Life

Το τρίγωνο της Athens Voice

Αυτή είναι η ζωή γύρω από το νο. 22 της Χαριλάου Τρικούπη...

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 404
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25825-57037.jpg

Φοιτητικά καφέ, δικηγορικά γραφεία, το Discobole, Αλφειός και Ναυτίλος με ράφια που δεν τελειώνουν ποτέ, εκδοτικοί οίκοι και διανομή συγγραμμάτων, οι αγαπημένοι μας καφετζήδες, κάποτε η Cafeina και το υπόγειο Plus Soda/City +/Club 22. Αυτή είναι η ζωή γύρω από το νο. 22 της Χαριλάου Τρικούπη. Μόνο που τον τελευταίο καιρό έχει αρκετές νέες αφίξεις και κάτι μας λέει ότι μόλις τελειώνουμε τη δουλειά θα έρχεστε εσείς να μας βρίσκετε, όχι το αντίθετο…

Τον περασμένο Απρίλιο η αρχή έγινε με το Komma πίσω από την εκκλησία της Ζ. Πηγής. Και κατευθείαν συνέβαλλε στην «ενοποίηση των χιπστερικών χώρων», όπως παρατηρήθηκε εύστοχα στα εγκαίνια (όταν όλο το εμπορικό τρίγωνο πέρασε να τσεκάρει). Από το πρωί για καφέ στο χέρι (σύντομα και με ένα μαμαδίστικο φαγητό κάθε μέρα), με σήμα κατατεθέν το ταβάνι από κούτες και τη vintage τηλεόραση, φθηνό ποτό (από € 5), καλές μουσικές (Untitled, Στ. Καλησπεράτου, Spyreas Sid, Λατέρνατιβ μέχρι και Amateur), σε μια τοποθεσία που αργά ή γρήγορα θα γίνει ο νέος «αδιαχώρητος» πεζόδρομος της Αθήνας.

Περίπου την ίδια ηλικία στον πεζόδρομο της Κιάφας έχει το Τσιν Τσιν κάπως σαν «Tiki» των Εξαρχείων, ανεπιτήδευτα ρετρό με ήδη σταθερό κοινό (θυμίζει όχι τυχαία τις πρώτες καλές μέρες στο «Γκαζάκι»). Στη γωνία με Ζ. Πηγής, μερικά βήματα πιο πάνω, το αυστηρά κομψό Jarmusch. Σε κερδίζει με το όνομα και τη βιομηχανική αισθητική και κάνει σαφή την αποστολή του με υπότιτλο «coffee and cigars». Εντάξει κι ένα ουισκάκι μετά τη δουλειά το πίνεις όταν κρυώσει λίγο. Σχεδόν δίπλα του, στο νο. 5 φυτρώνει ο Κόκκινος Λωτός. Που το κάνει όπως στο εξωτερικό. Self-service και φθηνά. Καφές από € 1, μπίρα από €1,5 και ποτό από €3,20.

Ανάλογη ΔΝΤ friendly πατέντα, όσο πίνεις πληρώνεις λιγότερο,  έχει στήσει το Drugstore (Αραχώβης & Ιπποκράτους) με κλασικές ροκ φάτσες και δυνατούς DJs (από τον Χρ. Δασκαλόπουλο στους NO!). Φέτος θα σερβίρει και φαγητό, κάθε μέρα. Απομακρυνθήκαμε όμως. Επιστρέφοντας προς την Athens Voice, σημειώνουμε τη μετακόμιση του Verve bar από την Κυψέλη στη Σόλωνος 94 με jazz/funk/soul και κλείνει ο φάκελος «νύχτα - new entries».

Γιατί οι πιο τελευταίες αφίξεις αφορούν το φως της ημέρας: 15/7 άνοιξε στη Ζ. Πηγής 8-10 το Bamboo Vegan, το πρώτο μίνι μάρκετ/αρτοποιείο αποκλειστικά για vegans. Εδώ θα βρείς κινόα, vegan παγωτά, υποκατάστατα κρεάτων και γαλακτοκομικών κι άλλα προϊόντα για να μαγειρέψεις σπίτι. Ντοματόπιτες, μανιταρόπιτες, κριτσίνια κτλ. κάνουν πρωινό για όλους, να ξέρεις. Τέλος, στο A.V. ισόγειο η μαμά Χρυσάνθη και οι κόρες Ολυμπία και Αγγελική άνοιξαν την μποτίκ Clozet. Ρωτάς «τι έχετε;». Σου απαντάνε με συγχρονισμένο ζεστό χαμόγελο «προσιτά ελληνικά γυναικεία ρούχα από καλά υφάσματα»…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ