Αυτοκινηση

Το 5θυρο MINI Cooper S θα σε κάνει να ξεχάσεις τις δύο επιπλέον πόρτες

Ένα γνήσιο ΜΙΝΙ που, όταν μπεις στο κάθισμα του οδηγού, σε παρασύρει η αδρεναλίνη. Τις δε δύο επιπλέον πόρτες θα τις θυμηθείς όταν χρειαστεί να μπουν πίσω παιδιά, συγγενείς και φίλοι

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5θυρο MINI Cooper S

5θυρο MINI Cooper S: To design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Τι είναι
Ένα απόλυτα οδηγοκεντρικό hatchback με οικογενειακό προσανατολισμό.

Με μια ματιά
Ποιοτικό, όμορφο, με σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες και ένα εσωτερικό που κατά την γνώμη μας δεν θα βαρεθείς ποτέ, όσα χρόνια και να το κρατήσεις.

Με περισσότερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές σε σχέση με το τρίθυρο ΜΙΝΙ, το πεντάθυρο MINI σού επιτρέπει να μεταφέρεις περισσότερα πράγματα. Παράλληλα, συνεχίζεις να απολαμβάνεις την ευελιξία, τη δυναμική συμπεριφορά και τις κορυφαίες επιδόσεις για τις οποίες φημίζεται το MINI.

5θυρο MINI Cooper S

Χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους και τις συμπαγείς διαστάσεις μπορεί να κινείται ευέλικτα σε στενούς δρόμους και να σταθμεύειw σε περιορισμένους χώρους.

Πολλές διαθέσιμες επιλογές εξατομίκευσης.

Προκαταβολικά να πούμε ότι αυτό που διαβάσαμε από περιγραφή συναδέλφου μάς καλύπτει απόλυτα και μάλιστα είναι ακριβέστατο: «Δεν θα επιλέξει κανείς το MINI Cooper S έχοντας ως προτεραιότητα τις άνετες μετακινήσεις με την απαραίτητη ευρυχωρία. Το  MINI έχει ένα δικό του φανατικό κοινό, για το οποίο το lifestyle είναι βασική προτεραιότητα».

5θυρο MINI Cooper S

Σχεδίαση

Οι δυναμικές γραμμές και το μοναδικό στιλ συνδυάζονται με το μεγάλο μετατρόχιο και τους κοντούς προβόλους για να ενισχύσουν την σπορ εμφάνιση του πεντάθυρου MINI. Οι ιδιαίτεροι προβολείς πλαισιώνονται άψογα από τα νέα πλαϊνά διακοσμητικά φτερών που φιλοξενούν τα φλας LED.

Οι προαιρετικά διαθέσιμες χειρολαβές θυρών, το κάλυμμα της τάπας ρεζερβουάρ και οι άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε Piano Black προσδίδουν στο πεντάθυρο MINI μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Η συνολική εικόνα ολοκληρώνεται με την πρωτοποριακή γκάμα ζαντών ελαφρού κράματος.

Ο χώρος στο πορτμπαγκάζ είναι 278 λίτρα και εάν αναδιπλώσουμε τα διαιρούμενα κατά 60/40 πίσω καθίσματα έχουμε έως και 941 λίτρα αποθηκευτικού χώρου ώστε να μπορείς να πάρουμε μαζί μας σχεδόν τα πάντα.

5θυρο MINI Cooper S

Tech

Το MINI Connected είναι μια σειρά έξυπνων λειτουργιών, εφαρμογών και υπηρεσιών, που επιτρέπει να συνδεθείτε με το MINI σας. Παρέχει πληροφορίες και ψυχαγωγία στα ταξίδια, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη και ασφαλή δικτύωση με τον έξω κόσμο κάνοντας την καθημερινότητά σας πιο εύκολη. Επιπλέον κάνει την οδήγηση πιο ασφαλή και πιο διασκεδαστική.

Χάρη στην Κατανόηση Φυσικής Ομιλίας, το MINI μπορεί να αναγνωρίζει τη φωνή σας. Έτσι μπορείτε να ελέγχετε το αυτοκίνητό σας ενώ οδηγείτε, χρησιμοποιώντας τον Φωνητικό Έλεγχο MINI. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να θυμάσαι συγκεκριμένες εντολές. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς το Apple CarPlay μπορείς να ενεργοποιείς το Siri στο iPhone πιέζοντας παρατεταμένα το πλήκτρο φωνητικού ελέγχου στο τιμόνι.

Το MINI App με εντυπωσιακή σχεδίαση, διαισθητική λειτουργία και εκτεταμένες δυνατότητες, παρέχει μια πιο ομαλή εμπειρία χρήστη και βελτιωμένη λειτουργικότητα. Μπορείτε να σχεδιάσετε ταξίδια εν κινήσει και να στέλνετε τους προορισμούς απευθείας στο ΜΙΝΙ σας. Επίσης να ελέγχετε αν έχετε κλειδώσει το αυτοκίνητό σας και να το κλειδώσετε από απόσταση. Και αν ξεχάσετε το επόμενο service του ΜΙΝΙ σας, θα σας ειδοποιήσει δίνοντάς σας τη δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού για service απευθείας με τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή ΜΙΝΙ.

5θυρο MINI Cooper S

Στον δρόμο

Το αυτοκίνητο ΜΙΝΙ Cooper S της δοκιμής μας κινούσε είναι ο 2.0 turbo βενζινοκινητήρας με ισχύ 178 ίππους και 280 Nm ροπής, που συνδυαζόταν με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη το οποίο αλλάζει ταχύτητες και μέσω paddles.

Το σύνολο επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6’’ ενώ η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 235 χλμ./ώρα.

Η επίσημη μέση κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 6,2 – 6,5 λίτρα/100 χλμ., και οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται από 140-148 γρ./χλμ.

Για το πώς είναι στον δρόμο το 5-θυρο ΜΙΝΙ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, εκτός και εάν ο αναγνώστης δεν έχει κάποια προηγούμενη εμπειρία… Κι αυτό διότι το αυτοκίνητο σε εκπλήσσει -εκτός από δεδομένο της ευθείας…- σε κάθε μα κάθε στροφή!

Διαθέσιμα 3 drive modes του κινητήρα (Green, Mid & Sport) και δυο προγράμματα του κιβωτίου (Drive & Sport).

Τιμές

Η τιμή της γκάμας MINI 5Doors αρχίζει από τις 23.150 ευρώ.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας Cooper S ξεκινάει με τιμές από 30.400 ευρώ.

5θυρο MINI Cooper S

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY