- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ράλλυ Κροατίας - Shakedown: Ένας αγώνας βαμμένος στα μαύρα
Ένας παράξενος και δύσκολος αγώνας λόγω του χαμού του Craig Breen
Ράλλυ Κροατίας: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα, μετά τον χαμό του Craig Breen, οδηγού της Hyundai Motorsport
Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 20 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε το δοκιμαστικό Shakedown του Ράλλυ Κροατίας. Αυτό το τριήμερο,το Ράλλυ Κροατίας θα είναι ένας παράξενος και δύσκολος αγώνας λόγω του χαμού του Craig Breen, οδηγού της Hyundai Motorsport, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν λίγες μέρες σε ένα τραγικό ατύχημα κατά τη διάρκεια των δοκιμών για τον αγώνα αυτό.
Η ατμόσφαιρα υπήρξε διαφορετική από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, καθότι η στεναχώρια, η θλίψη αλλά ταυτόχρονα και ο σεβασμός για τον Craig, ήταν αισθητή ακόμα και στη χροιά της φωνής των σχολιαστών του promoter, wrc.com, αλλά και των οδηγών.Όλα τα πληρώματα ήταν ιδιαιτέρως συγκινημένα στη γραμμή τερματισμού του Shakedown, και ο ομόσταυλος του Craig Breen, Esapekka Lappi, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν εξέφραζε πόσο δύσκολος θα είναι για αυτόν αυτός ο αγώνας.
Το αγωνιστικό Hyundaii20 του Craig Breen θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στο Service Park, και τα υπόλοιπα δύο i20 (του Thierry Neuville και του Esapekka Lappi) είναι βαμμένα με τα χρώματα της Ιρλανδικής σημαίας (ο Breen ήταν Ιρλανδός), όπως επίσης και διακοσμημένα με λόγια του ίδιου του Breenπρος τιμήν του.
H Hyundai αποφάσισε επίσης προς τιμήν του Breenνα μην επαναφέρει τον Sordoγια τον αγώνα αυτό, και να διαγωνιστεί μόνο με δύο αυτοκίνητα. Έτσι, η Toyota Gazoo Racing θα επιτρέψει μόνο στον SebastienOgier και στον KalleRovanperä να διεκδικήσουν βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών σε αυτόν τον αγώνα. O Evans, ωστόσο, θα μπορέσει να διεκδικήσει βαθμούς για το πρωτάθλημα οδηγών μαζί με τον Takamoto Katsuta, ο οποίος οδηγεί το τέταρτο Yaris.
Ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα της διαδρομής Okić, 3,65 χιλιομέτρων, κοντά στο Ζάγκρεμπ, θέτοντας τα θεμέλια για αυτό που ελπίζει ότι θα είναι μια επαναλαμβανόμενη νίκη στο πρώτο ράλλυ καθαρής ασφάλτου του φετινού πρωταθλήματος.
«Θα είναι πολύ δύσκολο», είπε ο Rovanpera, «Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι είναι εδώ για να οδηγήσουν για τον Craig. Αυτός είναι ο στόχος για το Σαββατοκύριακο».
Ο Ott Tänak (FordPuma) έκανε τον 2ο ταχύτερο χρόνο, και ο SebastienOgier (ToyotaYaris) τον 3ο. Ο ElfynEvans (ToyotaYaris) ξεκινά τη διοργάνωση στο πίσω μέρος, αφού το Yaris του αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια τουShakedown και «σύρθηκε» μέχρι τον τερματισμό με περιορισμένη ισχύ όπου σταμάτησε το αυτοκίνητο για να αποτρέψει περαιτέρω ζημιές.
Ο επικεφαλής ομάδας της Toyota, Jari-Matti Latvala, είπε: «Ως ηγέτης του πρωταθλήματος, ο Ogierθα είναι πρώτος στο δρόμο και αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Ο Rovanperaείχε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του πέρυσι στην Κροατία, δείχνοντας πόσο καλός είναι όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν. Γνωρίζουμε ότι το Ράλι Κροατίας μπορεί να είναι μια πολύ απαιτητική διοργάνωση. Πέρυσι οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, αλλά το Ράλλυ Κροατίας ήταν για εμάς πολύ καλό τα δύο προηγούμενα χρόνια και μαζί με τους οδηγούς μας, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε ένα ακόμη επιτυχημένο τριήμερο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ελληνικός αγώνας αποτελεί τον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, σε ένα διευρυμένο ημερολόγιο 15 διοργανώσεων.
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το νέο ρετρό ηλεκτροκίνητο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού
Για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη νικητής ο Μαξ Φερστάπεν, με δεύτερο τον Σαρλ Λεκλέρ και τρίτο Κίμι Αντονέλλι
Οι Καρανικόλας-Κακκαβάς με το Ford Fiesta Rally2 του Car Center κέρδισαν τον 4ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull
H Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες όπου η Lepas ξεκινά πωλήσεις. Η αρχή γίνεται με τα L8 και L6 PHEV, ενώ το Δεκέμβριο θα ακολουθήσει το L4 BEV
Φοιτητές, πανεπιστήμια, FIA, αυτοκινητοβιομηχανία και τεχνολογική αγορά σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο μέλλον της Αυτοκίνησης
Η μεγάλη αναβάθμιση της Mercedes, η πρώτη νίκη του Φερστάπεν και η παλιά έξη της Ferrari προς τις θεαματικές χειρονομίες
Με μινιμαλιστική διάθεση και εντυπωσιακό μέγεθος, με άπλετο χώρο
Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ κερδίζει το Ράλι Σαρδηνίας
Για εννέα ημέρες το Metropolitan Expo γίνεται το επίκεντρο της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου
Ένα μοντέλο που υπερβαίνει τις παραδοσιακές προσδοκίες των πελατών για το τι μπορεί να προσφέρει ένα premium compact SUV.
Σύμφωνα με τη μάρκα, η συμμετοχή της στο WRC θα συμβάλλει στη διαμόρφωση της νέας γκάμας επιβατικών οχημάτων της εταιρείας για την Ευρώπη
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για φωτιά και ατυχήματα
Η έξυπνη και αμφίδρομη φόρτιση μετατρέπει τις μπαταρίες των EV σε πόρο ευελιξίας για το δίκτυο
Η ηλεκτροκίνηση και η τοπική παραγωγή καθαρής ενέργειας ως ασπίδα απέναντι στις διεθνείς ενεργειακές κρίσεις
Η πρόοδος στις ΑΠΕ, το έλλειμμα στις μεταφορές και ο κρίσιμος ρόλος των πόλεων
Νέα λεωφορεία, φόρτιση και έξυπνη μετακίνηση
Οι υποδομές φόρτισης που αλλάζουν την αγορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.