για πρώτη φορά από το 2019, ολοκλήρωσε τη μέρα στην 6η θέση, 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fourmaux. Στην 7η θέση βρίσκεται ο Gregoire Munster (Ford Puma) ο οποίος τερμάτισε 28,2 πίσω από τον Mikkelsen, ενώ τα πληρώματα του WRC2 Nikolay Gryazin (Citroen C3 Rally2), Pepe López (Skoda Fabia RS Rally2) και Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) συμπλήρωσαν το top 10.

Ράλι Μόντε-Κάρλο: 2η ημέρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ