Αυτοκινηση

Ράλλυ Σαρδηνίας: Ο Esapekka Lappi μπροστά

Ο Lappi κάνει τον ταχύτερο χρόνο στο Shakedown και στην 1η Ε.Δ.

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Σαρδηνίας.
© RBCP

Ράλλυ Σαρδηνίας: Ξεκίνησαν οι αγώνες ράλλυ την Πέμπτη 1 Ιουνίου

Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 1η Ιουνίου, το Ράλλυ Σαρδηνίας με το δοκιμαστικό Shakedown το πρωί, και μία πρώτη Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) το απόγευμα στην παραλιακή πόλη Όλμπια. Ο Esapekka Lappi (Hyundai i20) έκανε τον ταχύτερο χρόνο και στις δύο αυτές δοκιμασίες. Βρήκε γρήγορα τον ρυθμό του και ξεπέρασε τον Ott Tänak (Ford Puma) κατά 0,2 δευτ. στην Ε.Δ. 3,20 χιλιομέτρων, η οποία περιείχε ένα συναρπαστικό μείγμα ασφάλτου, χώματος και αλμάτων. Απήλαυσε την ευκαιρία να «παίξει» με το Hyundai i20 N του προτού ανέβει η πίεση την Παρασκευή, την πρώτη από τις τρεις ημέρες του ανταγωνισμού.

Ράλλυ Σαρδηνίας
© RBCP

«Αυτό ήταν διασκεδαστικό», χαμογέλασε ο Φινλανδός, ο οποίος ξεκινά αυτόν τον έκτο αγώνα με πολλή διάθεση έχοντας ανέβει σε βάθρο στην Κροατία και την Πορτογαλία. «Έχεις αρκετό χώρο και μπορείς να παίξεις με το αυτοκίνητο. Στο χώμα απλά πηγαίνεις τελείως πλάγια και κρατάς το πόδι στο γκάζι γιατί γλιστράει πολύ - μόνο έτσι μπορείς να το κάνεις!».

Ράλλυ Σαρδηνίας
© RBCP

Ο ομόστυαλος του Lappi, Thierry Neuville, τερμάτισε μισό δευτερόλεπτο μακριά, κατακτώντας την 3η θέση συνολικά, 0,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris). Ο ηγέτης του πρωταθλήματος Kalle Rovanperä και ο Sébastien Ogier - και οι δύο οδηγούν αυτοκίνητα GR Yaris - συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Μόλις οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου κάλυψαν τους Dani Sordo (Hyundai i20), Elfyn Evans (Toyota Yaris) και Pierre-Louis Loubet (Ford Puma), ενώ ο πρώτος ηγέτης του WRC2 Oliver Solberg ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

auto_4__5_

Η Παρασκευή θα είναι μια δύσκολη μέρα με τρεις Ε.Δ. στο πρωινό σκέλος οι οποίες θα επαναληφθούν στο μεσημεριανό σκέλος μετά το σέρβις. Η πρώτη θα είναι η Tantariles (10,71km) και μετά ακολουθεί η πιο σύντομη Terranova (8,41km). 

Το απόλυτο τεστ, ωστόσο, θα είναι η επιστροφή του Monte Lerno - Sa Conchedda στη μορφή των 49,90 χλμ. Η τεράστια αυτή Ε.Δ. συμπεριλαμβάνει το αγαπημένο των θαυμαστών Micky's Jump, όπου τα αυτοκίνητα πετούν ψηλά στον αέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ