Αυτοκινηση

DS 3 Crossback: Γαλλική αισθητική και High-Tech τεχνολογία

Ο δυναμισμός, η γαλλική φινέτσα και η high-teck τεχνολογία συνδυάζονται σε πλήρη αρμονία για να δημιουργήσουν ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα στην κατηγορία των συμπαγών SUV

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 702
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ds-anoigma.jpg

«Η δημιουργικότητα ως τελική απόδοση», είναι το σλόγκαν της DS Automobiles για το νέο DS3 Crossback. Με λίγα λόγια, «υποκλιθείτε» μπροστά στη Lady DS 3!

Tο DS 3 Crossback είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που μπορεί να καλύψει και μεγάλες αποστάσεις. Στα τεχνολογικά προτερήματά του συγκαταλέγονται και εφαρμογές που κάνουν τη διαφορά στην απαιτητική κατηγορία, δίνοντας στο μοντέλο πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για να ξεχωρίζει. Η αίσθηση της εκλεπτυσμένης άνεσης και ο πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας, καθιστούν το στιλάτο DS 3 Crossback ακόμα πιο ελκυστικό για όσους αναζητούν από το αυτοκίνητό τους δυναμισμό και κομψότητα.

Design
Το DS 3 Crossback είναι το «απόσταγμα» της DS: τεχνολογία και πληρότητα, σε ένα πιο compact σύνολο. Επιβλητική εμφάνιση, με λεπτομέρειες όπως το χαρακτηριστικό πλέγμα στη μάσκα (DS Wings) και την υπογραφή των σχεδιαστών της DS με φωτιστικά σώματα τελευταίας γενιάς DS Matrix Led Vision, που σε συνδυασμό με την κρυφή κάμερα που είναι τοποθετημένη στην κορυφή του αυτοκινήτου, ρυθμίζει το ύψος της φωτεινής δέσμης ώστε να μην «τυφλώνει» τα οχήματα στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας.

Το ιδανικό μήκος των 4,12 μέτρων σε συνδυασμό με τροχούς 18’’ καθώς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το κάνει να ξεχωρίζει. Για το τέλος αφήσαμε τις καινοτόμες αναδιπλούμενες χειρολαβές, οι οποίες είναι ορατές κατόπιν εντολής, ενώ σε αντίθετη περίπτωση παραμένουν κρυμμένες ώστε να τονίζουν την καλλίγραμμη σιλουέτα του οχήματος.

av-ds-mesaia-1.jpg

Εσωτερικό
Μπαίνοντας στο εσωτερικό, δεν μπορεί να μη μας παρασύρει η διάχυτη πολυτέλεια. Το «Spirit of Avant-garde» είναι σχεδιαστικός προσανατολισμός για τους ειδικούς της DS. Οι λεπτομέρειες είναι και αυτές που στο τέλος της ημέρας κάνουν τη διαφορά. Καθίσματα από υλικό διπλής πυκνότητας για πλευρική στήριξη και άνετη οδηγική θέση ακόμα και σε πολύωρα ταξίδια, δυνατότητα εξατομίκευσης του εσωτερικού διάκοσμου μέσα από τις 5 πολυτελείς επιλογές Inspiration DS, εμφανείς αλλά και κρυφοί αποθηκευτικοί χώροι, μεγάλη ευρυχωρία ακόμα και στην 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση E-Tense με αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα και πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 350 λίτρων, οδηγο-κεντρικό ταμπλό με σκοπό την άμεση πρόσβαση σε οποιοδήποτε χειρισμό ή πληροφορία, οθόνη αφής 10,3” και σύστημα ήχου Electra με 12 ηχεία τοποθετημένα σε ιδανικές θέσεις με σκοπό την καλύτερη δυνατή απόδοση. Τέλος, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το ότι τα χειριστήρια και οι αεραγωγοί παραπέμπουν σε διαμάντια.

av-ds-mesaia-3.jpg

E-Tense
Είναι το πρώτο 100% ηλεκτροκίνητο μοντέλο της εταιρείας, με αυτονομία που ξεπερνά τα 300 χλμ. και λειτουργία ταχείας φόρτισης η οποία δίνει τη δυνατότητα φόρτισης του 80% μέσα σε 30 μόλις λεπτά. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα 100kW / 136 hp και μπαταρίες ιόντων λιθίου 50kWh. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι αποθήκευσης στην ηλεκτροκίνητη έκδοση δεν διαφέρουν ούτε στο ελάχιστο σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις (βενζίνη-πετρέλαιο) και αυτό γιατί οι συσσωρευτές τοποθετήθηκαν κάτω από το πάτωμα του οχήματος. Να σημειώσουμε εδώ ότι το DS 3 Crossback είναι το πρώτο όχημα του ομίλου της PSA που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Common Modular Platform (CMP).

av-ds-mesaia-2.jpg

Κινητήρες
Το DS3 Crossback τροφοδοτείται από τον πλέον αναβαθμισμένο PureTech βενζινοκινητήρα με απόδοση 155 hp και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ την γκάμα συμπληρώνουν οι εκδόσεις 1.2 λίτρου με απόδοση 100 και 130 ίππων. Οι πετρελαιοκινητήρες BlueHDi 1.5 λίτρου περιλαμβάνουν δύο εκδόσεις με  απόδοση 100 και 130 ίππων.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ