Αυτοκινηση

Toyota Aygo X UNDERCOVER: «Χάος» & «Ισορροπία» on the catwalk!

Toyota Aygo X, ένα μοντέλο που συνδυάζει μόδα και καινοτομία μέσα από μια ιδιαίτερη αισθητική

Άννα Ματζοχωρίτη
ΤΕΥΧΟΣ 871
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Toyota Aygo X UNDERCOVER: «Χάος» & «Ισορροπία» on the catwalk!

Toyota Aygo X UNDERCOVER: Η Toyota χρησιμοποίησε τον οίκο μόδας του Jun Takahashi, Undercover, για να παρουσιάσει μια περιορισμένη έκδοση του αυτοκινήτου πόλης Aygo X

Αν κάτι με συναρπάζει στην «ασχολία» των μόδιστρων με τα αυτοκίνητα είναι ότι κανείς δεν τους λέει όχι… Ότι από τη στιγμή που μία εταιρία θα επιλέξει να συνεργαστεί με κάποιον φτασμένο στον χώρο, του παραδίδει ένα προϊόν της και περιμένει το αποτέλεσμα. Παραδοσιακά, αν μπορούσα, αν ήταν στο χέρι μου, λίγο πριν βγουν τα αυτοκίνητα από την παραγωγή, θα φρόντιζα η τελευταία πινελιά να είναι από ένα extravagant σχεδιαστή μόδας. Έτσι για να μου κάνει παρέα στον δρόμο η αισθητική του! 

Η Toyota χρησιμοποίησε τον οίκο μόδας του Jun Takahashi, Undercover, για να παρουσιάσει μια περιορισμένη έκδοση του αυτοκινήτου πόλης Aygo X. Η πρεμιέρα έγινε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού σε συνδυασμό με την έκθεση Undercover Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023, ενώ η Toyota μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μη κομφορμιστική φιλοσοφία του Jun Takahashi που υπάρχει σε όλα τα μοναδικά ντιζάιν εσωτερικά και εξωτερικά στο Aygo X, με κύρια χαρακτηριστικά τη διχρωμία γκρι αμάξωμα κοραλί κόκκινες πινελιές σε διάφορα σημεία, και το μότο του ΧΑΟΣ / ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ γραμμένο στην οροφή. 

Toyota Aygo X UNDERCOVER: «Χάος» & «Ισορροπία» on the catwalk!

Είναι η πρώτη φορά που η Toyota συνεργάζεται με έναν οίκο μόδας και η προσπάθεια οδήγησε στο μοντέλο Aygo X Undercover, ένα νέο σύμβολο ανατρεπτικού πνεύματος που ξεπερνά τα όρια της παραδοσιακής σχεδίασης αυτοκινήτων μέσα από μια μη συμμορφούμενη σχεδιαστική φιλοσοφία. 

Στα χρηστικά η συλλεκτική αυτή έκδοση Aygo X UNDERCOVER θα διατίθεται με τον τρικύλινδρο 1.0 κινητήρα των 72 ίππων και θα παραχθεί σε 5.000 μονάδες αποκλειστικά για την Ευρώπη και μπορεί να παραγγελθεί μόνο online. 

誰が誰 
Who is who με λίγα λόγια… Η Undercover ιδρύθηκε το 1990 από τον Jun Takahashi και έγινε για πρώτη φορά γνωστή στην underground σκηνή Harajuku για τη μοναδική της συγχώνευση τέχνης, streetwear και μουσικής υποκουλτούρας. Αργότερα η επωνυμία καλλιέργησε συνέργεια με τους συνεργάτες και βρήκε παγκόσμια αναγνώριση με τη high-end μόδα στο Παρίσι, όπου εμφανίστηκε για πάνω από μια δεκαετία, αλλά παρέμεινε πάντα πιστή στο «επαναστατικό» πνεύμα και τη μοναδική ιδεολογία στον πυρήνα της. 

Το Aygo X UNDERCOVER είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που έχει επανασχεδιαστεί από τον Jun Takahashi, τον επικεφαλής σχεδιαστή της Undercover. Οι δημιουργικές φιλοσοφίες του Takahashi για τον αντικομφορτισμό, σπάζοντας τα στερεότυπα, ενέπνευσαν τους σχεδιαστικούς νεωτερισμούς του που έκαναν το αυτοκίνητο πόλης, το αστικό crossover της Toyota, να ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Πλην των εξωτερικών χαρακτηριστικών, στην καμπίνα τα καθίσματα με το logo του σχεδιαστή, όπως και τα πατάκια με σχέδια με μονόγραμμα, είναι όλα παραδείγματα της επιρροής του Undercover στη σχεδίαση. «Γνωρίζαμε ότι το Undercover θα μπορούσε να επεκτείνει περαιτέρω τον ισχυρό χαρακτήρα του Aygo X και ήμασταν ενθουσιασμένοι να εξερευνήσουμε πώς η γλώσσα μόδας του Jun θα μπορούσε να μεταφραστεί στη διαδικασία ανάπτυξης του αυτοκινήτου», δήλωσε ο Tadao Mori, Επικεφαλής Σχεδιασμού Στιλ για την Toyota Europe. 

Toyota Aygo X UNDERCOVER: «Χάος» & «Ισορροπία» on the catwalk!

Αναζητώντας επιπλέον στοιχεία, μαθαίνουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη εμπειρία του Takahashi να δουλέψει σε ένα αυτοκίνητο και με την Toyota να είναι μια τόσο διάσημη και πρωτοποριακή ιαπωνική μάρκα, είχε βαθύ συναισθηματικό νόημα και σημασία για αυτόν. Δήλωσε δε ενθουσιασμένος που συνέδεσε δύο αντιφατικούς κόσμους και δημιούργησε ένα σχέδιο που είναι πραγματικά εκπρόσωπος της Undercover σκηνής, ενώ χαρακτήρισε τη συνεργασία του με την Toyota αρμονική. Μάλιστα ο Takahashi αναγνώρισε τη σημασία του χρώματος και πώς μπορεί να επηρεάσει την οδηγική εμπειρία ενός ατόμου. «Το να συνδυάζω δύο αντικρουόμενα στοιχεία ή κόσμους είναι συναρπαστικό για μένα και τόσο τα υλικά όσο και ο τρόπος που προσφέραμε τα χρώματα διαφέρουν εντελώς από τις συνεργασίες ενδυμάτων. Τα αστικά τοπία εμπνέουν χρώματα που συνήθως αισθάνονται Undercover, που συνδυάζονται με την καθημερινή ζωή, αλλά αμφισβητούν το συμβατικό, και πιστεύω ότι έχουμε ένα σχέδιο που είναι ακόμα πολύ Undercover ενώ λειτουργεί σε αρμονία με την πόλη που συνήθως εκφράζεται από ένα χάος. Οδηγώ το δικό μου αυτοκίνητο κάθε μέρα και αναγνωρίζω τη σημασία που μπορεί να έχει το χρώμα» είπε, για να ολοκληρώσει «νομίζω ότι τόσο η μόδα όσο και τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι πρακτικά, λειτουργικά και πάνω από όλα καλοσχεδιασμένα. Από αυτή την άποψη, μπορώ να πω ότι επηρεάζουν εύκολα ο ένας τον άλλον. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ή φοριούνται καθημερινά έχουν κοινές απαιτήσεις σχεδιασμού». 

Τι θα ήθελα, μα πολύ όμως; Να είμαι στην guest list της εκδήλωσης στο Παρίσι. Και να είμαι στο πάρτι που ακολούθησε στο The Bridge Club. Αυτό. 

Toyota Aygo X UNDERCOVER: «Χάος» & «Ισορροπία» on the catwalk!

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ