Αυτοκινηση

Ράλλυ Κροατίας - Shakedown: Ένας αγώνας βαμμένος στα μαύρα

Ένας παράξενος και δύσκολος αγώνας λόγω του χαμού του Craig Breen

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Κροατίας
© RBCP/ WRC Teams

Ράλλυ Κροατίας: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα, μετά τον χαμό του Craig Breen, οδηγού της Hyundai Motorsport

Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 20 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε το δοκιμαστικό Shakedown του Ράλλυ Κροατίας. Αυτό το τριήμερο,το Ράλλυ Κροατίας θα είναι ένας παράξενος και δύσκολος αγώνας λόγω του χαμού του Craig Breen, οδηγού της Hyundai Motorsport, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν λίγες μέρες σε ένα τραγικό ατύχημα κατά τη διάρκεια των δοκιμών για τον αγώνα αυτό.

Ράλλυ Κροατίας
© RBCP/ WRC Teams

Η ατμόσφαιρα υπήρξε διαφορετική από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, καθότι η στεναχώρια, η θλίψη αλλά ταυτόχρονα και ο σεβασμός για τον Craig, ήταν αισθητή ακόμα και στη χροιά της φωνής των σχολιαστών του promoter, wrc.com, αλλά και των οδηγών.Όλα τα πληρώματα ήταν ιδιαιτέρως συγκινημένα στη γραμμή τερματισμού του Shakedown, και ο ομόσταυλος του Craig Breen, Esapekka Lappi, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν εξέφραζε πόσο δύσκολος θα είναι για αυτόν αυτός ο αγώνας. 

Το αγωνιστικό Hyundaii20 του Craig Breen θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στο Service Park, και τα υπόλοιπα δύο i20 (του Thierry Neuville και του Esapekka Lappi) είναι βαμμένα με τα χρώματα της Ιρλανδικής σημαίας (ο Breen ήταν Ιρλανδός), όπως επίσης και διακοσμημένα με λόγια του ίδιου του Breenπρος τιμήν του.

Ράλλυ Κροατίας
© RBCP/ WRC Teams

H Hyundai αποφάσισε επίσης προς τιμήν του Breenνα μην επαναφέρει τον Sordoγια τον αγώνα αυτό, και να διαγωνιστεί μόνο με δύο αυτοκίνητα. Έτσι, η Toyota Gazoo Racing θα επιτρέψει μόνο στον SebastienOgier και στον KalleRovanperä να διεκδικήσουν βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών σε αυτόν τον αγώνα. O Evans, ωστόσο, θα μπορέσει να διεκδικήσει βαθμούς για το πρωτάθλημα οδηγών μαζί με τον Takamoto Katsuta, ο οποίος οδηγεί το τέταρτο Yaris.

Ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα της διαδρομής Okić, 3,65 χιλιομέτρων, κοντά στο Ζάγκρεμπ, θέτοντας τα θεμέλια για αυτό που ελπίζει ότι θα είναι μια επαναλαμβανόμενη νίκη στο πρώτο ράλλυ καθαρής ασφάλτου του φετινού πρωταθλήματος.

Ράλλυ Κροατίας
© RBCP/ WRC Teams

«Θα είναι πολύ δύσκολο», είπε ο Rovanpera, «Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι είναι εδώ για να οδηγήσουν για τον Craig. Αυτός είναι ο στόχος για το Σαββατοκύριακο».

Ο Ott Tänak (FordPuma) έκανε τον 2ο ταχύτερο χρόνο, και ο SebastienOgier (ToyotaYaris) τον 3ο. Ο ElfynEvans (ToyotaYaris) ξεκινά τη διοργάνωση στο πίσω μέρος, αφού το Yaris του αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια τουShakedown και «σύρθηκε» μέχρι τον τερματισμό με περιορισμένη ισχύ όπου σταμάτησε το αυτοκίνητο για να αποτρέψει περαιτέρω ζημιές.

Ράλλυ Κροατίας
© RBCP/ WRC Teams
Ράλλυ Κροατίας
© RBCP/ WRC Teams

Ο επικεφαλής ομάδας της Toyota, Jari-Matti Latvala, είπε: «Ως ηγέτης του πρωταθλήματος, ο Ogierθα είναι πρώτος στο δρόμο και αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Ο Rovanperaείχε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του πέρυσι στην Κροατία, δείχνοντας πόσο καλός είναι όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν. Γνωρίζουμε ότι το Ράλι Κροατίας μπορεί να είναι μια πολύ απαιτητική διοργάνωση. Πέρυσι οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, αλλά το Ράλλυ Κροατίας ήταν για εμάς πολύ καλό τα δύο προηγούμενα χρόνια και μαζί με τους οδηγούς μας, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε ένα ακόμη επιτυχημένο τριήμερο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ