Αυτοκινηση

Ράλι Βελγίου: Ο Ott Tanak μπροστά μετά από μια επεισοδιακή ημέρα

Ο Thierry Neuville χάνει τον αγώνα στην προτελευταία Ειδική Διαδρομή της ημέρας

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Βελγίου - Τι έγινε στη δεύτερη μέρα- Προβάδισμα για τον Ott Tanak
© WRC Teams

Ράλι Βελγίου - Τι έγινε στη δεύτερη μέρα- Προβάδισμα για τον Ott Tanak

Οι ελπίδες του Thierry Neuville (Hyundai i20) για μια ακόμα νίκη στο Ypres Rally του Βελγίου εξαφανίστηκαν όταν όντας στην 1η θέση και έχοντας 17,2 δευτερόλεπτα προβάδισμα από τον 2ο στην κατάταξη Ott Tanak (Hyundai i20) πήρε ανοιχτά μια αριστερή στροφή, έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε ένα χαντάκι στην προτελευταία Ειδική Διαδρομή (7η) της ημέρας. Ενώ αρκετοί θεατές έτρεξαν προς το μέρος τους και μπόρεσαν να βγάλουν γρήγορα το αυτοκίνητο από εκεί, 1,1 χιλιόμετρο μετά βγήκε από την Ε.Δ. και σταμάτησε το σε μια άκρη γιατί το Hyundai i20 είχε υποστεί ζημιά.

Ράλι Βελγίου - Τι έγινε στη δεύτερη μέρα- Προβάδισμα για τον Ott Tanak
© WRC Teams

Επώδυνη ημέρα (σε έναν ακόμα αγώνα) υπήρξε επίσης η σημερινή για την M-Sport Ford. O Craig Breen και ο Gus Greensmith κατείχαν μετά την πρώτη Ε.Δ. της ημέρας την 5η και 6η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Adrien Fourmaux βρισκόταν στην 8η, όταν στην 2η Ε.Δ. ο Breen πήρε ανοιχτά μια αριστερή στροφή και έπεσε σε ένα βαθύ χαντάκι τουμπάροντας μια φορά. Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρή ζημιά και ήταν αδύνατο να βγει από το χαντάκι. Παραλίγο να πάρει και φωτιά αλλά ευτυχώς έσπευσαν θεατές και κριτές με πυροσβεστήρες και ποτιστήρια.

Λίγη ώρα πριν, στην ίδια Ε.Δ. ο Greensmith, ο οποίος είχε μπει στην Ε.Δ. αμέσως μετά τον Breen, βγήκε εκτός δρόμου και μπήκε στα χορτάρια προκαλώντας ζημιά στην πίσω αριστερά ανάρτησή του. Όταν έφτασε στο σημείο του ατυχήματος του ομόσταυλού του, σταμάτησε, βγήκε από το αυτοκίνητο και έτρεξε να βοηθήσει. Η Ε.Δ. διακόπηκε και βγήκε κόκκινη σημαία.

Ράλι Βελγίου - Τι έγινε στη δεύτερη μέρα- Προβάδισμα για τον Ott Tanak
© WRC Teams

Βγαίνοντας από την Ειδική αυτή Διαδρομή ο Greensmith έπρεπε να σταματήσει για να επισκευάσει όσο μπορούσε το πρόβλημα στο δρόμο με αποτέλεσμα να φτάσει με 19 λεπτά καθυστέρηση στο Time Control, οπότε και έλαβε ποινή 3 λεπτών και 10 δευτερολέπτων. Το μόνο θετικό για την M-Sport υπήρξε το γεγονός ότι ο Fourmaux μπόρεσε να ανέβει στην 5η θέση, με την αποχώρηση των ομόσταυλών του, και το πιο σημαντικό… ότι κατάφερε να την κρατήσει μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ράλι Βελγίου - Τι έγινε στη δεύτερη μέρα- Προβάδισμα για τον Ott Tanak
© WRC Teams

Μετά το πέρας και τον 8 Ε.Δ. του Σαββάτου λοιπόν, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ott Tanak, στη 2η ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) με 8,2 δευτερόλεπτα διαφορά, και στην 3η ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris) με πάνω από 1 λεπτό διαφορά. Στην 4η βρίσκεται το τρίτο αυτοκίνητο της Hyundai με τον Oliver Solberg, ενώ ο Fourmaux κρατάει την 5η (και ευχόμαστε να την κρατήσει σθεναρά), και την 6η ο Takamoto Katsuta. Τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας κατέχουν πληρώματα και αυτοκίνητα της κατηγορίας WRC2, με τον 1o στην κατάταξη αυτής της κατηγορίας να είναι ο Γάλλος Stephane Lefebvre με Citroen C3 Rally2.

Μένει μία ακόμα ημέρα και 4 Ε.Δ. για να δούμε εάν ο Tanak θα καταφέρει να εξασφαλίσει μία ακόμα πολυπόθητη νίκη.

Day 2 Morning Highlights | WRC Ypres Rally Belgium 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ