Αυτοκινηση

Το Hyundai Tucson προσφέρει μια πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων στην κατηγορία των compact SUV

Αποτελεί την 4η γενιά του επιτυχημένου best-seller της Hyundai που από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το 2004 έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 7 εκατομμύρια οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hyundai Tucson

Hyundai Tucson: Tο μεσαίο SUV ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας Sensuous Sportiness

Hyundai Tucson: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Τι είναι

Το Tucson, το μεσαίο SUV της Hyundai αποτελεί μια σχεδιαστική επανάσταση της μάρκας που ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας Sensuous Sportiness. 

Στα βασικά του πλεονεκτήματατο εξαιρετικό πλαίσιο.

Hyundai Tucson

Αποτελεί την 4η γενιά του επιτυχημένου best-seller της Hyundai που από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το 2004 έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 7 εκατομμύρια οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από αυτά τα 1,4 εκατομμύρια οχήματα έχουν πωληθεί στην Ευρώπη, γεγονός που καθιστά το Tucson το SUV της εταιρείας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Σχεδιασμός

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό η επαναστατική εξωτερική σχεδίαση «Parametric Dynamics» με φουτουριστικά στοιχεία σχεδίασης μέσω γεωμετρικών αλγορίθμων που παράγονται με τη χρήση κορυφαίας ψηφιακής τεχνολογίας.

Επιπρόσθετα, το Tucson είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει κρυμμένους πίσω υαλοκαθαριστήρες, που βρίσκονται κάτω από την αεροτομή.

Hyundai Tucson

Το εκλεπτυσμένο και ευρύχωρο εσωτερικό του νέου Tucson, ονομάζεται Interspace, και είναι σαν να μπαίνεις σε ένα όμορφα οργανωμένο καθημερινό χώρο.

Η οθόνη AVN-T των 10,25’’ προσδιορίζει το κέντρο του ταμπλό. Απουσιάζουν οι φυσικοί διακόπτες και κουμπιά, καθιστώντας το Tucson το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει πλήρη έλεγχο αφής.

Διαθέτει 64 χρώματα και 10 επίπεδα φωτεινότητα στην καμπίνας, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής 3 διαφορετικών επενδύσεων.

Το πλήρως ψηφιακό cockpit αποτελείται από ένα νέο πίνακα οργάνων 10,25’’ και από μια οθόνη AVNT επίσης 10,25’’ με παροχή υπηρεσιών τηλεματικής Bluelink, μέσω της οποίας μπορεί να εντοπιστεί το αυτοκίνητο, να κλειδωθεί και να ξεκλειδωθεί από απόσταση ή/και να ενημερωθούν π.χ. για την ποσότητα του καυσίμου.

Hyundai Tucson

Εάν οι οδηγοί πρέπει να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε ακτίνα από 200 μέτρα έως δύο χιλιόμετρα από τον προορισμό τους, μπορεί να ενεργοποιηθεί η πλοήγηση Last Mile Navigation ώστε να συνεχίζονται οι οδηγίες πλοήγησης μέσω της εφαρμογής Bluelink στο smartphone του οδηγού. 

Ο κλιματισμός τριών ζωνών δίνει πλέον δυνατότητες ρύθμισης και στους επιβάτες του πίσω καθίσματος. Επίσης τα αεριζόμενα καθίσματα εμπρός και τα θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω παρέχουν επιπλέον άνεση σε οδηγό και επιβάτες.

Με το Walk-in Device ο οδηγός μπορεί να μετακινήσει και να μεταβάλλει την κλίση της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού, για την εξυπηρέτηση τόσο όσων κάθονται μπροστά όσο και αυτών στο πίσω κάθισμα πατώντας απλά ένα κουμπί στα πλάγια του καθίσματος.   

Επιπλέον, η λειτουργία Rear Sleeping επιτρέπει στον οδηγό να ακούει τη μουσική που έχει επιλέξει χωρίς αυτή να μεταδίδεται στα πίσω ηχεία, προκειμένου όσοι κοιμούνται να μην ενοχλούνται.

Hyundai Tucson

Το RemoteFolding επιτρέπει επιπλέον στα καθίσματα να διπλώνουν εξ’ αποστάσεως σε αναλογία 4: 2: 4. Οι διακόπτες αναδίπλωσης βρίσκονται στα πλάγια του πορτμπαγκάζ. 

Ο χώρος αποσκευών διαθέτει συνολικά από 558 λίτρα έως 1.721 λίτρα για τις αποσκευές των επιβατών.

Tech

Το νέο Tucson διαθέτει κορυφαίο πακέτο ασφάλειας στην κατηγορία.

Ξεχωρίζει ο νέος κεντρικός αερόσακος στα εμπρός καθίσματα, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό για την κατηγορία είναι το Blind view Monitor. Όταν ο οδηγός ανάψει φλας για την αλλαγή λωρίδας, ένα από τα δύο κύρια όργανα του ψηφιακού πίνακα 10,25’’ θα απεικονίσει το τυφλό σημείο της αντίστοιχης πλευράς. Κάτι που συμπληρώνει την θέα από τους εξωτερικούς καθρέπτες και βελτιώνει το πεδίο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή βροχής. 

Hyundai Tucson

Με το Surround View Monitor (SVM), οι οδηγοί να έχουν στη διάθεσή τους μία τρισδιάστατη προβολή 360 μοιρών του αυτοκινήτου από διάφορες γωνίες θέασης.

Επιπλέον, η νέα λειτουργία Safe Exit Warning (SEW) προειδοποιεί τους επιβάτες εάν υπάρχουν διερχόμενα οχήματα κατά την αποβίβαση.

Τεχνολογία απομακρυσμένης έξυπνης στάθμευσης Remote Smart Parking Assist, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να σταθμεύει μόνο του σε στενά σημεία ενώ έχουμε απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο.

Στον δρόμο

Με 48V υβριδικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, πλήρως υβριδική καθώς και plug-in υβριδική έκδοση, και με 4 επιλογές μετάδοσης, το ολοκαίνουριο Tucson διαθέτει τη μεγαλύτερη εξηλεκτρισμένη γκάμα στην κατηγορία των compact SUV.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας ήταν αυτό με τον βενζινοκινητήρα 1.6 T-GDISmartstreamτων 180 ίππωνκαι 265 Nm ροπής, με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, τετρακίνηση HTRAC και αυτόματο κιβώτιο 7DCT.

Hyundai Tucson

To σύστημα τετρακίνησης HTRAC και τονέο πρόγραμμα Terrain Mode κατατάσσουν το ολοκαίνουριο Tucson ως ένα κορυφαίο SUV, ενώ τα 17 εκ. απόστασης από το έδαφος συνηγορούν σε αυτό.

Το HTRAC κατανέμει την ροπή στον εμπρός και πίσω άξονα ανάλογα με την πρόσφυση, ενώ το Terrain Mode βελτιστοποιεί την ισχύ, την παρεχόμενη ροπή και την ισχύ του φρεναρίσματος, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.

Τιμές

Το νέο Tucson είναι διαθέσιμο με τιμή εκκίνησης 29.990 ευρώ για την έκδοση 1.6 48V Hybrid Τurboi MT 150, ενώτο αυτοκίνητο της δοκιμής μας Tucson 1.6T 48V Hybrid 180hp 4WD 7DCT από 35.790 ευρώ και όπως όλα τα μοντέλα της μάρκας συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων της Hyundai. 

Hyundai Tucson

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ