Αυτοκινηση

Oυκρανία: Ο τενίστας που κέρδισε τον Φέντερερ στην πρώτη γραμμή

Αποχώρησε από το τένις και εντάσσεται στον στρατό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεργκέι Στακόφσκι: Ο τενίστας που επέστρεψε στην πατρίδα του για να πολεμήσει
O Σεργκέι Στακόφσκι © ΕPA Pool

Ο 36χρονος Ουκρανός τενίστας, Σεργκέι Στακόφσκι, αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων.

Ο Ουκρανός πρώην τενίστας, Σέργκει Στακόφσκι, σε συνέντευξή του στο Sky Sports, τόνισε ότι έχει κάνει ήδη αίτηση να καταταγεί στον ουκρανικό στρατό για να πολεμήσει, αν και δεν έχει περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο Σεργκέι Στακόφσκι είναι έτοιμος να καταταγεί στον Ουκρανικό στρατό και να πολεμήσει τους Ρώσους εισβολείς, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη στο Sky Sport News και στο CNN.

«Γεννήθηκα εδώ, οι παππούδες μου είναι θαμμένοι εδώ. Και θα ήθελα να έχω μια ιστορία να πω στα παιδιά μου. Εάν έμενα σπίτι και η Ουκρανία έπεφτε, τότε δεν θα υπήρχε Ουκρανία, ούτε καν στα βιβλία της ιστορίας… Τα ψέματα του Βλαντίμιρ Πούτιν θα μετατρέπονταν σε βιβλία ιστορίας. Η σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας θα ήταν ανύπαρκτη», τόνισε ο 36χρονος, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο CNN φορώντας στρατιωτική ενδυμασία.

Ο Ουκρανός τενίστας, παραδέχθηκε ότι δεν έχει στρατιωτική εκπαίδευση αλλά γνωρίζει από όπλα και πιστεύει ότι όλοι οι συμπατριώτες του θα πρέπει να πολεμήσουν για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Το πρώην Νο30 της παγκόσμιας κατάταξης έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους στο μόνο και κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν η νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στο Γουιμπλεντον το 2013.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ