Αυτοκινηση

Ράλλυ Εσθονίας: Ο Kalle Rovanpera τερμάτισε πρώτος

O νεαρός Φινλανδός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στις 9 Ειδικές Διαδρομές της ημέρας

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Εσθονίας: Ο Kalle Rovanpera τερμάτισε πρώτος
© RBCP

WRC Ράλλυ Εσθονίας: Η τρίτη μέρα του αγώνα - Τα highlights και η κατάταξη

Ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) ο οποίος ξεκίνησε την ημέρα, Σάββατο, με μόλις 3,0 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα σε σχέση με τον 2ο στην κατάταξη Thierry Neuville (Hyundai i20) έκανε τον ταχύτερο χρόνο και στις 4 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) του πρωινού σκέλους (δύο επαναλαμβανόμενες Ε.Δ. Mäeküla και Otepää) και επέκτεινε το πλεονέκτημά του στα 20,3 δευτερόλεπτα πριν από σέρβις. Βοήθησε ιδιαίτερα βέβαια το γεγονός ότι ο Neuville είχε ένα κλατάρισμα στην τελευταία Ε.Δ. του πρωινού σκέλους το οποίο του κόστισε 10,9 δευτερόλεπτα.

Ράλλυ Εσθονίας: Ο Kalle Rovanpera τερμάτισε πρώτος
© RBCP

Παραδόξως, ο Rovanperä, ο οποίος άνοιξε το δρόμο την Παρασκευή, χαρακτήρισε την πρώτη του διαδρομή μέσα από τη Mäeküla ως «τη χειρότερη του Σαββατοκύριακου για μένα μέχρι στιγμής», καθώς προσπαθούσε να προσαρμοστεί στην αυξημένη πρόσφυση που πρόσφερε η μετέπειτα αρχική του θέση. «Πίεζα πάρα πολύ στην τελευταία Ε.Δ. του πρωινού για να είμαι ειλικρινής.»

Ο Neuville ένιωθε ότι του έλειπε η αποφασιστικότητα σε ορισμένα τμήματα και απέδωσε τον δισταγμό του σε ορισμένες από τις σημειώσεις του των οποίων ο ρυθμός ήταν μερικές φορές «πολύ αργός». Ο Βέλγος παραμένει στην 2η θέση αλλά είναι 34,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rovanpera, κάτι που σημαίνει ότι η μάχη για την πρώτη θέση θα είναι κατ’ ελάχιστον πάρα πολύ δύσκολη δεδομένων των εκπληκτικών επιδόσεων του Kalle και του γεγονότος ότι απομένουν μόνο 4 Ε.Δ. αύριο, Κυριακή.

Ράλλυ Εσθονίας: Ο Kalle Rovanpera τερμάτισε πρώτος
© RBCP

Στην 3η θέση παραμένει ο Esapekka Lappi (Hyundai i20) με διαφορά 7,3 δευτερολέπτων από τον 4ο στην κατάταξη Elfyn Evans (Toyota Yaris), αν και ο Lappi παραλίγο να χάσει τη θέση του στην 3η Ε.Δ. της ημέρας όταν έχασε για λίγο τον ρυθμό του και ο Evans τον πλησίασε επικίνδυνα φτάνοντας στα 1,2 δευτερόλεπτα διαφορά.  

Day 3 Highlights | WRC Rally Estonia 2023

Τις θέσεις τους κράτησαν επίσης και οι Teemu Suninen (Hyundai i20), Pierre-Louis Loubet (Ford Puma) και Takamoto Katsuta και βρίσκονται στην 5η, 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Ο γρήγορος και σταθερός ρυθμός του άτυχου Ott Tanak (Ford Puma) τον έφερε στην 8η θέση (ξεκίνησε την ημέρα στην 11η) και ο Εσθονός συνεχίζει να παλεύει όσο μπορεί για να πάρει όσους περισσότερους πόντους είναι εφικτό δεδομένων των συνθηκών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ