Αυτοκινηση

WRC - Rally Monza: Ogier και Evans σε attack mode

O Ουαλλός Evans ηγείται με διαφορά 1.4 δευτερολέπτων

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
WRC - Rally Monza: Ogier και Evans σε attack mode

WRC - Rally Monza: Ogier και Evans σε attack mode και η αναμέτρηση συνεχίζεται

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, παρακολουθήσαμε τις πρώτες 7 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) του FORUM8 ACI Rally Monza. Το πρωινό σκέλος με 4 Ε.Δ. (2 επαναλαμβανόμενες) διεξήχθησαν στα βουνά γύρω από το Μπέργκαμο (οι υπόλοιπες 3 ήταν μέσα στο circuit) όπου επικρατούσε ομίχλη, σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες που κυμαίνονταν μεταξύ 9-11°C, υγρασία σε πολλά σημεία της ασφάλτου, όπως και πολλά πεσμένα φύλλα από τα δέντρα τα οποία είχαν καταλυτικό ρόλο στην έλλειψη πρόσφυσης. Στις τρεις από τις τέσσερις Ε.Δ. (1, 3, 4) του πρωινού σκέλους πρώτος τερμάτισε ο Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, και την 2η «πήρε» ο Elfyn Evans, με Toyota Yaris επίσης. Στην 1η Ε.Δ. του απογευματινού σκέλους, ο Evans πήρε το αίμα του πίσω και ροκάνισε 5 δευτερόλεπτα από τον Ogier μειώνοντας τη διαφορά τους στα 0,8 δευτερόλεπτα, και μέχρι το τέλος της ημέρας είχε πάρει προβάδισμα 1.4 δευτερόλεπτα. Η αναμέτρηση λοιπόν, συνεχίζεται. 

WRC - Rally Monza: Ogier και Evans σε attack mode

WRC - Rally Monza: Ogier και Evans σε attack mode

Ο Kalle Rovanpera, το τρίτο μέλος της Toyota Gazoo Racing, παρέμεινε πίσω κάνοντας οριακά μη αγωνιστικούς χρόνους. Όταν στο τέλος της 1ης Ε.Δ. ρωτήθηκε εάν αντιμετώπιζε κάποιο τεχνικό πρόβλημα με το Yaris του, απάντησε ότι ο μόνος του στόχος σε αυτόν τον αγώνα είναι να τερματίσει, και ότι δεν έχει τίποτα να «κυνηγήσει». Λίγο αργότερα παραδέχθηκε ότι όταν δεν μπορείς να «πιέσεις» και δεν παλέψεις για κάτι, αλλά απλά πας, είναι πολύ δύσκολο και δυσάρεστο. Όταν λίγες ώρες αργότερα ρωτήθηκε ο αρχηγός της ομάδας, Jari-Matti Latvala, για το τι οδηγίες είχε δώσει στα πληρώματα, είπε πως ο Ogier και ο Evans είχαν το «ελεύθερο» να αναμετρηθούν για το πρωτάθλημα, ενώ ο Rovanpera θα λειτουργήσει σε safe mode για να στηρίξει απλά την ομάδα και να έχουν οι άλλοι δύο έναν δίκαιο αγώνα. 

WRC - Rally Monza: Ogier και Evans σε attack mode

WRC - Rally Monza: Ogier και Evans σε attack mode

Ο Thierry Neuville, με Hyundai i20, δήλωσε ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά δεδομένου ότι πέρσι δεν έτρεξε σε αυτές τις Ε.Δ. καθότι είχε ένα ατύχημα στις πρώτες Ε.Δ. που ήταν μέσα στο circuit και είχε βγει εκτός αγώνα, και στην 5η Ε.Δ. της ημέρας έχασε πολύ χρόνο λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο Gus Greensmith, με Ford Fiesta WRC, είχε καινούργιο συνοδηγό, τον Jonas Andersson, ο οποίος αν και ενεργός είχε χρόνια να διαβάσει σημειώσεις (pace notes) στα Αγγλικά. Με καινούργιο συνοδηγό τρέχει επίσης στον αγώνα αυτό και ο πρωταθλητής στην κατηγορία WRC2, Andreas Mikkelsen, με τον Phil Hall. Τη θέση του Ott Tanak, για την Hyundai, έχει πάρει στη Monza ο Teemu Suninen, στον οποίο ο αρχηγός ομάδας Andrea Adamo είπε ότι σκοπός του είναι να γνωρίσει το αυτοκίνητο (έχοντας «περάσει» από αρκετά φέτος) και να το απολαύσει. 

WRC - Rally Monza: Ogier και Evans σε attack mode

WRC - Rally Monza: Ogier και Evans σε attack mode

Ατύχημα είχε ο Adrien Fourmaux με Ford Fiesta WRC στην 3η Ε.Δ. της ημέρας και βγήκε δυστυχώς εκτός αγώνα. Ο αρχηγός ομάδα της M-Sport, Richard Millener, είπε ότι ενδεχομένως συνέβαλε σε αυτό η λανθασμένη επιλογή ελαστικών του Fourmaux (συνδυασμός μαλακής και σκληρής γόμας), κάτι που δυσκόλεψε αρκετά πληρώματα σήμερα λόγω των περίπλοκων συνθηκών στο δρόμο. 

Φωτό: RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ