Αυτοκινηση

Δεν φαντάζεστε πόσο οικονομικό είναι το υβριδικό Kia Niro HEV

Έχει σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του σύγχρονου οδηγού και ταυτόχρονα να είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kia Niro HEV

Υβριδικό Kia Niro HEV: To design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Τι είναι
Ένα κομψό, εύχρηστο και πρακτικό οικογενειακό κόμπακτ crossover (CCUV). Είχαμε στην διάθεσή μας την Full Hubrid έκδοση που μας εξέπληξε από την οικονομία και τους άπλετους χώρους.

Με μια ματιά

Το ολοκαίνουργιο Kia Niro έχει σχεδιαστεί σε λευκό χαρτί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του σύγχρονου οδηγού και ταυτόχρονα να είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Διαθέσιμο με τρία εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης. Η Kia έχει πουλήσει πάνω από 350.000 μοντέλα Niro (54% HEV, 15% PHEV και 31% EV).

Kia Niro HEV

Σχεδιασμός

Εξωτερικά μοτίβο του «Opposites United», συνδυάζοντας το συναίσθημα με τη λογική.

Το μπροστινό μέρος παραπέμπει στο Tiger Face της Kia.

Τα γωνιακά φώτα ημέρας «Heartbeat» (DRLs) ενισχύουν τη ελκυστική εμφάνιση.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Niro EV διακρίνεται από τα μοντέλα Hybrid (HEV) και Plug-In Hybrid (PHEV) από τη δίχρωμη κλειστή μάσκα και τη μοναδική πλευρική επένδυση Steel Grey.

Προφυλακτήρας με ξεχωριστό κάτω μέρος - συντελεστής οπισθέλκουσ (Cd: 0,29)

Η θύρα φόρτισης είναι τοποθετημένη στο κέντρο της μάσκας.

Τα πίσω φώτα LED σε σχήμα μπούμερανγκ τονίζουν το δυναμικό στυλ.

Kia Niro HEV

Εσωτερικό

Μεγάλος χώρος για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Η μεγάλη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αρχίζει από τα 451 λίτρα και φτάνει μέχρι και τα 1.445 λίτρα στο HEV με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα (348- 1.342 λίτρα στο PHEV και τα 475-1.392 λίτρα στο EV).

Kia Niro HEV

Το Niro EV έχει ένα εύχρηστο χώρο 20 λίτρων μπροστά. 

Ένα καινοτόμο κάθισμα «χαλάρωσης» συνοδηγού εξασφαλίζει τη βέλτιστη στάση του σώματος.

Kia Niro HEV

Το ταμπλό φιλοξενεί δύο οθόνες 10,25 ιντσών -  Head-up display (HUD) 10’’

Δεν φαντάζεστε πόσο οικονομικό είναι το υβριδικό Kia Niro HEV

Ευρεία χρήση οικολογικών και ανακυκλωμένων υλικών.

Τech

Προηγμένη σουίτα DriveWise των έξυπνων προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS) της Kia για πρόσθετη άνεση, ασφάλεια και ευκολία στη χρήση.

Μια σειρά από χρήσιμες τεχνολογίες βοηθούν κατά τη στάθμευση και κατά την έξοδο από το όχημα.

Το Remote Smart Parking Assist (RSPA) επιτρέπει στον οδηγό να ολοκληρώσει τον ελιγμό στάθμευσης από απόσταση, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο.

Μόλις παρκάρετε, το Safe Exit Assist (SEA) προειδοποιεί κατά την έξοδο από το αυτοκίνητο για τυχόν οχήματα που πλησιάζουν από την πίσω πλευρά, ενώ η ηλεκτρονική κλειδαριά για παιδιά να εμποδίζει όσους κάθονται πίσω να ανοίξουν την πόρτα. Προηγμένο σύστημα φωνητικού ελέγχου που διαθέτει τεχνολογία φυσικής αναγνώρισης φωνής.

Το Niro EV μπορεί να γίνει κινητή πηγή ενέργειας, όπου με την  λειτουργία Vehicle-to-Device (V2D), παρέχει δυνατότητα για δραστηριότητες αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους.

Kia Niro HEV

Κινητήριο σύνολο

Στο Niro Hybrid (HEV), το αυτοκίνητο της δοκιμής μας, ο τετρακύλινδρος βενζίνης 1.6 GDI με τον σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη 32 kW παράγει συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 141 ίππων μέσα από ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα.

Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων DCT διπλού συμπλέκτη, ενώ η οπισθοπορεία πραγματοποιείται από τον ηλεκτροκινητήρα, βελτιώνοντας περαιτέρω την απόδοση και την άνεση.

Να σημειώσουμε ότι λειτουργεί είτε ως αποκλειστικά ηλεκτρικό είτε υποβοηθώντας με έξτρα ροπή τον βενζινοκινητήρα.

Info

Η έξυπνη λειτουργία οδήγησης «Green Zone» στα Niro HEV και PHEV αυτοματοποιεί τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας λαμβάνοντας δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης και μαθαίνοντας από τα μοτίβα οδήγησης.

Οι πυκνοκατοικημένες περιοχές ή οι δρόμοι κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία χαρακτηρίζονται ως «Green Zones», διασφαλίζοντας ότι το αυτοκίνητο μεταβαίνει αυτόματα σε κίνηση μόνο με ηλεκτρική ενέργεια για την μείωση των εκπομπών καυσαερίων.

Στον δρόμο

Το ολοκαίνουργιο Niro βασίζεται στην ευέλικτη και πλήρως εξηλεκτρισμένη 3ης γενιάς πλατφόρμα «K» της Kia.

Αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας κατά 22%.

Σε κάθε περίπτωση, η μπαταρία τοποθετείται στην πιο κατάλληλη θέση για ισορροπία και ιδανικό κέντρο βάρους έτσι ώστε η ανάρτηση να είναι ρυθμισμένη για να βελτιστοποιεί το κράτημα και την άνεση.

Το ολοκαίνουργιο Niro έχει σημαντικές βελτιώσεις στην ανάρτηση και στο τιμόνι.

Πρόσθετη μόνωση και επενδύσεις έχουν εφαρμοσθεί σε όλη τη δομή του νέου Niro για την καταστολή του ανεπιθύμητου θορύβου του κινητήρα και της κύλισης του δρόμου.

Τιμή
Η έκδοση της δοκιμής μας, το υβριδικό (HEV) από 33.690 ευρώ (1.6lt 141ps Dynamic) που  περιλαμβάνει 5 χρόνια δωρεάν service.

Kia Niro HEV

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ