Αυτοκινηση

Seat Ibiza: εναρμονισμένο με το πνεύμα της εποχής μας

Προετοιμάζεται για τις απαιτήσεις του μέλλοντο

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 566
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321418-642032.jpg

Tο ημερολόγιο έγραφε 9 Μαΐου 1950 όταν γεννήθηκε η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία SEAT (Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo, S.A.). Η ιστορία της είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αν αναλογισθεί κάποιος ότι έχει περάσει στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού σαν τη μάρκα που ποτέ δεν ήταν φειδωλή στις ανανεωτικές τάσεις, στις τεχνολογικές εξελίξεις, το design αλλά και τις επιδόσεις.

Με κορύφωση την είσοδό της στο Volkswagen Group, συνεχίζει δυναμικά με σαφή στρατηγική και χαρακτήρα με έναν από τους πιο σύγχρονους και δυναμικούς στόλους αυτοκινήτων, με τεχνολογία αιχμής και συναρπαστικό design. Το υπερσύγχρονο τεχνικό κέντρο στο εργοστάσιο του Martorell αποτελεί τη βάση για το μέλλον της μάρκας, ενώ μετά τη συμπλήρωση μιας 65ετίας από την ίδρυσή της, προετοιμάζεται για τις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Το Ibiza είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο της SEAT, με περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα να πωλούνται σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια. Μάλιστα, με μέσο όρο ηλικίας των αγοραστών τα 43 χρόνια, το Ibiza έχει μια εξαιρετικά νεαρή πελατειακή βάση, με το ποσοστό των νεαρών γυναικών που το επιλέγουν να είναι επίσης πολύ πάνω από το μέσο όρο.

Στην τελευταία του ανανεωμένη έκδοση, το Ibiza έχει να προτάξει ένα νέο εσωτερικό απόλυτα εναρμονισμένο με τη δυναμική του εικόνα, αλλά και τους νέους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.

image 

Αιχμή της διείσδυσης στην αγορά, λοιπόν, το νέο Ibiza με ένα πακέτο καινοτόμων τεχνολογιών. Νέοι κινητήρες, ατομικές επιλογές εξοπλισμού, πρόσθετα συστήματα ασφάλειας και, πάνω απ’ όλα, ένα εντελώς νέο line-up συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας, με νέα οθόνη αφής, που για άλλη μια φορά κάνουν το φάσμα Ibiza ένα από τα καλύτερα και με την πλέον πολύπλευρη προσφορά στην κατηγορία του.

Η νέα ανάρτηση και η ρύθμισή της φέρνει την απαιτούμενη άνεση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, ενώ το ανασχεδιασμένο εσωτερικό αυξάνει την ποιότητα της εμφάνισης και της αισθητικής ακόμη περισσότερο. Αλλά και η εν γένει δυναμική εξωτερική σχεδίαση που επιλέχθηκε είχε σαν γνώμονα την ευχαρίστηση του κοινού. Διαχρονικά, άλλωστε, οι δυναμικές αισθητικές επιλογές της SEAT τύχαιναν εξαιρετικά θερμής υποδοχής από τους πελάτες της.

Οι εμφανισιακές αλλαγές εντοπίζονται στη σχεδίαση εμπρόσθιων φωτιστικών με φώτα ημέρας LED, στα σχέδια των ζαντών αλουμινίου 16 και 17 ιντσών, στους νέους διαθέσιμους χρωματισμούς (Moonstone Grey και Chilli Red), ενώ για πρώτη φορά το Ibiza προσφέρει τη δυνατότητα εξατομίκευσης μέσω των προαιρετικών πακέτων «Color Pack», που συνδυάζονται με διαφορετικού χρωματισμού καπάκια καθρεπτών, περίγραμμα μάσκας, διχρωμία στις ζάντες, αλλά και στο εσωτερικό.

Όπως και να το κάνουμε, όμως, το ενδιαφέρον είναι στην «καρδιά»! Αναφερόμαστε στα κινητήρια σύνολα, μιας και πλέον η γκάμα των κινητήρων του Ibiza είναι υπερπλήρης, με 8 νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, οι 7 εκ των οποίων τοποθετούνται για πρώτη φορά στο μοντέλο. Ξεχωρίζουμε το νέο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.000 κ.εκ. του ομίλου VW, ο οποίος διατίθεται σε δύο εκδόσεις, ατμοσφαιρικός με 75 ίππους, και υπερτροφοδοτούμενος με 95 και 110 ίππους. 

image

Αντίστοιχα, σε επίπεδο πετρελαιοκινητήρων, η γκάμα περιλαμβάνει τον κινητήρα 1.4 λίτρων TDI που διατίθεται με 75, 90 και 105 ίππους.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η γκάμα του Ibiza διατίθεται σε 5θυρο, 3θυρο (SportCoupe) και station wagon (ST Sport Tourer) αμάξωμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ