Αυτοκινηση

Hyundai IONIQ 6: Ξεχωριστή εμπειρία για οδηγούς και επιβάτες

Με μια μεγάλη γκάμα προηγμένων τεχνολογιών, εξατομικευμένο χώρο και χαρακτηριστικά εκτεταμένης εμβέλειας, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της ηλεκτροκίνησης

konstantinos-lemonis.jpg
Κωνσταντίνος Λεμονής
ΤΕΥΧΟΣ 871
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hyundai IONIQ 6

Hyundai IONIQ 6: Το νέο μοντέλο με ξεχωριστή σχεδίαση και πρακτικές δυνατότητες

Tο εντυπωσιακό ολοκαίνουργιο Hyundai Ioniq 6 είναι ένα εμπνευσμένο από το concept Prophecy EV της Hyundai και αποτελεί μέρος του σχεδίου της Hyundai να εισαγάγει 17 μοντέλα BEV και να πουλήσει περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια μονάδες BEV παγκοσμίως έως το 2030. Ένα αυτοκίνητο που πριν καλά καλά μπει στις αγορές έχει «γεμίσει» βραβεία με κορυφαίο αυτό του World Car of the Year 2023.

Briefly
Το νέας σχεδιαστικής και τεχνολογικής αντίληψης αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Hyundai Motor έχει σχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω, δημιουργώντας κατά προτεραιότητα έναν εσωτερικό χώρο με ξεχωριστή εμπειρία. H ηλεκτρική του αυτονομία φθάνει πάνω από 610 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, χάρη στον συνδυασμό μπαταρίας 77,4 kWh, με ένα εξαιρετικά αεροδυναμικό σχήμα που βοηθάει τα μέγιστα στο να κρατηθεί η κατανάλωση ενέργειας κάτω από 14 kWh/100 km, χαρακτηριστικό που κατατάσσει το Ioniq 6 ως ένα από τα αποδοτικότερα ηλεκτρικά οχήματα που υπάρχουν σήμερα. Φυσικά μέσα στα must του μοντέλου ανήκει και η δυνατότητα εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά (800 V) χάρη στην επαναστατική δομή Electric-Global Modular Platform της Hyundai. Η εργονομική ευρυχωρία με χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης και με ένα μεγάλο μεταξόνιο 2.950mm, ικανό να φιλοξενεί κάθε ανάγκη, ο διπλός έγχρωμος φωτισμός στο εσωτερικό με συγχρονισμό ταχύτητας και EV Performance Tune-up για εξατομικευμένη, ευχάριστη οδηγική εμπειρία, τα συστήματα προηγμένης υποβοήθησης και ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA) είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Design
Το εσωτερικό του Ioniq 6 είναι ειδικά σχεδιασμένο για να χρησιμεύσει ως ένα άνετο και εξατομικευμένο καταφύγιο. Ο διζωνικός ατμοσφαιρικός φωτισμός (Dual Color Ambient Lighting) επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόσει την εμφάνιση και την αίσθηση της εσωτερικής καμπίνας επιλέγοντας από ένα φάσμα 64 χρωμάτων και έξι προεπιλεγμένων θεμάτων. Η λειτουργία Speed ​​Sync Lighting προσθέτει συναίσθημα στην οδηγική εμπειρία αλλάζοντας τη φωτεινότητα του εσωτερικού φωτισμού με βάση την ταχύτητα του οχήματος. Η εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία του IONIQ 6 ενισχύεται περαιτέρω από το σύστημα EV Performance Tune-up, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει ελεύθερα το τιμόνι, την ισχύ του κινητήρα, την ευαισθησία του γκαζιού και τη λειτουργία μετάδοσης κίνησης. Οι οδηγοί μπορούν να δημιουργήσουν μια ποικιλία διαφορετικών συνδυασμών με λίγα μόνο κλικ κουμπιών για να καλύψουν τις ατομικές τους ανάγκες. Το Ioniq 6 διαθέτει επίσης e-ASD, μια τεχνολογία που κάνει τα ηλεκτρικά οχήματα πιο συναρπαστικά και φιλικά προς τους ανθρώπους. Ιδιαίτερος ήχος που μοιάζει με διαστημόπλοιο προστίθεται στην καμπίνα, με τη χροιά του να μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης του οχήματος.

Hyundai IONIQ 6

Tech
Ο αρθρωτός πίνακας οργάνων με οθόνη αφής του Ioniq 6 ενσωματώνει οθόνη infotainment 12’’ πλήρους αφής και ψηφιακό πίνακα οργάνων επίσης 12’’ που φιλοξενεί προηγμένες τεχνολογίες για μια ποιοτική και ευπροσάρμοστη ψηφιακή εμπειρία του χρήστη. Το σύστημα infotainment παρέχει χαρτογράφηση της ακτίνας του ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο με βάση την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης. Η μεγάλη οθόνη φιλοξενεί λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto, ενώ διατίθεται υποστήριξη πολλαπλών συνδέσεων Bluetooth, έτσι ώστε να μπορούν να αντιστοιχιστούν δύο συσκευές ταυτόχρονα – μία για τηλεφωνικές κλήσεις και μία για ροή μουσικής. Τα οκτώ ηχεία του premium ηχητικού συστήματος Bose, συμπεριλαμβανομένου ενός subwoofer, είναι στρατηγικά τοποθετημένα σε όλο το όχημα για μια εμπειρία ακρόασης υψηλής ποιότητας. Το σύστημα πλοήγησης συνοδεύεται από ενημερώσεις Bluelink Infotainment/Map. 

Στον δρόμο
Το Ioniq 6 διατίθεται με μια γκάμα κινητήρων και μπαταριών για να ταιριάζει στις ανάγκες κάθε πελάτη. Η μπαταρία μεγάλης εμβέλειας 77,4 kWh μπορεί να συνδυαστεί με δύο ηλεκτροκινητήρες, είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD) είτε με κίνηση σε όλους τους τροχούς (AWD). Η κορυφαία έκδοση διπλού κινητήρα είναι μια επιλογή AWD που παράγει συνδυασμένη ισχύ 325 ίππων και 605 Nm ροπής κάνοντας τα 0-100 χ.ά.ώ. σε μόλις 5,1’’. Το μοντέλο, παρέχει την καινοτόμο λειτουργία vehicle-to-load (V2L) που επιτρέπει στους πελάτες να φορτίζουν οποιεσδήποτε ηλεκτρικές συσκευές από πρίζα schuko 230V – ιδανική για τροφοδοσία απαραίτητων συσκευών κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος, κατασκήνωσης ή υπαίθριων έργων.

Hyundai IONIQ 6

Τέλος όλα τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού είναι παρόντα και εξασφαλίζουν ασφάλεια και άνεση στον δρόμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ