Αυτοκινηση

Το Ford Puma στην έκδοση ST-Line V είναι ακόμα πιο εθιστικό

Ένα best seller αυτοκίνητο με τολμηρή σχεδίαση

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ford Puma στην έκδοση ST-Line V είναι ακόμα πιο εθιστικό.

Ford Puma: Καταγράφει ήδη ρεκόρ πωλήσεων χάρη στη νέα του έκδοση ST-Line V.

Τι είναι

Ένα best seller αυτοκίνητο με τολμηρή σχεδίαση, που έχει ανεβάσει συνολικά τον πήχη του ανταγωνισμού στην κατηγορία του.

Το Ford Puma στην έκδοση ST-Line V είναι ακόμα πιο εθιστικό.

Fast Info

Το Ford Puma καταγράφει ήδη ρεκόρ πωλήσεων και αυτό συμβαίνει επειδή είναι ένα όμορφο, σύγχρονο και πρακτικό χάρη στους τεράστιους χώρους compact crossover.

Με «όπλα» του τον μοντέρνο «συμπαγή» σχεδιασμό του εμπνευσμένο από τα SUV, την υβριδική τεχνολογία EcoBoost Hybrid και τα οφέλη που συνεπάγεται αυτή, τους κορυφαίους χώρους και τις έξυπνες λύσεις που προσφέρει.

Το Ford Puma στην έκδοση ST-Line V είναι ακόμα πιο εθιστικό.

Σημείο αναφοράς το καινοτόμο MegaBox (ένας βαθύς και ευέλικτος αποθηκευτικός χώρος φόρτωσης 80 λίτρων), αλλά και η «συμπεριφορά» του στον δρόμο που είναι συνώνυμη του σπορ DNA της Ford.

Σχεδιαστική γραμμή (Anti-Wedge Design).

Περί Vignale

Vignale είναι η υπο-μάρκα αυτοκινήτων πολυτελείας της Ford που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη.

Η πρώην εταιρεία Carrozzeria Alfredo Vignale ήταν δημιουργία του Ιταλού κατασκευαστή αμαξωμάτων αυτοκινήτων Alfredo Vignale (1913–1969) που ιδρύθηκε το 1948 στο Τορίνο.

Το Ford Puma στην έκδοση ST-Line V είναι ακόμα πιο εθιστικό.

Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της το 1969, η Carrozzeria Vignale εξαγοράστηκε από την De Tomaso (που ιδρύθηκε από τον Αργεντινό επιχειρηματία και οδηγό αγώνων Alejandro de Tomaso). Το στούντιο σταμάτησε να λειτουργεί το 1973, αλλά την κυριότητα του ονόματος ανέλαβε η Ford Motor Company (η οποία είχε την πλειοψηφία της De Tomaso).

Από τότε, η Ford συνέχισε να χρησιμοποιεί το όνομα σποραδικά μέχρι σήμερα σε διάφορα μοντέλα της, χαρακτηρίζοντας με την ονομασία αυτή τις πολυτελείς της εκδόσεις σε επίπεδο εμφάνισης και εξοπλισμού.

To Puma ST-Line V

Το Puma ST-Line V (αρκτικόλεξο που παραπέμπει στο Vignale) ξεχωρίζει με τις ποιοτικές στιλιστικές του λεπτομέρειες στο φινίρισμα, από το δερμάτινο σαλόνι που αγκαλιάζει όλη την καμπίνα και από το προηγμένο ηχοσύστημα B&O, χαρακτηριστικά που μετατρέπουν την οποιαδήποτε μετακίνησή σας σε μία απολαυστική εμπειρία.

Το Ford Puma στην έκδοση ST-Line V είναι ακόμα πιο εθιστικό.

Σπορτίφ σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο αμάξωμα εξωτερικά.

Γνωριμία

Το Ford Puma είναι ένα συμπαγές crossover μοντέλο εμπνευσμένο από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας SUV που συνδυάζει την εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση, τους άφθονος ωφέλιμους χώρους αποσκευών στην κατηγορία του με την προηγμένη ήπια υβριδική τεχνολογία στον τομέα των κινητήρων.

Σχεδιαστικό προϊόν του Έλληνα σχεδιαστή Γιώργου Σαριδάκη, director, Interior & Exterior Design, Ford Ευρώπης.

Το Puma εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στη σχεδιαστική ταυτότητα της Ford, με χαρισματικά στιλιστικά στοιχεία, όπως είναι οι προβολείς, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στην κορυφή των φτερών και οι αθλητικές αεροδυναμικές γραμμές.

Οι συμπαγείς αναλογίες του νέου crossover μοντέλου της Ford προσφέρουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Κορυφαίος χώρος αποσκευών χωρητικότητας 456 λίτρων.

Τεχνολογία

Σύστημα πολυμέσων Sync3 της Ford και σύστημα Infotainment με κεντρική οθόνη αφής 8''.

Το Puma χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες υπερήχων, τρία ραντάρ και δύο κάμερες τοποθετημένα γύρω από το αυτοκίνητο για την υποστήριξη της «παλέτας» τεχνολογιών Ford Co-Pilot360 που βελτιώνουν τα επίπεδα προστασίας των επιβατών, την οδική συμπεριφορά, αλλά και τη διαδικασία στάθμευσης.

Στις φιλικές προς το χρήστη τεχνολογίες περιλαμβάνονται το Adaptive Cruise Control με Stop & Go, το νέο Local Hazard Information, η ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3”.

Το Ford Puma είναι διαθέσιμο με το μόντεμ FordPass Connect, που προσφέρει μια σειρά σημαντικών οφελών, που περιλαμβάνουν το 4G LTE WiFi για έως δέκα συσκευές και ενημερώσεις οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο απευθείας στο σύστημα satnav του αυτοκινήτου σας. 

Το Ford Puma στην έκδοση ST-Line V είναι ακόμα πιο εθιστικό.

Νέο Local Hazard Information, το οποίο είναι σε θέση να ενημερώσει τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο πριν γίνουν αντιληπτές από τον ίδιο ή τους αισθητήρες του οχήματος.

Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης τιμονιού σάς βοηθά με ελιγμούς γύρω από ακινητοποιημένα οχήματα ή οχήματα που κινούνται πιο αργά, ώστε να αποφύγετε συγκρούσεις.

Στον δρόμο

Το Ford Puma ST-Line V της δοκιμής μας κινούσε το βραβευμένο κινητήριο σύνολο με τον 3-κύλινδρο Turbo 1.0 EcoBoost 125 ίππων mHEV (mild Hybrid) που εν προκειμένω συνδυάζονταιν με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Για εκείνους επιθυμούν ένα Puma και αναζητούν το κάτι παραπάνω σε επίπεδο επιδόσεων και απόλαυσης, υπάρχει η έκδοση ST, μία σπορ δημιουργία της Ford Performance που τροφοδοτείται από τον 3κύλινδρο κινητήρα 1.5L EcoBoost, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους, διαθέτει εντυπωσιακή εμφάνιση υιοθετώντας προηγμένες τεχνολογίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη.

Όσον αφορά την συμπεριφορά του συνόλου στον δρόμο, τα λέει όλα το όνομα Ford: Ασυναγώνιστο άμεσο τιμόνι και η τέλεια συμπεριφορά στον δρόμο.

Τα mode Normal, Eco, Sport, Slippery και Trail επιτρέπουν στους οδηγούς να διαμορφώνουν την οδηγική εμπειρία σύμφωνα με τις εκάστοτε οδικές, καιρικές και εδαφικές συνθήκες.

Η απόστασή του από το έδαφος είναι 16,6 εκ.

Το Ford Puma στην έκδοση ST-Line V είναι ακόμα πιο εθιστικό.

Τιμές

Η γκάμα των εκδόσεων του Ford Puma ST-Line αρχίζει από τις 24.995 ευρώ (1.0L EcoBoost, 125PS, mHEV με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων).

Η έκδοση ST-Line V 1.0 125PS (6-τάχυτο χειροκίνητο) της δοκιμής μας είναι διαθέσιμη στην τιμή των 30.797 ευρώ.

Στάνταρ 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ