Visual Browsing
31 ως τις 31
ΤΕΥΧΟΣ 640
ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

31 ως τις 31

Το φιλοσοφήσαμε και βρήκαμε τι χρειάζεται για να μπούμε τριζάτοι στο 2018

1. Εκκρεμότητες 
Έχουμε όλοι ένα σκασμό, ας πάψουμε να τις σκεφτόμαστε. 
Α-πο-κλεί-ε-ται να ανταπεξέλθουμε μέσα σε δυο μέρες, εδώ δεν ανταπεξήλθαμε μέσα σε ένα χρόνο. Ή σε πέντε. 

2. Ανάδρομοι
Το 2017 είχε πολλούς ανάδρομους πλανήτες για όλα τα ζώδια, ποικίλης εθνικότητας, ιδίως τα ελληνικά. Κάθε ζώδιο φώναξε «ντονήπιαμε!» σε κάποια φάση, όχι ανεξήγητα. Ισιώνουν (οι πλανήτες) στο τέλος του μήνα/χρόνου, οπότε ξεμπερδέψαμε και με αυτούς τους βλαμμένους. 

3. Πρόστιμα
Βλέπε Νο 1. Δεν υπάρχει λύση, ίσως ούτε καν Θεός, οπότε ποιος ο λόγος να ιδρώνουμε;

4. Σχέσεις
Οι κατηγορίες είναι δύο: (α) τα κάναμε λαμπόγυαλο τη χρονιά που πέρασε, ή (β) καταφέραμε να μείνουμε αντάμα με άτομο άλλου/ιδίου φύλου. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκουμε, τιμή μας και καμάρι μας. 

Σχετικα
Διατροφή μετά τις γιορτές: Πώς θα χάσετε τα κιλά που πήρατε
Διατροφή μετά τις γιορτές: Πώς θα χάσετε τα κιλά που πήρατε

5. Μοναξιά
Φάγαμε το χρόνο χωρίς έναν άνθρωπο να σιχτιρίζουμε στο πλευρό μας. Κανείς δεν μας έπινε το κρασί που ξέμενε στο μπουκάλι, κανένας δεν χρησιμοποιούσε την πετσέτα μαλλιών για να σκουπίσει τα πόδια του, κανένας δεν άφηνε ανοιχτό το λάπτοπ σε τσόντες ξένων ανθρώπων και δεν έτρωγε τα καλά σοκολατάκια από το πακέτο που έχει μέσα πολλά χάλια (σοκολατάκια). Τώρα που το σκεφτόμαστε, δεν ήταν και άσχημα. 

6. Παιδιά μας
Μεγάλωσαν. Όχι ότι έβαλαν μυαλό, εδώ δεν βάλαμε εμείς. Αλλά είναι στην Χ τάξη/σχολή/στρατιά, από εκεί που ήτανε με μπεϊμπιλίνο – γλιτώσαμε ένα σωρό έξοδα. 

7. Παιδιά μας Β΄
Τα έξοδα αυξάνονται όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, αλλά όπου να ’ναι θα πάνε γκασταρμπάιντερ στο εξωτερικό και θα μας στέλνουνε κανένα ψιλό...

Σχετικα
ΕΣΕΕ: Πού κινήθηκε ο χριστουγεννιάτικος τζίρος
ΕΣΕΕ: Πού κινήθηκε ο χριστουγεννιάτικος τζίρος

8. Παιδιά μας Γ΄
Οδηγούν ταξί στην Αθήνα ή είναι γκασταρμπάιντερ στο εξωτερικό και μας στέλνουν γραπτά μηνύματα «MAMA DEN EXO MIA ALLA IME OK MIN ANYSYXIS!!!» Με φατσούλες που χαμογελάνε και νιώθουμε μια ζεστασιά μέσα μας. 

9. Αποφάσεις
Ε, πάλι; Πήραμε στην αρχή της χρονιάς ’17, πάνε τώρα. Θα πάρουμε φρέσκες όπου να ’ναι. 

10. Φλερτ
Το τίποτα (έτσι λέμε πάντα, για το ξεκάρφωμα). Σιγανοπαπαδιές...

11. Έρωτες
Νέες βάσεις, εδώ και μερικά χρόνια – Παπί, μηχανή, αμάξι: ναι. Ποδήλατο, πατίνι, πόδι: ίσως. Λεωφορείο, τραμ, μετρό: χλωμό. Μήπως να το κάνουμε μάνι-μάνι εδώ που στεκόμαστε, να γλιτώσουμε τα μεταφορικά; Νιώθουμε πάθος, δεν νιώθουμε; 

12. Φιλίες
Σφίξανε, λόγω συνεχιζόμενης Κρίσης (κράτα με να σε κρατώ).

13. Αγχολυτικά
Μπεστ-σέλερ στην ελληνική αγορά, μαζί με τα Σιαλίς. Που σημαίνει ότι ως λαός παθαίνουμε κρίσεις πανικού και κάνουμε σεξ. Μάλλον όχι ταυτόχρονα.  

14. Social media
Έγινε χαμός, μιλάμε, ΧΑΜΟΣ. Με διάφορα θέματα, ποιος τα θυμάται τώρα, με τόσες χάπες.

15. Πολιτισμός
Βρήκαμε οικονομικούς τρόπους να πηγαίνουμε στα θέατρα. Και στα σινεμά το ίδιο (καθημερινές, νωρίς, πρωινά, με τον γαλατά κ.λπ.)

16. Έξοδοι
Στα σκυλάδικα, όσο πιο γαβ, τόσο πιο πολύ γινότανε σκοτωμός το ’17. Εκεί ξόδευαν οι άνθρωποι τις οικονομίες που έκαναν από θέατρα και σινεμά. 

17. Ενημέρωση
Διαβάζουμε ένα σωρό σάιτ και ακόμα δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. 

18. Διασκέδαση
Βλέπουμε ένα σωρό ριάλιτι και ακόμα δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. 

19. Εφημερίδες
Ποιος βγάζει ποια; Και τι μας νοιάζει εμάς; Εκτός που ακόμα δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. 

20. Καταχρήσεις
Τις κόψαμε μαχαίρι με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει κάτι γραμμάρια, και να λάμπουμε μερικές φορές λόγω οσιομαρτυροσύνης (όπως Άγιος Ονούφριος). 

21. Ποτό
Πίνουμε μόνον μπόμπες και μας βγαίνει τσέτουλο (= γινόμαστε ρούγκλες με ένα ποτάκι!) 

22. Ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές
Πιτσικάρανε ΟΛΕΣ. Τις συνεφέρνουμε με μπατσάκια/κλωτσιές και κάνουνε ΒΟΥΟΥ-ΒΟΥΟΥ μόλις τις ανάψουμε, αλλά όσο αντέχουνε τις κρατάμε. Από αγάπη, εννοείται. 

23. Συναδελφοσύνη
Δεν ευχόμαστε καθόλου να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα (είναι ψωριάρα ή/και βαλσαμωμένη έτσι κι αλλιώς). 

24. Συμπαράσταση στα εργασιακά 
Οι δύο στους είκοσι που δουλεύουν με ΙΚΑ, με παπά και με κουμπάρο, συμπαραστέκονται ο ένας στον άλλον, εκτός που κουνάνε τα πόδια τους με ρυθμό για να πλέει η γαλέρα.

25. ΕΝΦΙΑ
Το γνωστό με τον παππού που λέει στο εγγόνι  «κάτσε καλά γιατί θα σου γράψω το σπίτι!». Τώρα το εγγόνι κάθεται σούζα. Ρίχνει και μια φασίνα για να εξασφαλίσει το μέλλον του.   

26. Αισιοδοξία
Η ηθοποιός Ντανιέλ Νταριέ πέθανε 100 χρονών. Ο Κερκ Ντάγκλας, που όλο κι έκανε τις καταχρησούλες του, γιόρτασε πρόσφατα τα 101 χρόνια ζωής. Να τα λέμε κι αυτά...

27. Ασθένειες/ατυχήματα
Τα ξεπεράσαμε όμως, ε; Ε; Και πάλι μπράβο μας, εκτός που τα πάμε μια χαρά με γύψο/νάρθηκα/γκλίτσα.

28. Καλοπέραση 
Κάναμε κάποια ωραία μπάνια στη θάλασσα το καλοκαίρι. Τα ποστάραμε παντού και είναι σαν να τα ζήσαμε στο ρεπετέ. Το θαύμα της τεχνολογίας.  

29. Σαρπράιζ
Περάσαμε ωραία με ανθρώπους τους οποίους δεν είχαμε περί πολλού, ούτε καν περί ολίγου, πριν την Κρίση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. 

30. Ουρές
Βγάζουμε δουλίτσα με τα κινητά, στην αναμονή. Κάποιος, λέει, έγραψε σενάριο ενώ περίμενε στη ΔΕΗ για διακανονισμό. Θα το χρηματοδοτήσει η ΕΥΔΑΠ.  

31. Μπράβο μας που αντέχουμε, και γενικότερα μπράβο 
Να το λέμε συχνά στον εαυτό μας – ορίστε η Μεγάλη Απόφαση, τόσο για τη χρονιά που πέρασε όσο και για αυτή που έρχεται. Γιατί αν δεν μας το πούμε εμείς, δεν θα μας το πει ο ξένος ο άνθρωπος.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5