Αυτοκινηση

Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Neuville παίρνει το προβάδισμα μετά τη σούπερ ειδική διαδρομή

Η Hyundai κατακτά την πρώτη μέρα στην έδρα της Toyota

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rally Japan
© RBCP/ WRC Teams

Ράλλυ Ιαπωνίας: Όσα έγιναν την πρώτη μέρα- Η Hyundai κατακτά την πρώτη μέρα στην έδρα της Toyota

Ο Thierry Neuville δεν έχασε χρόνο προκαλώντας την Toyota Gazoo Racing στην έδρα τους, διεκδικώντας τη νίκη στην εναρκτήρια Ειδική Διαδρομή του FORUM8 Rally Japan για να προηγηθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Τα αυτοκίνητα i20 N Rally1 της Hyundai επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους στην Σούπερ Ειδική Διαδρομή στο Toyota City Stadium. Ο Neuville σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τους ομόσταυλούς του Esapekka Lappi και Dani Sordo να εξασφαλίζουν τη δεύτερη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Rally Japan
© RBCP/ WRC Teams

Ράλι Ιαπωνίας: Όσα έγιναν την πρώτη μέρα

Σε πλήρη αντίθεση, τα πληρώματα της Toyota δυσκολεύτηκαν να βρουν τον ρυθμό τους στη στεν Σούπερ Ειδική, με τον Takamoto Katsuta να πετυχαίνει την υψηλότερη θέση της ομάδας στην πέμπτη θέση.

Ο Neuville, κλειδωμένος σε μια μάχη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών ενάντια στον Elfyn Evans, ξεπέρασε ελάχιστα τον Lappi, κατά επτά δέκατα του δευτερολέπτου, ενώ ο Ott Tänak, με ένα M-Sport Ford Puma, βρίσκεται 1,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville στην 3η θέση.

Ο Βέλγος, ο οποίος ήταν επίσης στην κορυφή του δοκιμαστικού shakedown, εξέφρασε σιγουριά λέγοντας: «Δεν υπάρχουν ερωτήσεις από την πλευρά μας. Είναι απλώς σκέτη απόλαυση και προσπάθεια να πάρουμε άλλη μια νίκη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο—και μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο από ό,τι πριν από δύο εβδομάδες στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης μετά τις συνθήκες δρόμου που είδαμε κατά τη διάρκεια του αναγνωριστικού recce».

Ράλι Ιαπωνίας
© RBCP/ WRC Teams

Ο Kalle Rovanperä βρίσκεται στην 6η θέση πίσω από τον Katsura, έχοντας μόλις κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στο WRC πριν από δύο εβδομάδες. Ο Adrien Fourmaux που επέστρεφε στη θέση του οδηγού ενός Ford Puma ακολούθησε στην 7η θέση, ενώ το δίδυμο της Toyota, Sébastien Ogier και Elfyn Evans, βρέθηκαν σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για βελτιώσεις, ο Ogier παραδέχτηκε, «Δεν είναι ωραίο να χάνεις πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα, αλλά έτσι είναι. Πρέπει να ελέγξουμε γιατί. Φυσικά, δεν έπαιρνα τόσα πολλά ρίσκα, αλλά παρόλα αυτά χάσαμε πολύ χρόνο».

Ράλι Ιαπωνίας
© RBCP/ WRC Teams
Ράλι Ιαπωνίας
© RBCP/ WRC Teams

Ο Nikolay Gryazin ήταν ο άνθρωπος που ηγήθηκε στην κατηγορία WRC2 και συμπλήρωσε το top 10 σε ένα Škoda Fabia RS Rally2. Αυτός και ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz αγωνίζονται για τον τίτλο του WRC2 Challenger αυτή την εβδομάδα και ο τελευταίος τερμάτισε πίσω απο τον Gryazin κατά 2,2 δευτερόλεπτα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ