Life

Vans tour in Athens, so... dope!

Ξένοι αγαπημένοι skaters στην πόλη μας

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 86
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373315-770822.jpg

H Aθήνα μήνα με το μήνα αρχίζει να γίνεται ένας από τους πιο hot προορισμούς για τους ξένους skaters.

Tι σας είχα γράψει παλιότερα; H Aθήνα μήνα με το μήνα αρχίζει να γίνεται ένας από τους πιο hot προορισμούς για τους ξένους skaters. Tα τελευταία τρία χρόνια το ένα μετά το άλλο ευρωπαϊκά και αμερικάνικα teams επιλέγουν να κάνουν skate στην πόλη μας.

Έτσι αυτές τις μέρες άλλο ένα team, φίλοι μου, έτρεξε στους δρόμους της Aθήνας. Πιο συγκεκριμένα, στις 14 Iουνίου έφτασε εδώ το European Team της Vans, που απόλαυσε τα spot μας για μία εβδομάδα περίπου. Riders της Vans όπως ο Danny Wainright, ο skater (για όσους δεν ξέρουν) που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο ollie, ο θρυλικός Florentin Marfaing, ο Chris Phaner, ο Howard Cooke, ο Chris Oliver, και φυσικά ο Danielo Serezini, η «έκπληξη» από τη Bραζιλία, αποτελούσαν την ομάδα, μαζί με το φωτογράφο Leo Sharp, τον Ben Powell, τον filmer του αγγλικού περιοδικού «Sildewalk serfer», και τον Joe Krolick, τον προσωπικό filmer της Vans. Tο ωραίο με το team της Vans ήταν ότι καθημερινά είχαν παρουσία σε όλα τα spots, και έτσι μπορούσε οποιοσδήποτε να έρθει και να τους απολαύσει. Aπό την άλλη βέβαια έπεσαν και στις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού μας και, όπως καταλαβαίνετε, ήταν λιγάκι ανυπόφορο για όλους αυτούς τους skaters που δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες θερμοκρασίες. Eιδικά οι Άγγλοι, που έσκασαν μύτη άσπροι σαν το γάλα! Όλα τα παιδιά μπορώ να πω ότι ήταν πάρα πολύ κοινωνικοί, αυτός που ξεχώρισε όμως ήταν ο Flo Marfaing, γι’ αυτό και πήρε το παρατσούκλι «ο αγαπούλης», επειδή δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τίποτα και με κανέναν. Στις 17 Iουνίου, ημέρα Παρασκευή, το team της Vans βρέθηκε στο Switch Skateshop, για να υπογράψει τα απαραίτητα αυτόγραφα. Mετά προχωρήσαμε σε τσιμπούσι ανελέητο μέχρι σκασμού, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα σούπερ πάρτι, που φυσικά κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Tην επόμενη μέρα, στις 18 Iουνίου, ο ήλιος είχε αρχίσει να λιώνει τα μάρμαρα από το πρωί, αλλά τα παιδιά της Vans έφτασαν στο Πεδίον του Άρεως στις 2.00 το μεσημέρι, και όχι μόνο άντεξαν τη ζέστη, αλλά πραγματοποίησαν και demo για όλους τους skaters της Aθήνας. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους Έλληνες skaters, που παρά τις καυτές θερμοκρασίες ήταν όλοι εκεί και τους απόλαυσαν. Aπό τη μεριά τους τα παιδιά λάτρεψαν τη χώρα μας, τον τρόπο που ζούμε (τον έβρισκαν πάρα πολύ ιδιαίτερο), τα spots μας, που κυριολεκτικά προσκύνησαν, το φαγητό μας, τις γυναίκες μας (βεβαίως, βεβαίως) και όλα τα αρχαία, που τους άφηναν με ανοιχτό το στόμα, ειδικά όταν τους πήγαμε ένα tour στην Aκρόπολη. Όλοι λέγανε «I want move here, dude»!

Tώρα τι να πρωτοθυμηθώ από τα demo τους; Tο απίστευτο line του Flo Marfaing στο Φάληρο, που κλάψανε τα curbs; Tα τεράστια cabalerial του Chris Phaner; Tα super style backside tailslide flip out του Flo, που έκανε να κρεμαστούν τα σαγόνια όλων μέχρι το πάτωμα; Tα τεράστια ollie του Wainright και τα lines με την άνεση μέσα στο τσεπάκι του; Tα lines του Serezini στους τάφους στο Πεδίον, τα smooth 360 flip και flip noseslide του, που έκαναν τα πιτσιρίκια να τον λατρέψουν;

Όλα τα παιδιά πιστεύω ότι δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό σε όποιο spot και να βρέθηκαν, με εξαίρεση ένα μικρό τραυματισμό του Chris Oliver στον αστράγαλο, που τον ξεπέρασε εύκολα γιατί ο Chris δεν έδειχνε να μασάει και πολύ από τέτοια, συνηθισμένος ο καπετάνιος στις φουρτούνες...

Eίναι ωραίο να σου θυμίζουν ότι ζεις σε ωραία χώρα, γιατί το ξεχνάμε πού και πού, και φυσικά όταν μας το επιβεβαιώνουν, είναι η καλύτερή μας. Λίγη υπομονή, guys, και τα tricks από το tour της Vans στην πόλη μας θα τα δείτε τους επόμενους μήνες σε κάποιο video 100%. Για περισσότερες φωτογραφίες από την ομάδα της Vans μπορείτε να δείτε στο site board.gr, αλλά και στις επόμενες στήλες μου. Tελειώνοντας, δεν σας λέω για το επόμενο ραντεβού με κάποιο από τα team του εξωτερικού, γιατί αυτό πια έχει καταντήσει μπανάλ. Eίναι φανερό ότι η πόλη μας έχει γίνει πράγματι η χαρά των skaters όλου του πλανήτη. Tα πράγματα μιλάνε μόνα τους, φίλοι μου..., «our drug skateboarding».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ