Αυτοκινηση

Ράλι Κροατίας: O Kalle Rovanpera πρώτος στο Shakedown

Έκανε τον ταχύτερο χρόνο ξεπερνώντας τον Thierry Neuville με μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Κροατίας - Shakedown
© RBCP, WRC Teams

WRC Ράλι Κροατίας: Πρώτος ο Kalle Rovanpera στο Shakedown - Ακολούθησαν οι Thierry Neuville και Ott Tanak.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε το Shakedown του Ράλι Κροατίας και ο Kalle Rovanperä της Toyota Gazoo Racing έκανε τον ταχύτερο χρόνο ξεπερνώντας τον Thierry Neuville, με Hyundai i20, με μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Ott Tanak με Hyundai i20.

Σε αντίθεση με τον Rovanperä, ο ομόσταυλός του Elfyn Evans δεν φάνηκε να απολαμβάνει τη διαδρομή στο Okić. Ο Evans χρειάζεται ένα δυνατό αποτέλεσμα στην Κροατία για να επανέλθει στη σωστή τροχιά, δηλαδή στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά στο Shakedown ήταν 4,5 δευτερόλεπτα πιο αργός από αυτό που κατάφερε ο Rovanperä στις τρεις πρώτες του προσπάθειες και βρέθηκε στην 7η θέση.

Ο Neuville ήταν κάπως εκτός ρυθμού στις τρεις πρώτες του προσπάθειες, αλλά έκανε μία επιπλέον και βελτίωσε τον χρόνο του κατά δύο δευτερόλεπτα, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση.

Αυτό άφησε τον Tänak στην τρίτη θέση, 0,8 δευτερόλεπτα πιο πίσω, ενώ ο Esapekka Lappi της Toyota – ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στο Rally1 αυτό το Σαββατοκύριακο – ήταν τέταρτος ταχύτερος.

Ο Craig Breen ήταν ο ταχύτερος από τους οδηγούς της M-Sport στην πέμπτη θέση, έχοντας τον ίδιο χρόνο με τον Lappi, ενώ ο Gus Greensmith ήταν έκτος, αν και ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον συμπαίκτη του.

Ο καιρός, και οι πολλές εναλλαγές τις οποίες περιμένουν, θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα. Αύριο, την πρώτη ημέρα του αγώνα, αναμένεται κρύο και βροχή, και τόσο οι σωστές επιδόσεις όσο και η επιλογή ελαστικών θα είναι πολύ σημαντικές για όλα τα πληρώματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ