Αυτοκινηση

Ράλλυ Χιλής: Επιστρέφει μετά από 4 χρόνια

Θα καταφέρει ο Ott Tanak να κερδίσει ξανά;

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Χιλής: Επιστρέφει μετά από 4 χρόνια
© RBCP

Ράλλυ Χιλής: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιστρέφει στη χώρα για δεύτερη φορά μετά το 2019. 

Σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε, με το δοκιμαστικό Shakedown,το Ράλλυ Χιλής. Ταχύτερο χρόνο στο Shakedown έκανε ο Elfyn Evans (Toyota Yaris). Φέτος είναι η δεύτερη φορά που διεξάγεται εκεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, και η τελευταία φορά ήταν το 2019 όπου νικητής υπήρξε ο Ott Tanak, τότε σε ένα Toyota Yaris.

Ράλλυ Χιλής: Επιστρέφει μετά από 4 χρόνια
© RBCP

Πριν διαγωνιστεί εκεί, είχαν γίνει στο Yaris του κάποιες προσαρμογές στο setup, οι οποίες λειτούργησαν εξαιρετικά καθώς ο Tänak και ο συνοδηγός Martin Järveoja ολοκλήρωσαν το τριήμερο αγώνα 16 Ειδικών Διαδρομών χωρίς μηχανικά προβλήματα (κάτι με το οποίο είχε παλέψει στον προηγούμενο αγώνα στο Ράλλυ Αργεντινής). Ο Tanak είχε τότε ένα πλεονέκτημα 22,4 δευτερολέπτων έναντι του Sébastien Ogier μετά την πρώτη μέρα και το επέκτεινε περαιτέρω το Σάββατο, παρόλο που ήταν το μόνο πλήρωμα που κουβαλούσε δύο εφεδρικούς τροχούς σε συνθήκες που ήταν εκπληκτικά σκληρές.

Κερδίζοντας το Ράλλυ Χιλής με 23,1 δευτερόλεπτα διαφορά, ο θρίαμβος του Tänak αναζωπύρωσε τις φιλοδοξίες του για τον τίτλο και βέβαια κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών αργότερα εκείνη τη χρονιά.

Ράλλυ Χιλής: Επιστρέφει μετά από 4 χρόνια
© RBCP

Στον ίδιο αγώνα, ο Thierry Neuville βίωσε αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο και πιο σοβαρό ατύχημα της καριέρας του όταν έχασε τον έλεγχο του Hyundaii 20 του στα μέσα της Ειδικής Διαδρομής Maria Las Crucesτου Σαββάτου. Το ατύχημα αυτό του κόστισε κάτι παραπάνω από έναν ελαφρύ τραυματισμό στο αριστερό του πόδι, καθότι μέχρι τότε ήταν 1ος στην κατάταξη οδηγών και έτσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Ο πρωταθλητής του 2022, Kalle Rovanpera, είχε λάβει τότε μέρος στο Ράλλυ Χιλής στην κατηγορία WRC2 Pro, με ένα Skoda Fabia R5, και ενώ στην αρχή του αγώνα ήταν στη 2η θέση, 10,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Mads Ostberg, κατάφερε μέχρι το τέλος όχι μόνο να τερματίσει πρώτος στην κατηγορία του αλλά να αφήσει τον Ostberg 23,6 δευτερόλεπτα πίσω του.

Ράλλυ Χιλής: Επιστρέφει μετά από 4 χρόνια
© RBCP

Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει 16 Ειδικές Διαδρομές και ξεκινάει αύριο, Παρασκευή, στις 14:35.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ