Αυτοκινηση

Σε δημοπρασία η θρυλική Ferrari 410 Sport Spider του 1955

Μόλις δύο υπάρχουν στον κόσμο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ferrari.png

Η αγωνιστική Ferrari 410 Sport Spider του 1955, τον Αύγουστο δημοπρατείται και πλήθος συλλεκτών ήδη ετοιμάζονται για τη μεγάλη δημοπρασία.

Ο οίκος RM Sotheby’s φέρνει σε δημοπρασία την Ferrari 410 Sport Spider του 1955, ένα εξαιρετικό κομμάτι αυτοκινητιστικής ιστορίας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελείται από ένα σύμπλεγμα σωλήνων υψηλής αντοχής, που κρατάει το σύνολο χαμηλά, σε μικρή απόσταση από το έδαφος. Είναι εφοδιασμένο με έναν V12 με χωρητικότητα 5,0 λίτρων που έχει τεχνολογικά προηγμένη ανάφλεξη για την εποχή, με δύο μπουζί ανά κύλινδρο. Η απόδοσή του είναι κάπου κοντά στους 400 ίππους και αξίζει να σημειωθεί πως έχουν κατασκευαστεί μόλις δύο.

Το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε ανεπιτυχώς στο Μπουένος Άιρες τον Ιανουάριο του 1956 και μετά στάλθηκε πίσω στο εργοστάσιο της Ferrari και αγοράστηκε από τον John Edgar.Το 0598 CM στη συνέχεια είχε πίσω από το τιμόνι του τον Carroll Shelby που τότε ήταν στην ομάδα Edgar. 

Το αυτοκίνητο αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένο που ο Shelby είπε κάποτε σε δημοσιογράφο των Los Angeles Times «Τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει αυτή τη Ferrari όταν τρέχει». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ