Πλησιάζει ο καιρός για το Athens Pride. Φέτος επιτέλους ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έθεσε το Pride υπό την αιγίδα του δήμου, με αποτέλεσμα να πέσει δάκος σε τρία ελαιόδεντρα της Εκάλης και να δακρύσει μια εικόνα της Αγίας Βαρβάρας (Στράιζαιντ) στη Σάντα Μπάρμπαρα Καλιφόρνιας. Εμείς οι γκέι είμαστε απεσταλμένοι του Σατανά και η παραμικρή υποστήριξή μας προκαλεί κοινωνικό όλεθρο και καούρες, ε;
Την ομοφυλοφιλία την αντιμάχονται κυρίως οι άντρες με αρρωστιάρη ανδρισμό που λιποθυμά ακόμα και τη λέξη να αρθρώσεις κοντά τους. Σε κανέναν πραγματικό στρέιτ άντρα δεν καίγεται καρφάκι τι κάνουν οι γκέι, αφού έχει καλύτερα πράγματα ν’ ασχοληθεί, π.χ. τη σεξουαλική του ζωή. Όπως έχουν αποδείξει και επιστημονικές έρευνες (με μέτρηση αιμάτωσης του πέους κατά την προβολή ομοφυλοφιλικών εικόνων), οι άντρες με τις πιο ομοφοβικές αντιδράσεις είναι συνήθως αυτοί που έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις. Καρφώνεστε!
Ενόψει του pride, η Ομάδα Εθελοντισμού Athens Pride 2011 πραγματοποιεί συναντήσεις εθελοντών την Κυριακή 8 Μαΐου και την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 8μ.μ. στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Nosotros (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια). Ελάτε να βοηθήσετε είτε την ίδια την ημέρα του pride είτε νωρίτερα. Φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού οργανώνει για πρώτη φορά το «Athens Rainbow Week», μια εβδομάδα αφιερωμένης στους ομοφυλόφιλους της χώρας μας. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί εκδηλώσεις, αλλά ετοιμάζονται διάφορα.
Το φεστιβάλ που έχει πλέον γίνει θεσμός, συνεχίζει για 13η συνεχή χρονιά. Φέτος το Πολιτιστικό Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την Ομοφυλοφιλία-Διαφυλικότητα γίνεται 5-11 Μαΐου 2011, στο Ολύμπιον, με πλουσιότατο πρόγραμμα προβολών. Θα απολαύσετε 24 ταινίες μικρού μήκους και 8 ταινίες μεγάλου μήκους από 9 χώρες, με 12 ταινίες για τη γυναικεία ομοφυλοφιλία, 14 ταινίες για την αντρική, 4 για την τρανσεξουαλικότητα. Θα δείτε ταινίες που αναφέρονται στην αμφιφυλοφιλία, ντοκιμαντέρ για θρησκευτικούς γάμους και το διεθνές ομοφυλοφιλικό κίνημα, ταινίες για τις μεγάλες ηλικίες, για τον έρωτα που πρωτοεμφανίζεται στην εφηβεία, για την οικογένεια, για τους μετανάστες σε φιλελεύθερες χώρες, για τις υπερβάσεις των τάξεων και του καθωσπρεπισμού κ.ά. Όλες οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα ελληνικά. Θα προβληθούν επίσης οι δύο ταινίες που βραβεύτηκαν πέρσι από το κοινό και είχαν ως θέματα τις απόψεις των παιδιών ομόφυλων οικογενειών και τον βιασμό. Στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν οι σκηνοθέτες τους, Ana Boluda (Ισπανία) και David Färdmar (Σουηδία), και θα ακολουθήσει συζήτηση. Επιπλέον, μετά την προβολή ταινιών διοργανώνονται συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η επίσκεψη του διεθνούς φήμης Ισραηλίτη σκηνοθέτη Tomer Heymann, ο οποίος θα συζητήσει με το κοινό, μετά την προβολή τριών ταινιών του. www.cultpanorama.org.
Την Κυριακή 1η Μαΐου το mybar κάνει Pyjama Party. Φορέστε τις νυχτικιές σας και ελάτε. Αν πάλι κοιμάστε φορώντας μόνο το άρωμά σας, ελάτε έτσι. Είναι σίγουρο ότι θα κάνετε αισθησιακή είσοδο. Τη μεθεπόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου, το θέμα του πάρτι είναι Αραβικές Νύχτες – χίλιοι και ένας λόγος να ξεφαντώσετε στο mybar!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δεν τρώει σχεδόν κανένα λαχανικό ή φρούτο
Πώς είναι να μεγαλώνεις και να ζεις στην Ελλάδα και πώς νιώθει μια Ιρανή για τις δραματικές εξελίξεις στο Ιράν
Τα αποτελέσματα 25ετούς μελέτης στη Σουηδία
Χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς, το φάρμακο μοιάζει περισσότερο με «διάλειμμα» στο πρόβλημα
Οι μέθοδοι αντιμετώπισής της που έχουμε στη διάθεσή μας
Πώς ο viral Πίνατ, αλλά εσχάτως και η Κλειώ, το «προσωρινό γατάκι», έχουν δώσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα στην έδρα της Προεδρίας της Κυβέρνησης
Τελικά, το να ντύνουμε τα κατοικίδιά μας είναι πολυτέλεια, ανάγκη ή ελασφρότητα που έγινε τρεντ;
Αποθεωτικά σχόλια από τους χρήστες της πλατφόρμας
Οι διατροφικές ανάγκες δεν είναι σταθερές, αλλά εξελίσσονται με τα χρόνια
Η ισχυρότερη ηλιακή ακτινοβολιακή καταιγίδα από το 2003 προκαλεί ανησυχία για δορυφόρους, πτήσεις και GPS
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Kαι αυτό αλλάζει όσα ξέραμε για τον ιό
Νέο εστιατόριο στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης, «ριζοσπαστικό» και νόστιμο
Σε αυτή την περίπτωση η προσέγγιση είναι πλήρως εξατομικευμένη
Τι λένε οι ειδικοί για τις βιταμίνες σε μορφή καραμέλας ζελέ
Τα πράγματα ίσως να είναι λίγο πιο περίπλοκα από ότι νομίζουμε
Κάποιοι είδαν beef με τους συμπρωταγωνιστές του - Ο πραγματικός λόγος
Τα φυτικά εκχυλίσματα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν
Τι δείχνουν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.