Αυτοκινηση

Ράλλυ Φινλανδίας: Στην πρώτη θέση ο Tanak

Δεκάδες χιλιάδες παθιασμένοι θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Φινλανδίας: Στην πρώτη θέση ο Tanak.
© RBCB

Ράλλυ Φινλανδίας: Ο Tanak πήρε κεφάλι στον ένατο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ με τα σπουδαία να ακολουθούν. 

Δεκάδες χιλιάδες παθιασμένοι θεατές και οπαδοί ξεχύθηκαν από το service park στους δρόμους για να παρακολουθήσουν τον ένατο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA να διεξάγεται στην κεντρική Φινλανδία. Ο Ott Tänak, οδηγώντας ένα M-Sport Ford Puma, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) 3,48 χιλιομέτρων και ήταν έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον αντίπαλο του Thierry Neuville (Hyundai i20 N) ο οποίος βρίσκεται στην 2η θέση.

Ράλλυ Φινλανδίας: Στην πρώτη θέση ο Tanak.
© RBCB

Ο Tänak φαίνεται να έρχεται σε αυτόν τον αγώνα θέλοντας να πάρει το αίμα του πίσω μετά την πεντάλεπτη ποινή που έλαβε στον προηγούμενο αγώνα ο οποίος τον εμπόδισε από το να πάρει μια νίκη εντός έδρας. Ο Εσθονός οδηγός έχει κερδίσει το Ράλλυ Φινλανδίας τρεις φορές, και τα σχόλιά του στο τέλος της Ε.Δ. δείχνουν ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να υπάρξει και τέταρτη.

«Θα προσπαθήσουμε και θα τα δώσουμε όλα», χαμογέλασε. «Ας δούμε πού θα μας βγάλει. Οι αντίπαλοί μας είναι προφανώς πολύ δυνατοί και πρέπει να παλέψουμε με ότι έχουμε».

Ράλλυ Φινλανδίας: Στην πρώτη θέση ο Tanak.
© RBCB

Στην 3η θέση βρίσκεται ο Kalle Rovanperä μοιράζοντας το 1-2-3 και στους 3 κατασκευαστές, αλλά ο ντόπιος Φινλανδός ήταν τυχερός που τερμάτισε μονάχα 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak, καθότι ακούμπησε στο κράσπεδο με τον πίσω δεξιό τροχό του Toyota GR Yaris του.

«Είναι καταπληκτικό συναίσθημα», είπε ο Rovanperä. «Μπορώ σχεδόν να ακούσω τους θεατές από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αισθάνεσαι τόσο καλά μέσα στο αυτοκίνητο όταν ξέρεις ότι η ατμόσφαιρα είναι τόσο υπέροχη».

Ράλλυ Φινλανδίας: Στην πρώτη θέση ο Tanak.
© RBCB

Ο Esapekka Lappi, νικητής εδώ το 2017, τερμάτισε στην τέταρτη θέση γενικής, 1,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak, ενώ ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα. Στην 6η θέση βρίσκεται ο Pierre-Louis Loyubet (Ford Puma) και στην 7η ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris).

Ράλλυ Φινλανδίας: Στην πρώτη θέση ο Tanak.
© RBCB

Αγωνιζόμενος σε αυτόν τον αγώνα είναι και ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala, ο οποίος τερμάτισε στην 9η θέση, 3,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον 8ο Teemu Suninen (Hyundai i20).

Ράλλυ Εσθονίας: Ανασκόπηση.
© RBCB

Το ράλλυ κατευθύνεται στα δάση την Παρασκευή, καθώς τα πληρώματα θα αντιμετωπίσουν 9 θρυλικές Ε.Δ. 108,23 χιλιομέτρων συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των Laukaa και Myhinpää.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ