Αυτοκινηση

Grand Prix Γαλλίας 2021: Τρίτη νίκη για τον Max Verstappen

Περνώντας τον Lewis Ηamilton που έχει συνηθίσει να έρχεται πρώτος στη γαλλική πίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Max Verstappen
© EPA/NICOLAS TUCAT

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του Γκραν Πρι στο σιρκουί Πολ Ρικάρ στη Νότια Γαλλία.

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του Γκραν Πρι στο σιρκουί Πολ Ρικάρ στη Νότια Γαλλία, περνώντας τον Lewis Ηamilton που έχει συνηθίσει να έρχεται πρώτος στη γαλλική πίστα.

Η χθεσινή κούρσα ήταν ο έβδομος γύρος του φετινού πρωταθλήματος: το γαλλικό Γκραν Πρι αποτελεί μέρος του πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα από το 1950 αλλά ο τόπος του σιρκουί έχει αλλάξει 16 φορές - από την πόλη Ρενς μεταφέρθηκε στη Ρουάν, στη Σαράντ, στην Τουρ και στο Μανί-Κουρ, κοντά στην Ντιζόν, όπου σταθεροποιήθηκε για 17 χρόνια (1991-2008).

Στη χθεσινή κούρσα στην πίστα Πολ Ρικάρ της μικρής πόλης Λε Καστελέ, ο καιρός ήταν ευνοϊκός μολονότι σε πολλές περιοχές της Γαλλίας είχαν αναφερθεί θύελλες. H κούρσα είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου αλλά μετακινήθηκε στις 18-20 Ιουνίου λόγω της ακύρωσης του καναδικού Γκραν Πρι και της αναβολής του τουρκικού. Ωστόσο, οι οργανωτές δέχτηκαν κριτική για την αλλαγή της ημερομηνίας όχι μόνο επειδή έγινε μπέρδεμα με τα εισιτήρια αλλά και διότι αμέσως μετά, στις 4 Ιουλίου, ακολουθεί το αυστριακό στο Σπίλμπεργκ: το καλεντάρι των οδηγών και των μηχανικών παραείναι φορτωμένο. Στο Λε Καστελέ υπήρχαν 15.000 θεατές: το Πολ Ρικάρ είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν κάποια μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Γρηγορότερος ήταν ο 24χρονος Ολλανδός Verstappen που τρέχει με την ομάδα της Red Bull-Ηοnda, σημειώνοντας την τρίτη νίκη του φέτος και τη 13η από την αρχή της σταδιοδρομίας του, ενώ δεύτερος ήρθε ο 36χρονος Βρετανός Lewis Hamilton που από το 2013 τρέχει με τη Mercedes. Είναι η πρώτη φορά από το 2019 (Βέλγιο, Ιταλία, Σιγκαπούρη) που ο Hamilton τερματίζει χωρίς νίκη σε τρία διαδοχικά Γκραν Πρι (Mονακό, Aζερμπαϊτζάν και Γαλλία). Στην τρίτη θέση ήρθε ο Φιλανδός Valtteri Bottas επίσης με Mercedes και στην τέταρτη ο Μεξικανός Sergio Pérez, ενώ ο νεαρός Υuki Tsunoda που έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα Ένα με την Alpha Tauri, απογοήτευσε - αλλά, είναι νέος ακόμα κι όλα μπορούν να συμβούν. Όσο για τον Γάλλο Pierre Gasly που τερμάτισε έβδομος με AlphaTauri, ενεπλάκη σε hard racing με τον Lando Norris o oποίος τερμάτισε πέμπτος με McLaren.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ