Η εξέλιξη των πόλεων: Όταν το Real Estate διαμορφώνει το αστικό μέλλον
© Unsplash
Life

Η εξέλιξη των πόλεων: Όταν το Real Estate διαμορφώνει το αστικό μέλλον

Χτίζοντας το «αύριο» των αστικών κέντρων
328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cushman & Wakefield Proprius, μία απο τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων σε θέματα ακινήτων στην Ελλάδα και η αποκλειστική εκπρόσωπος της Cushman & Wakefield στη χώρα

Το Real Estate και η αγορά ακίνητων έχουν παίξει δίχως αμφισβήτηση έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πόλεων. Τα αστικά κέντρα από τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικρά «αλλάζουν» πρόσωπο χάρη στα νέα ακίνητα, που χτίζονται στις γειτονιές της κάθε πόλης. Από επιβλητικούς ουρανοξύστες μέχρι την ολική αναμόρφωση ολόκληρων συνοικιών το αντίκτυπο της αγοράς ακινήτων στις σύγχρονες πόλεις είναι σημαντικό, επηρεάζοντας τη διαμόρφωση της δυναμικής των σύγχρονων πόλεων. Νέες ευκαιρίες παρουσιάζονται στην κατοικία από επενδυτές μέχρι τον απλό κόσμο, που θέλει να στεγάσει τα όνειρά του σε ένα σπίτι.

Real Estate: Τα στοιχεία που αλλάζουν τις πόλεις

Στην εποχή μας όπου η στεγαστική κρίση είναι στο επίκεντρο σε παγκόσμια κλίμακα, το Real Estate δίνει λύσεις σε πολλές περιπτώσεις σε αυτό το ζήτημα μέσα από διαφορετικούς τρόπους.

Η αγορά ακινήτων αποτελεί πάντα ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη και καλύτερη κοινωνική συνοχή. Τα Real Estate γραφεία προωθούν αστικά έργα τα οποία «ζωντανεύουν» παραμελημένες περιοχές πόλεων αλλάζοντάς τους την όψη προς το καλύτερο.

Το 2024 όλο και περισσότεροι βάζουν στο τραπέζι της συζήτησης την κουβέντα για πιο sustainable και βιώσιμες επιλογές. Η αγορά ακινήτων δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτήν, έτσι το sustainability έχει μπει και στο Real Estate για να βελτιώσει στο έπακρο την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης. Υπάρχουν πλέον πολλές πρωτοβουλίες πράσινης υποδομής, οι οποίες δημιουργούν αστικά κέντρα φιλικά προς το περιβάλλον. 

Η αγορά ακινήτων εκτός από ολα τα παραπάνω όμως, αποτελεί και έναν καταλύτη στην οικονομική ανάπτυξη των κοινοτήτων με δημιουργία θέσεων εργασίας και την εισροή νέων επενδύσεων στις πόλεις όλου του κόσμου. Όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των αστικών οικονομιών και παρέχουν αμέτρητες ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Ο ρόλος των εταιρειών συμβουλευτικής ακινήτων 

Σε πολλές περιπτώσεις οι σύμβουλοι ακινήτων αποτελούν σημαντικό παράγοντα ώστε να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω και ως εκ τούτου η ανάπτυξη των πόλεων. Μία απο τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων σε θέματα ακινήτων στην Ελλάδα είναι η Cushman & Wakefield Proprius, η οποία είναι και αποκλειστική εκπρόσωπος της Cushman & Wakefield στη χώρα. Στις κύριες υπηρεσίες περιλαμβάνονται αυτές της διαμεσολάβησης, διαχείρισης ακινήτων, Project Management, Asset Management, Εκτιμήσεων, μελετών βιωσιμότητας και συμβουλευτική για την ανάπτυξη ακινήτων σε όλες τις κατηγορίες. Η Cushman & Wakefield Proprius εξυπηρετεί τους πελάτες της Cushman & Wakefield σε θέματα ακίνητης περιουσίας τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο.

Η εξέλιξη των πόλεων: Όταν το Real Estate διαμορφώνει το αστικό μέλλον

Η εταιρεία τείνει μία χείρα βοηθείας σε επενδυτές, χρήστες ακινήτων και εταιρείες ανάπτυξης να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον των επενδύσεων, σε μια αγορά συνεχώς μεταβαλλόμενη.

Η εξέλιξη των πόλεων: Όταν το Real Estate διαμορφώνει το αστικό μέλλον

Οι πόλεις συνεχίζουν να εξελίσσονται οικονομικά, δημογραφικά και περιβαλλοντικά και ο ρόλος της ακίνητης περιουσίας στο αστικό μέλλον είναι από τους πλέον σημαντικούς. Με λίγα λόγια η συμβουλευτική σε ό,τι έχει να κάνει με το real estate φαντάζει -κακά τα ψέματα- απαραίτητη στη σύγχρονη αγορά, πράγμα που κάνει την ύπαρξη εταιρειών, όπως η Cushman & Wakefield Proprius αναγκαία. Τι κάνει όμως τη συγκεκριμένη εταιρεία διαφορετική από τις υπόλοιπες;

Η εξέλιξη των πόλεων: Όταν το Real Estate διαμορφώνει το αστικό μέλλον

Η Cushman & Wakefield Proprius εφαρμόζει αυστηρά τα πρότυπα υπηρεσιών Cushman & Wakefield επενδύοντας τόσο στην έρευνα όσο και στην τεχνολογία με μία ηγετική ομάδα, η οποία μετράει «μαζί» μια δεκαπενταετία. Ταυτόχρονα επενδύει στη διατήρηση ενημερωμένων συγκρίσιμων δεδομένων με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης στατιστικών και την αντιμετώπιση της έλλειψης διαφάνειας πάντα συμμορφωμένη με παγκοσμίως αναγνωρισμένα πρότυπα όντας «Regulated από το RICS». Αυτά τα επιβεβαιώνει και η διάκριση ως η καλύτερη εταιρεία συμβούλων ακινήτων για το 2022 – 2023 για τέταρτη φορά.

Η εξέλιξη των πόλεων: Όταν το Real Estate διαμορφώνει το αστικό μέλλον

Οι καινοτόμες προσεγγίσεις γύρω από το real estate σε θέματα ανάπτυξης, έυκολης πρόσβασης, βιωσιμότητας και δημιουργίας κοινοτήτων είναι και αυτές που μπορούν να φτιάξουν πόλεις ανθετικές στο χρόνο και το κατάλληλο μέρος για να μεγαλώσουν οι μελλοντικές γενιές. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητες εταιρείες, όπως η Cushman & Wakefield Proprius. Για να οικοδομείται ένα μέλλον σε γερά θεμέλια. 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα