Αυτοκινηση

Ξεκινάει το Ράλι Καταλονίας

Αυτός ο αγώνας θα μπορούσε να καθορίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Καταλονίας
© RBCP

Ράλι Καταλονίας: Το δοκιμαστικό Shakedown και οι επόμενες διαδρομές.

Σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ξεκίνησε το Ράλι Καταλονίας με το δοκιμαστικό Shakedown, όπου γρηγορότερο χρόνο έκανε ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris), 2ος ήταν ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) και 3ος ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris).

Αν και ο Kalle Rovanpera εξασφάλισε το πρωτάθλημα οδηγών στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας πριν λίγες εβδομάδες, ο αγώνας αυτός θα μπορούσε να χαρίσει στην ομάδα του, Toyota Gazoo Racing, τον δεύτερο τίτλο της εδώ και πολλά χρόνια πριν πάει το WRC στην Ιαπωνία για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Η μόνη ομάδα που μπορεί να αποτρέψει την TGR από το να πάρει το πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι η Hyundai Motorsport, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Ράλι Καταλονίας
© RBCP

Το μόνο «πρόβλημα» είναι ο Thierry Neuville (Hyundai i20) ο οποίος έχει κερδίσει το Ράλι Καταλονίας τα τελευταία δύο χρόνια και κυριαρχεί σε αυτές τις ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. Ο Neuville δήλωσε σήμερα ότι «Θα ήταν ωραίο να πάρουμε μια τρίτη συνεχόμενη νίκη στην Ισπανία. Σίγουρα θα στοχεύσουμε να αγωνιστούμε σκληρά και να ανεβούμε ξανά στο βάθρο. Το να είσαι γρήγορος εδώ έχει να κάνει με το αν έχεις ένα καλό setup και να βρεις καλό flow με το αυτοκίνητο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλίσουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα».

Ο Neuville συναγωνίζεται με τους Ott Tänak και τον τοπικό ήρωα Dani Sordo, ο οποίος έχει τερματίσει στο βάθρο στους τελευταίους έξι αγώνες που έχει αγωνιστεί.

Ο Kalle Rovanperä αγωνίζεται με τους ομόσταυλούς του Sébastien Ogier και Elfyn Evans, ενώ ο Takamoto Katsuta οδηγεί ένα τέταρτο GR Yaris κάτω από το πρόγραμμα Next Generation της Toyota.

Ράλι Καταλονίας
© RBCP

Η M-Sport Ford αγωνίζεται με 5 Ford Puma: στο πρώτο ο Craig Breen, ο οποίος θα τρέξει για τελευταία φορά με τον συνοδηγό του Paul Nagle, ο οποίο αποσύρεται από το WRC, και στα υπόλοιπα θα είναι οι Gus Greensmith, Adrien Fourmaux και Pierre-Louis Loubet. Το πέμπτο αυτοκίνητο οδηγεί ο Έλληνας ιδιώτης Jourdan Serderidis.

Τα πληρώματα θα διαγωνιστούν σε 19 Ειδικές Διαδρομές που καλύπτουν 293,77 αγωνιστικά χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό το απόγευμα της Κυριακής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ