Αυτοκινηση

Παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1 ο Λιούις Χάμιλτον!

Εξασφάλισε τον τέταρτο τίτλο στην καριέρα του, δύο αγώνες πριν από το τέλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378849-781772.jpg
EPA/Ulises Ruiz Basurto

Η λογική και οι πιθανότητες έλεγαν πως ο Λιούις Χάμιλτον θα κατακτούσε το πρωτάθλημα στη Φόρμουλα 1 το σαββατοκύριακο, στο γκραν πρι του Μεξικού. Έτσι κι έγινε.

Ο Άγγλος οδηγός της Mercedes έφτασε τους 333 πόντους στη γενική βαθμολογία και έχοντας 56 περισσότερους από τον Σεμπάστιαν Φέτελ ανακηρύχθηκε πρωταθλητής για το 2017, αν και απομένουν οι αγώνες σε Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι.

Ο Φέτελ έψαχνε ένα θαύμα για να διατηρήσει τις ελάχιστες ελπίδες του. Ήθελε να τερματίσει πρώτος ή δεύτερος και παράλληλα ο Χάμιλτον να καταποντιστεί. Ο Γερμανός ξεκίνησε από την pole position, με τον Χάμιλτον τρίτο, αλλά οι δυο τους μαζί με τον Φερστάπεν είχαν σειρά από επαφές. Οι δύο διεκδικητές του τίτλου βρέθηκαν από νωρίς στα πιτς, φτάνοντας λίγο πριν από την εγκατάλειψη.

Εν τέλει συνέχισαν και οι δύο, με τον Φέτελ να τερματίζει τέταρτος, κάτι που δεν έφτανε για να σώσει την παρτίδα. Ο Χάμιλτον ήρθε ένατος, αλλά ακόμη και να εγκατέλειπε, πάλι θα κατακτούσε τον τίτλο. Νικητής του αγώνα ήταν ο νεαρός Μαξ Φερστάπεν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ