Αυτοκινηση

Suzuki SX4 S-Cross 1.0 Boosterjet 112 HP

Πιστό στο δόγμα της ιαπωνικής εταιρείας «κανένα αυτοκίνητό μας να μην μοιάζει με άλλο μας μοντέλο»

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Τι είναι

Το ανανεωμένο best seller crossover της Suzuki, αυτή την φορά με νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1.000 κ.εκ. Boosterjet με 112 ίππους.

Είναι επίσης, πιστό στο δόγμα της ιαπωνικής εταιρείας: «κανένα αυτοκίνητό μας να μην μοιάζει με άλλο μας μοντέλο».

Κουβαλάει τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων Suzuki, με προίκα την αξιοπιστία και την φιλικότητα στην χρήση.

auto_1.jpg

Design

Οι βασικές αλλαγές στο φρεσκαρισμένο Suzuki SX4 S-Cross εντοπίζονται στην εντελώς νέα εμπρός εμφάνιση όπου δεσπόζει η μεγάλη μάσκα με το χρωμιομένο πλαίσιο και τα νέα φώτα ημέρας LED, αλλά και νέα φωτιστικά σώματα πίσω.

Στο εσωτερικό, η γνωστή διάταξη του SX4 παρέμεινε με μεγαλύτερη αλλαγή να είναι αυτή της πρόσθεσης νέας οθόνης αφής του συστήματος infotainment 6,2 ιντσών, ενώ στην πιο πλούσια έκδοση είναι 7 ιντσών με πολλές δυνατότητες διασύνδεσης με κινητά τηλέφωνα, κάμερα οπισθοπορείας, και πολλές ενδείξεις και ρυθμίσεις για την λειτουργία όλων των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου μέσω και φωνητικών εντολών.

auto_3.jpg

Οι χώροι στην καμπίνα παραμένουν άνετοι, υπό συνθήκες σωματοτύπου ακόμη και για πέντε επιβάτες, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 430 λίτρα (και φθάνει στα 1.269 λίτρα αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα που διαιρούνται σε αναλογία 60/40), ενώ υπάρχουν και μικροί διαθέσιμοι χώροι για μικροαντικείμενα.

auto_4.jpg

Κινείται

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο τρικίλυνδρος βενζινοκινητήρας των 1.0 λίτρων απόδοσης 122 ίππων και ροπή 170 Nm στις 2.000-3.500 σ.ά. λ.

Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 5 σχέσεων, με την πολύ καλή κλιμάκωση.

Η εργοστασιακή τιμή μικτής κατανάλωσης ορίζεται στα 5 λίτρα/100 χλμ, με το αποτύπωμα εκπομπών ρύπων CO2 να είναι 113 γρμ/χλμ.

auto_2.jpg

Στρίβει

Η καλορυθμισμένη ανάρτηση αποδίδει το ίδιο καλά στους αυτοκινητοδρόμους, όσο και στις εκτός δρόμου επιφάνειες (απόσταση από το έδαφος 18 εκ.), ενώ άξια μνείας είναι η ικανότητά του να κινείται με την ίδια σχεδόν ευκολίθα, τόσο σε αυτοκινητόδρομους, όσο και σε χωμάτινες επιφάνειες μα σκληρό οδόστρωμα, μολονότι είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο.

Κοστίζει 

Η τιμή του Suzuki SX4 S-Cross 1.0 GL DITC 112hp αρχίζει από ta 15.970 ευρώ.

Info

Πληροφορίες για το ανανεωμένο Suzuki SX4 S-Cross 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ