Αυτοκινηση

Ράλι Εσθονίας: Ο Kalle Rovanpera «κλέβει» τις ελπίδες μιας νίκης από τον ομόσταυλό του Elfyn Evans

Για μια ακόμη φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
WRC Ράλι Εσθονίας 2022
© RBCP, WRC Teams

WRC Ράλι Εσθονίας 2022: Τι έγινε την τρίτη ημέρα - Η κατάταξη και οι Ειδικές Διαδρομές

Για μια ακόμη φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται: ο Φινλανδός Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) παίρνει τα ηνία και αφήνει πίσω του με διαφορά όλα τα υπόλοιπα πληρώματα, και ο Ουαλός Elfyn Evans (Toyota Yaris) ξεκινά δυναμικά, ανεβαίνει στην πρώτη θέση, και με λίγα άγαρμπα λάθη, τα οποία μετέπειτα επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή του μέσα στο αυτοκίνητο και επιφέρουν κι άλλα, τη χάνει και αρχίζει να «γλιστράει» προς τα πίσω.

Kalle Rovanpera
Kalle Rovanpera © RBCP, WRC Teams

Εννέα Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ) είχε η τρίτη μέρα του Ράλι Εσθονίας. Η ημέρα ξεκίνησε με τον Rovanpera να είναι 11,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Evans μετά το λάθος του Ουαλού εχθές το απόγευμα το οποίο του κόστισε τόσο την πρώτη θέση όσο και πολύ πολύτιμο χρόνο. Από τις 9 αυτές Ε.Δ. σήμερα, Σάββατο, Ο Rovanpera έκανε τον γρηγορότερο χρόνο σε 7 και μεγάλωσε τη διαφορά μεταξύ τους στα 29,1 δευτερόλεπτα (μία Ε.Δ. «πήρε» ο Evans και μία ο Adrien Fourmaux με Ford Puma).

WRC Ράλι Εσθονίας 2022
© RBCP, WRC Teams

Οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν και σήμερα τις Ε.Δ., ειδικά στο μεσημεριανό σκέλος, και με κάθε πέρασμα, τα αυλάκια στο δρόμο βάθαιναν με αποτέλεσμα οι «γραμμές» που ακολουθούν οι οδηγοί να γίνονται επικίνδυνες και τα αυτοκίνητα να «βρίσκουν» από κάτω. Πολλά ήταν τα πληρώματα που δήλωσαν στο τέλος των Ε.Δ. ότι λόγω συνθηκών η πρόσφυση είναι καλή σε κάποια σημεία και πάρα πολύ κακή σε άλλα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις ιδέα σε ποιο σημείο θα συναντήσεις τι.

WRC Ράλι Εσθονίας 2022
© RBCP, WRC Teams

Ο Εσθονός Ott Tanak (Hyundai i20) δήλωσε το απόγευμα ότι ήταν πολύ χειρότερα απ’ ότι περίμενε, το αυτοκίνητο είναι υπερβολικά χαμηλό και απλά οδηγούσε για να φτάσει στο τέλος και να επιβιώσει. Ο Tanak κράτησε σθεναρά την 3η θέση στην κατάταξη αλλά βρίσκεται 42,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans, κάτι το οποίο δεν τον βοηθά να παλέψει για κάτι παραπάνω. Ο ομόσταυλός του Thierry Neuville έμεινε και αυτός σταθερός στην 4η θέση και όταν τον ρώτησαν ποια είναι η αγαπημένη του Ε.Δ. έως τώρα, είπε ότι ελπίζει να είναι η τελική Wolf Power Stage, όπου θα μπορέσει να παλέψει για περισσότερους πόντους.

Thierry Neuville
Thierry Neuville © RBCP, WRC Teams

Ο Γάλλος Adrien Fourmaux, ο μοναδικός, δυστυχώς, οδηγός της M-Sport Ford που μάχεται για βαθμούς σε αυτόν τον αγώνα, υπήρξε σταθερός και αρκετά δυναμικός σήμερα, και αν και δεν κατάφερε να κλέψει την 5η θέση από τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris), κατάφερε τουλάχιστον να κρατήσει την 6η.

WRC Ράλι Εσθονίας 2022
© RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ