Αυτοκινηση

Ράλι Εσθονίας: Ο Kalle Rovanpera ξανά μπροστά

Ο Elfyn Evans έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου λόγω των κακών συνθηκών

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Ράλι Εσθονίας 2022
© RBCP/WRC Teams

WRC Ράλι Εσθονίας 2022: Τι έγινε τη δεύτερη ημέρα - Προηγείται ο Kalle Rovanpera 

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ήταν η πρώτη γεμάτη μέρα του Ράλι Εσθονίας με 8 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.), 4 στο πρωινό σκέλος και 4 στο απογευματινό. Ο Ουαλός Elfyn Evans (Toyota Yaris) τερμάτισε πρώτος σε 5 από αυτές (ο Rovanpera έκανε τον ταχύτερο χρόνο στις 3 τελευταίες) και ήταν αρχικά μπροστά με 20 «άνετα» δευτερόλεπτα διαφορά από τον 2ο στην κατάταξη ομόσταυλό του Kalle Rovanpera. Στις δύο επόμενες Ε.Δ. η διαφορά έπεσε στα 10,9 κυρίως γιατί οι βροχή που όλοι αναμένανε και εντέλει ήρθε το μεσημέρι ήταν πλεονέκτημα για τον Rovanpera (καθότι ήταν πρώτος στο δρόμο) διότι οι συνθήκες του εδάφους επιδεινώθηκαν σταδιακά, και το αμμώδες χαλίκι μετατράπηκε σε λάσπη και αυλάκια γεμάτα με νερό.

Στην τελευταία Ε.Δ. της ημέρας δε ο Evans έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου λόγω των κακών συνθηκών και έπεσε πάνω σε κάτι θάμνους, κάτι το οποίο του κόστισε χρόνο και την πρώτη θέση που είχε κερδίσει όλη μέρα με προσπάθεια και καλές επιδόσεις. Βρίσκεται τώρα στην 2η θέση 11,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rovanpera.

Ο Ott Tänak (Hyundaii20) κατείχε στην αρχή της ημέρας τη 2η θέση αλλά υποβιβάστηκε αφού έλαβε ποινή 10 δευτερολέπτων επειδή δεν οδήγησε σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία σε καθορισμένη περιοχή όταν έφτασε στο Sercive Park μετά την Ε.Δ. της Πέμπτης. Κατάφερε όμως καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής να οδηγήσει σταθερά και να κρατήσει την 3η θέση, όντας 32,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans, και 44,3 από τον Rovanpera.

Αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Ράλι Εσθονίας 2022
© RBCP/WRC Teams

Ο Tänak, όπως και τα υπόλοιπα πληρώματα της Hyundai, πέρασε μεγάλος μέρος του πρωινού προσαρμόζοντας το set up του αυτοκινήτου του σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το κράτημα και την πρόσφυση.

Ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris) αντιμετώπιζε προβλήματα στα φρένα όλη μέρα. Δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το αριστερό φρένο και έπρεπε να αλλάξει στιλ οδήγησης.

Ο Adrien Fourmaux (Ford Puma) απόλαυσε τους γρήγορους δρόμους της Εσθονίας κατάφερε να ανέβει στην 6η θέση από τη 12η θέση, ακριβώς μπροστά από το GR Yaris του Takamoto Katsuta. Ο Ιάπωνας οδηγός έκανε μια σταθερή εκκίνηση μετά το shakedown roll της Πέμπτης, αλλά αύξησε την αυτοπεποίθησή του καθώς προχωρούσε το πρωί.

Αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Ράλι Εσθονίας 2022
© RBCP/WRC Teams

Ο Craig Breen (Ford Puma),ο οποίος έκανε τον γρηγορότερο χρόνο στη χθεσινή Ε.Δ., ήταν τέταρτος στην κατάταξη μέχρι που βγήκε εκτός δρόμου σε μια γρήγορη αριστερή στροφή στην 3η Ε.Δ. της ημέρας και έσπασε την μπροστινή αριστερή ανάρτηση του Puma και αποσύρθηκε.

Ο υποτονικός Thierry Neuville (Hyundai i20) τερμάτισε στην 5η θέση. Ο Βέλγος αντιμετώπισε επίσης δυσκολίες χειρισμού και δεν μπόρεσε να αμυνθεί εναντίον του Lappi το απόγευμα. Βρίσκεται 7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φινλανδό Esapekka Lappi.

Αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Ράλι Εσθονίας 2022
© RBCP/WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ