Αυτοκινηση

Fiat 124 Spider

Ένα roadster που προσφέρει οδηγική απόλαυση, τεχνολογία, ασφάλεια και ιταλικό design

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345632-717867.jpg

Το νέο Fiat 124 Spider αναβιώνει τον θρυλικό πρόγονό του, φέρνοντας το κλασικό στυλ του και την τυπικά ιταλική υπόθεση επιδόσεων σε μια νέα γενιά. Τιμώντας την αρχική 124 Spider που ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια, η νέα 124 Spider προσφέρει μια αυθεντική ιταλική εμπειρία, όντας ένα roadster που προσφέρει οδηγική απόλαυση, τεχνολογία και ασφάλεια, σε συνδυασμό με το αμίμητο ιταλικό design.

Οι σχεδιαστές στο Style Centre της Fiat δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο που περικλείει, σε μια νέα προοπτική, την κλασική ομορφιά του προκατόχου του, χωρίς να προδίδει την ίδια την ουσία του. Η μαλακή υφασμάτινη οροφή αναδιπλώνεται πίσω από τα καθίσματα, ελευθερώνοντας έτσι την διάθεση οδηγού και συνοδηγού για επαφή με τα συναισθήματα της φύσης…

To αυτοκίνητο της δοκιμής μας ήταν το 124 Spider 1.4 Multiair Luxury, εξοπλισμένο με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.4-λίτρων turbo με τεχνολογία MultiAir, το οποίο αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής και είναι διαθέσιμο με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η απόδοση είναι ικανοποιητική για το βάρος του συνόλου, την στιγμή που η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 215 χλμ/ώρα με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 7.5 δευτερόλεπτα.

Το νέο roadster διαθέτει συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων προσαρμοστικών προβολέων, πίσω κάμερα βίντεο, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας, καθώς και ένα αμάξωμα που δίνει υψηλή ακαμψία και χαμηλό βάρος χάρη στην εκτεταμένη χρήση υλικών υψηλής αντοχής. Το Fiat 124 Spider προσφέρει μια σειρά από συσκευές υψηλής τεχνολογίας που βελτιώνουν περαιτέρω την άνεση και ενημέρωση, όπως την οθόνη αφής 7’’ με ψηφιακό ραδιόφωνο, έλεγχο πολυμέσων, συνδεσιμότητα Bluetooth, θερμαινόμενα καθίσματα και σύστημα Keyless Entry.

Την απαιτητή ποιότητα ήχου ακόμη και με την οροφή ανοιχτή, προσφέρει το σύστημα Bose premium Hi-Fi με 9 ηχεία, τέσσερα εκ των οποίων έχουν ενσωματωθεί στα προσκέφαλα.

Η τιμή του Fiat 124 Spider 1.4 Multiair 140 HP αρχίζει από 32.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ